Nieuwtjes

Maandag: na een week lang dagelijks voor wondverzorging naar het ZH te gaan, lijkt nu de wending echt de goede kant op te gaan. De wond is voor ruim 50% genezen! Top! Ik moet werkelijk veel engeltjes hebben; wondheling met CRPS is een ‘’uitdaging’’. Het kan werken, langzaam, of niet. En dan? Pech. Nou, het lijkt dat we deze uitdaging overwinnen! (zie verder CRPS blog).  

 

Aardbeving. Maandag 16.40. van wel 4,3. De zwaarste sinds 58 jaar. Net toen ik was ingedommeld. Het hele huis schudde. Nou worden we hier wel vaker opgeschud, maar deze was toch wel heftig. https://alicantepress.com/not/37630/un-terremoto-de-intensidad-4-2-sacude-albatera/  en http://www.ign.es/web/ign/portal/ultimos-terremotos/-/ultimos-terremotos/getDetails?evid=es2018jlgic&zona=1  

 

Top. Onze gemeente. 1 augustus (net voor de vakantie begint) komt er een BOE. Zeg maar soort Staatscourant die aankondigt, dat er een voorlopig bestemmingsplan is. 45 dagen inspraak. Ik vraag ‘’kan ik het hele document per email ontvangen’’. Reactie 0. Op 12-8 krijg ik via via het totale plan (20 documenten, meer dan 1000 (!) pagina’s...) als pdf. Potverdriedubbeltjes, dat wordt uuuuuuuren leesvoer....Onleuk.

 

De eerste schitterende witte druiventros opgepeuzeld: superzoet, zalig genot. En een peertje met rode wangetjes, volop witte vijgen, heerlijke kropsla. Joost plant zondag 25 tomaten, romeinse sla en andijvie. Met de plantstok was het zo gepiept. Wat een kanjer, die Joost. Over 2 weken zaaien we wortel, radijs, en gaan wellicht weer nieuwe uien en knoflook de grond in. Bezigheden bij warmte: spelletjes op de pc. Overigens goed tegen Alzheimer & co...

 

LOL.... ik overweeg om lid te worden van de Kerk van het vliegend spaghettimonster.  Met een  vergiet op mijn hoofd...Pastafarisme heet dat. Begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan, uit   protest tegen gevestigde godsdiensten.  De ‘’godheid’’ die vereerd wordt is gemaakt van spaghetti en  gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Het geloof heeft geen geboden,  maar acht zogeheten liever-nieten. De hemel bestaat uit een biervulkaan en strippers en opwarming van de aarde komt volgens gelovigen door het verdwijnen van piraten. De afdeling bestuursrrechtsspraak van de RvS heeft nl.  beslist, dat het geen godsdienst is. Pfff...

 

De malafide transporteurs worden steeds creatiever. Na ruim 10 dagen hier in Spanje in het magazijn te hebben gelegen – je zou ook niet 1x bellen met het tel. op het paket – werd het vandaag afgeleverd. En ook nog eens niet goed luisteren naar de instructie ‘’volg de weg voor 2,1 km en aan uw linkerhand vindt u...’’’....Excuus? ‘’Ik heb geen km teller’’. Huh? En dan was het pakket nat. ‘’het heeft geregend’’. Ja en? Er staat duidelijk op, fragiel, niet nat laten worden’’.....Pffff...Je moet hier soms wel engelengeduld opbrengen voor dit soort stupide mensen/bedrijven.

 

Donderdagmiddag: het kijkt heel zwart, dreigend....Joost zet alvast de ramen dicht...Spatjes....meer niet....alles weer open. Laat in de middag gaat het dan toch miezelen. We hebben al 1,4 mm.

 

2 artikelen sprongen eruit deze week: over de farma die steeds vaker fouten, bedrog en gesjoemel laat zien:  https://www.sueddeutsche.de/gesundheit/medikamenten-importe-arzneimittelmarkt-immer-anfaelliger-fuer-fehler-und-betrug-1.4090522  en een artikel over de oorzaken van obesitas: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/aug/15/age-of-obesity-shaming-overweight-people . En dat Bayer zich waarschijnlijk lelijk verrekent met de overname van Monsanto? Zou de wereld blij van moeten worden. Recent werd Monsanto beboet voor het veroorzaken van kanker bij een tuinman. En het kan nog erger. Goed zo. Tijd om deze kwalijke praktijken plus rotzooi die ons leven verpest, een halt toe te roepen.

 

Blacky vraagt nu 3x/daags om blikvoer. Ga vlg. week met de dierenarts praten. Moeten zien, hem in zijn bekkie te laten kijken; mogelijk is een stuk kies aan het zweren, want soms stinkt hij uit zijn bekkie. Ondertussen glanst ie wel, buikje rond en rolt ie ‘s avonds vrolijk op mijn buik. Af en toe heeft ie een slechte dag, en komt ie niet. Komt het vanzelf goed of niet?

 

Donderdag: probiotica is het toverwoord om de darmen weer te helpen herstellen na 10 dagen antibiotica. De pillen die te koop zijn stellen vaak weinig voor. A) maagbeschermende huls nodig, b) voldoende miljarden bacterieen v/d goede stammen en c) werkzaamheid niet alleen ‘’ten tijde van productie’’. Dus kun je beter naar goede voeding grijpen, met voldoende (bio/z-suiker) yoghurt, en gefermenteerd spul (rauw, zoals zuurkool), ui, knofloo, veel verse groente etc. Dus Joost haalde 2 grote witte kolen, 1 rode en een bos wortelen. Het zit in de pot. Benieuwd....normaal maak ik zuurkool (in grote hoeveelheden in de herfst) van alleen wittekool en zout. Deze variant zag ik voorbij komen en het leek me heerlijk. Afwachten.

Zomer...activiteiten i/d tuin op laag pitje, anders dan valfruit opruimen en oogsten/verwerken. Over 1-2 weken gaan we weer zaaien/planten, als de nachttemperaturen lager zijn. De temperaturen zijn rond de 36/38, maar hier is het goed uit te houden.

 

Plots een nare ontsteking aan een teen. Heel link, vooral als je CRPS hebt. Lees meer onder CRPS/Blog. Maar...zien de ‘’zorgverleners’’ in NL een patiëntendossier weer niet zitten, hier krijg je direct een print mee van bevinding/diagnose/behandeling, en bij thuiskomst een email in de Inbox met een cc daarvan. Beveilig de toegang via internet met een wachtwoord – zoals hier – dan is dat toch geen punt?  

 

Blacky: gaat het nu slechter of....? geven we’m natvoer, blieft ie’t niet. Even later zien we hem 3 brokjes eten. En nog wat later eet ie toch het natvoer. Nou ja, meneertje heeft een eigen willetje, hij eet wanneer hij wil. Ok, ok, begrepen. Als ie maar niet slechter wordt.  Enne, toen ik hem optilde, was ik verbaasd; ondanks dat hij ‘’slanker’’ oogt, was ie bepaald niet licht. Gaat dus toch niet zo slecht. En zijn velletje glanst super.  Dinsdag en woensdag heeft ie zijn buikje 2x rond gesmikkeld. Zwartje ook. Zijn tegenwoordig beste maatjes. Nou, daar knapt ie van op! Die snoezel.

 

Er is hier iets aan de hand...steeds meer Fransiolen en Belgen (beiden kunnen evenals de Spanjolen soms zeer luidruchtig zijn, en arrogant..., maar da’s mijn observatie) komen in ons dal. Terwijl steeds meer BB’s vertrekken. Enorme toestroom van migranten, waarbij 70% uit Marokko – veilig land – komt. Waarom talmt de regering met direct terugsturen? Dit gaat problemen opleveren. En dan was er vorige week ook nog een aardbeving in onze omgeving (Salinas, 2,8). Hier lees je meer over de duizenden aardbevingen die hier voorkomen, vooral in Andalusië, Murcia en Valencia etc. https://www.spanjevandaag.com/06/08/2018/kansen-op-aardbevingen-en-tsunamis-in-spanje/

 

Ergens doken weer verhalen op over de ‘’blauwe wijn’’. Geproduceerd in Spanje. Blauwe wijn? In glas? Echt blauw? Ja. Nou, op wiki valt te lezen dat het unieke kleurtje dus gewoon Indigokarmijn of Indigotine I is. Een natuurlijke, wateroplosbare kleurstof uit de indigoplant. E 132. Vroeger als pH indicator gebruikt. Of voor textiel (spijkerbroek....), maar ook in voedsel, tabletten en in de microscopie bij testen v/d nierfuncties...Blauwe muisjes...ja, die ook dus...Maar...indigokarmijn is gevaarlijk bij inhaleren als het ingeslikt wordt. Het irriteert huid & ogen. Kan allergische reactie geven (huiduitslag, jeuk, ademnood, te lage of te hoge bloeddruk en verlaagde hartslag. Neem nog eens een blauwtje...

 

Wij kiezen bewust voor bio. Ook vlees. Maar...nu er aanhoudende droogte is, kregen in Duitsland bio-koeien gewoon voer (incl GMO), en mag het straks toch bio heten. Huh? Pardon? Boerderij meldt, dat het in NL ook zo zal gaan, als er in de wei niets meer staat. Dat maakt de overheid toch totaal geloofwaardig? Koop ik dan nog echt bio-vlees, of toch nep? Waarom compenseren ze de boeren niet met 50% v/h prijsverschil tussen bio en niet-bio? Da’s eerlijker. Je gaat toch niet niet-bio voor wel-bio verkopen? Echt wel. Alles voor de boer. Bio wordt zo totaal verkwanselt. Of ons rundvlees van vandaag – super mals - echt bio was? En dan blijkt in de VS ‘’consternatie’’ te zijn ontstaan, omdat veehouders niet zelf kunnen bepalen, of ze vaccins met of zonder GMO gebruiken, want dat wordt nl. niet gelabeld. De USDA weigert een lijst van GMO-vaccins vrij te geven vanwege ‘’kwaad daglicht’’. In  NL meldt SKAL (certificeerder van EKO producten)dat het controle-protocol niet voorziet in onderscheid tussen bio-, fytotherapeutische- of GMO medicijnen. Bio heeft de voorkeur maar sluit de andere middelen niet uit.

En natuurlijk had ook Juncky een leugentje om bestwil bij de hand. Alles, om de VS-EU-handel niet te veel op het spits te drijven. Er gaat wel degelijk GMO-soja komen. De buit is binnen voor de VS en haar soja-boeren. Terwijl de EU daar faliekant op tegen is. Als consument wordt je dus gewoon bedonderd. En de bio-producenten doen daar aan mee. Ongelofelijk toch? Wordt misschien toch sneller vegetariër....

Ik weet niet wie welk machtswoord sprak, maar ineens is het een stuk rustiger/normaler aan de overkant...Houden zo...pret, gelach en feesten, dat kunnen die Spanjaarden wel. Goed zo.  De nieuwe buren zijn de heg aan het snoeien bij de oprit. Af en toe hoor je een v/d honden blaffen plus een schreeuw erachter aan. Wordt minder. Vooral in de ochtend horen we zware, harde blaffen van die grote honden. Zonder reactie. Vermoed dat de Franse Belgen oordopjes in hebben...Beter voor de honden...

 

Zaterdagmorgen: weer een droogkast vol tomatenschijven. De tomaten gaan op hun einde, we wachten nog een week (of twee) en halen dan nw. planten die we op het achterstuk zetten. Want we willen nog wat maanden vers-tomaten-plezier. Zondagmorgen weer 5 potten tomaten op olie...de droogkast schoongemaakt & naar de kelder; het is even ‘’over’’ met drogen... 9 grote potten zongerijpte, gedroogde tomaten op kruidenolie.

 

De wegen zijn overvol, aan de kust is het weer ‘’wentelteefje (ok, ook reutje)’’ spelen en dus gaan uitstapjes naar het binnenland. Met 37 graden is het prima te doen bij ons. Maar...vanaf nu is veel dicht. Vanwege vakantie. Huh? Met alle apps, 24-uur online service is de vakantie toch uit de tijd voor wie wil winkelen/bestellen???? Het is dus checken en opletten; veel is al dicht, zaken zijn soms alleen in de ochtend open. Rustiger aan doen met die warmte. Tijd voor ontspannen, vooral niet druk maken en genieten.

 

En ja hoor, mondjesmaat wordt weer ‘’geknald’’ tegen vogels. In de druivengaarden. Potverdriedubbeltjes zeg, wat een herrie; lijkt net zo’n carbid-knal! Alle velden zijn weer schoon, en vieze, stinkende mest is onder gefreesd; weer uien of gaan ze iets anders planten? We gaan ’t zien.  

 

Daar heb ik toch zo’n pesthekel aan...op de valreep, natuurlijk in de vakantie...45 dagen om protest aan te tekenen tegen het voorlopig bestemmingsplan over bouwen, milieu etc...moet je voor het plan naar de Gemeente. Hebben we ze weer puik geregeld. Boeven. Ga er vlg. week eens heen. Want we willen niet nog een Urbanisatie, of ander gedonder. Oef, ik wil dit zo helemaal niet...maar toch, ik ga. We laten ons niet een oor aannaaien door de gemeente.  

 

Blacky en Zwartje zijn tegenwoordig dikke maatjes; samen eten uit 1 schaal, en elkaar ’s morgens koppie gevend begroeten. Aandoenlijk. Ook Felix lijkt zich steeds vaker hier op zijn gemak te voelen; geen gedonder meer met de poezekattels, het lijkt elkaar te accepteren. Alleen is er nu nog een slanke vreemde (kater/poes??), die ’s avonds wat denkt mee te snaaien. Nou, als het aan onze kattepoezels ligt, muy mooi niet! Maar het beestje ziet er puik uit, glanzend vel, dus vlg. ons geen zwerver maar lekkerbek. Nu is het ’s avonds weer tijd om boomratjes te spotten...Zijn ze er?

 

Oeps: bericht i/d krant dat de Shires (grootste paardenras, wij hadden er ook een: Black Bess) over 10 jaar weleens ter ziele kunnen zijn (ze werden in 1066 in Engeland geïntroduceerd:  https://www.telegraph.co.uk/science/2018/07/27/shire-horses-could-become-extinct-within-10-years-experts-warn . Kanniewaarzijn.

 

Uitstapje vandaag naar de Queseria in Tibi (= kaasmakerij, aanbevolen door ‘’ons’’ favoriete restaurant Pepa&Pera in Pinoso); is binnen 1 uur te rijden van ons door mooi, ruig gebied. We komen daar aan, proeven wat, praten over de geiten, de kaasmakerij en zo. Opeens blijkt, dat zij Zwitserse is, uit Zug. Woont hier al 22 jaar, is getrouwd met een Spanjaard, en heeft 2 kinderen. Hij is de geitenboer/dierenarts/slachter en verzorger, zij heeft zich jaren geleden het kaasmaken zelf geleerd, en levert nu o.a. aan enkele zeer goede (soms sterren-) restaurants. En doet aan home-scholing; samen met een Duitse, die een Montessorischool runt, geven zij thuis zelf les aan hun kinderen. Bijzonder. Wat zalige kaasjes en kruidenkwark meegenomen. Wij weten wat wij vanavond onder het genot van een glaasje wijn oppeuzelen...Heel leuk, en onverwacht; Zwitsers praten in het binnenland! Wie weet ga ik nog eens een workshop kaasmaken bij haar doen. Niet dat ik het thuis ga doen. Dat echte kaasmaken. Alhoewel ik al 30 jaar af-en-toe er weer van ‘’droom’’...Maar je kunt dan nooit meer weg, want kaasmaken is een werk van elke dag. Maar leuk is het evenwel...misschien wat ‘’simpeler’’, verse kaasjes maken en zo.... www.queseriadelvalledetibi.com En daarna gingen we in een nw. restaurant, vlakbij eten: Meson Maigmo/Tibi. Hert was supermals; konijn v/d grill ook. Geslaagd.

 

Nieuwe plannen: in plaats van plantjes in de vensterbanken buiten ga ik kleien; fantasiefiguren natuurlijk. Zo maf mogelijk. Veel fun en kleur, da’s toch leuk! En als je’t ziet, word je vrolijk! Ik ga aan de slag, aangezien het tuinwerk/oogst verwerken zeer beperkt tijd vraagt. Hoewel, het fruit (appels, peren en druiven) rijpt gestaag. En daarnaast 1x/week ‘’erop uit’’, zo komen we de zomer wel door. En dan zijn er nog de rivierstenen, die vragen om ‘’painting rocks’’....Fantasie te over. Nu nog de puf. En wie weet weer beeldhouwen, samen met Joost? Hij werkt kleine klusjes razendsnel af; lijkt Overtoom wel, zo snel is ie! Af en toe land frezen; het ziet er puik uit. En verder? Is ie druk met zijn wietdames. Daarna? Rustig aan. ’s avonds buiten lezen, puzzelen, praten en genieten met rustige muziek, geklets van mussen in de bomen voor ze gaan slapen; cicaden en krekels die om het hardst aandacht opeisen. En ach, vooruit, soms luidruchtige buren. Het zij zo.

20.7. Ruim 2 maanden nadat ik besloot, om de meeste rubrieken op de website te sluiten. En wat heeft het me een tijd opgeleverd. En meer rust. Een heel enkele keer ben ik nog even een paar minuten boos, verontwaardigd of woest, maar dan leg ik het af. Is het klaar. In mijn eentje verander ik’t niet en van ergeren krijg je rimpels...

 

Vrijdag wordt ketchup gemaakt van 3 kg; de yoghurt is ook aangezet en Joost heeft 50 saffraan bollen in de grond gezet. Ziezo, we zijn al vroeg bezig.

 

Tergend. Ergerlijk. Elke zomer hetzelfde, maar deze keer nog erger. Geluid op vol. Bij de buren. Alsof ze de openlucht disco voor henzelf hebben...of de buren dat leuk vinden? Het zal ze een ....wezen. Aso. Ik vind het leuk, als men plezier heeft. Feestje? Prima. Maar elke vrijdagavond, za en zondag dat hersenloze gedreun en die klereherrie van kinderen en jongvolwassenen, die niet hebben geleerd dat er ook nog anderen om hen heen leven, die misschien niet zo gecharmeerd zijn? En dan ook nog eens op dinsdag en woensdag? Pfff....Zaterdag was de maat vol. Voor de nw. Buren dan...toen wij op 17uur vertrokken om nog iets te halen, was het wel heeeeeeel veel herrie. Toen we terugkwamen, was het aanzienlijk rustiger. Hebben de nw. Buren zich laten horen? Alhoewel....zoals zij met hun honden omgaan, is ook aso. Zo veel schreeuwen, zodra er een blaf is, da’s toch niet normaal. Vind ze nu al niet leuk. En dan zouden het ook nog fokkers zijn van Boucheron (kruising dobermann/rottweiler); gevoelige dieren, daar krijg je toch gestoorde pups van? Zielig.

 

Het elfendeurtje is klaar...zie onder foto’s 2018. Noem het kinds, ik geniet dat ik even kind mag/kan zijn. Want na mijn 10e moest ik ‘’volwassen’’ zijn. Enfin, ik vind het leuk, dat ‘’kleine mensjes’’ in onze tuin welkom zijn. Ondertussen weer tomaten geoogst...over 2 dagen nog eens, dan genoeg om te drogen. Paprika’s voor de diepvries, we blijven doorgaan. En altijd wat. Kraan bij het achterplaatsje is vergaan. Maar Joost draait daar zijn hand niet voor om. Was wel natgespoten....sorry, foutje, bedankt, maar top dat het weer gemaakt is.

 

Ook zo’n chantagemail gehad? Over zogenaamd ‘’gefilmd tijdens pornokijken’’ en of men even mocht vangen in bitcoins? Nou, ondertussen heb ik er 4. Van 1000 – 7000,00$...Boeven.

 

Blij dat de EC tegen verwachting in, toch heeft geoordeeld, dat CRISPR-CAS (de genetische knip-en-plaktechniek) wel onder de strenge EU wetgeving van genetische modificatie van organismen valt.  En dat producten, gemaakt met grondstoffen vanuit deze techniek, gelabeld moeten worden. Goed zo! Consument heeft recht om te weten, wat erin zit. Hoewel, zo min mogelijk industrieel geproduceerd voedsel is nog beter...

 

Woensdag: we gaan naar Petrola, een zoutlagune op ca. 200 km v/d kust van Alicante. Flamingo’s hadden we daar 2 jaar gespot. Het is een v/d 3 broedplaatsen in Spanje. Nu? Afgezien van een aantal hang(jongere) flamingo’s? Nul. We spraken daar met een onderzoekster v/d Uni (die nemen water/grondmonsters van dit natuurgebied); vorig jaar waren er nog meer dan 3000 gezien! En nu? Iets verderop in een piepklein lagune-meertje nog een aanzienlijke groep. Het water is nu veel zouter dan de zee. Misschien door overbevolking te weinig voer? Of....? We weten het niet. Wel bizar. (zie ocelotsfotoblogspot).

 

Potverdrie.....de palmduivel (red weevil = insect) heeft in de regio Murcia (die naast/onder ons) al ruim 60%^v/d Canarische palmenbomen om zeep weten te helpen. Ondertussen geeft ook de EU toe, dat ze dat kreng niet vernietigd krijgen...Ernstig...

 

Oh ja, wie visolie/omega-3-pillen slikt? Ga beter verse vis eten...heb je meer aan. En is stuk goedkoper/gezonder. Donderdag hebben we tomaten in plakken in de droogmachine gelegd. Vanmorgen, vrijdag, in potjes, met kruiden, peper (even eerst door azijn gehaald), op olie. Hadden nog maar 2 potjes...De volgende portie wordt dit weekend gemaakt...Ineens een hoop oogst tegelijk. En nog genoeg in de vriezer.

 

Gisteren vierden we onze 40-jarige trouwdag. Wat vliegt de tijd toch!

OK, bijzonder vervelend, als sport prevaleert, en Jinek 1 uur later komt. De positieve kant hiervan is, dat we een documentaire zagen over de bidsprinkhaan-kreeft (http://www.onderwaterfilm.nl/artikelen/october_3_2015.pdf ); prachtig gekleurd diertje, met een power van jewelste...een dag later fotografeert Joost een jonge bidsprinkhaan bij onze jasmijnstruik...ook bijzonder:  http://zoom.nl/foto/macro/baby------bidsprinkhaan.2966630.html?object=user&object_id=137447 

 

Kregen we dus een brief dat we een schuld bij de belastingdienst moesten betalen (rekening voor dat bedrag door hen geblokkeerd!...), komen we op kantoor. Want telefonisch vertellen ze niks. Alleen op afspraak. Hutseprutsefluts! Dinsdag herkansing. Ooooohhhhhhmmmmm....

 

Of het nu een Iceland Crime film is of niet, ik mag dat wel. Een land, dat ontzag en respect voor ‘’the little people’’ of te wel de elfjes (vooruit, ook wat trollen...) heeft. Op Ijsland. Achter bij het Gaudi-hokje komt een elfenhuisje in de boom...de trap is er al. Het ‘’dakje’’ ook...nu nog het deurtje.

 

Vrijdagmorgen. Het ‘’rommelt’’ buiten, vanaf 0600 uur...En verhip, ik hoor regen!?!! Ja hoor, als ik opsta – want dat geloof ik haast niet op 13/7, vallen er inderdaad grote druppels naar beneden. Niks mooi water, zandregen is het. Ikke blij, dat ik gisteren niet alles buiten heb schoongemaakt....Na 10 min. is het al over. Maar toch. Zachtjes tikte de regen....Zondag: 36,6 graden. En potverdriedubbeltjes-nog-es-aan-toe...nog een paar zand-regendruppeltjes...hoe bestaat het. Een elfendeurtje van klei is gemaakt. Nu zorgvuldig drogen en dan schilderen/decoreren. En ik heb alweer nieuwe ideeën...

Zondagnacht..het moet niet veel gekker worden...half 12 is het ineens weer 28 graden. Om ½ een begint het te spoken; zware windstoten (blijkt toch maar 52 km/uur te zijn); tot 05.45 houdt dit aan. Geen schade, niks weggewaaid, maar oh,oh, slapen? Pet. En dacht ook nog ‘’al die glasknikkers, kleurige spulletjes bij het elfen-trapje zal wel weg zijn....? Niks! Alles zat keurig op de plaats. Wondertje....Zelfs de wiet-dames bleven fier overeind. Kan haast niet anders, met Joost z’n goede verzorging. Een net over de vijg heeft wat gaten (boomratjes?) en een v/d parasols is wat ingescheurd. Kan ik wellicht herstellen. Valt dus mee.

 

Maandag gaan we weer een route rijden die prachtig is; Xorret de Cati, en bij en uitgedroogd rivierbed wat stenen geraapt (door Joost), Om te beschilderen. En dat is het dan voorlopig, denk ik. In de zomer blijven we weg van bergen (bos = bosbranden) en strand (te veel mensen) en restaurants (die vaak ‘’snel/snel/duurder/slechter’’ doen want toeristen komen toch maar 1keer). Kortom, rust...

 

Herkansing. Als de belastingdienst op 1 locatie al meer dan 300 mensen over de vloer had vanwege hetzelfde ‘’akkefietje’’ van een boete van 72 Euro, en dan nog beweren ‘’we hebben u een jaar geleden een brief gestuurd’’, dan klopt er toch iets niet? Oh, er ontbrak de postbus? Ineens? Weet je wat dit is? Boevengespuis. 20% extra vangen voor ‘’u heeft niet op tijd betaald’’, maar aangezien ik niet kan bewijzen dat ik het NIET in de brievenbus heb gehad, ben ik kansloos. Op 60 Euro ‘’administratiekosten Kadaster’’ komt 12,00 straf. 20%. Afzetters. Dieven v/d kleine man/vrouw...Ad Acta. Geen seconde verspillen aan dit zinloze gevecht. Ook dat is Spanje.

 

En jawel, maandag komt er een grote bus plus een auto. Laadt iets uit aan de overkant. Dinsdagavond rond een uur of 19.45 komt een reuze camper aan, plus een bestelbus met aanhanger. Belgisch kenteken. Jawel, we hebben nieuwe overburen. Franstalige Belgen. Enne, ik was nog even bezorgd of die camper wel die bocht bij hun oprit kon nemen....nou, in een keer. Top chauffeur. Woensdag was het een herrie van jewelste met alle honden in de omgeving/bij de buren. Donderdag lijkt er al weer wat ‘’gewenning’’. Ik snap wel, dat het even duurt, maar we hopen op prettige buren.

 

Laatste paar dagen voor versgeperst sap: dan hebben we ruim 7-8 maanden elke dag sap gehad. Maar het is over met yuzu, grapefruit en sinaasappels.