Nieuwtjes

DE wintertrend in NL: neuswarmers. Echt: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2670450/nieuw-voor-in-de-winter-de-neuswarmer Geef mij maar oorwarmers. Liefst met ‘’dieren’’ oortjes...

 

Je valt van de ene verbazing i/d andere hier....voor bijna 1 mio wordt het kleine gemeentehuis in ons dorp gerestaureerd/gerenoveerd...Zoveel geld voor zo’n kleine gemeente, die zich niet om mens, natuur, milieu en gezondheid bekommert? Vandaar dat onroerend goed belasting zo fors steeg.

Jaaaaren gaat het goed...thee naast mijn pc...en dan toch, een pietsje theewater over het toetsenbord. Een oude moet naar voren komen, niet ergonomisch, recht, kortom onhandig, maar ik kan er wel mee werken. Kan het andere toetsenbord een paar dagen drogen. Altijd wat.

 

Volgens de BB’s kent Europa een gebrek aan voorstellingsvermogen, EU blokkert nl. de Brexit.  Die kers komt er niet...DDumbo gelooft in sprookjes: ...de klimaatverandering gaat wel over...vanzelf. Khashoggy? Collateral damage bij het interne Saoedische machtsspel. Sorry, foutje en business as usual, hete aardappel van tafel, want niemand wil boycot. Italië op ramkoers met de EU over begrotingsregels en de NL regering is dus bezorgd....Maar de NL-pinautomaat voor het bedrijfsleven, Mark, overleeft weer i/d Kamer. Follow-the-money, ego en macht. 

 

Maandag; da’s een lastige dag voor mij. Onze wervelwind raast door het huis, laat af en toe de stofzuigerslang vallen of iets anders, en ik moet me inhouden om niet uit te schieten. Of me te ergeren. Lastig. Voeg daar nog toe een afspraak bij de tandarts, nou, dan weet je’t wel. Teveel ‘’ruis’’ (herrie, gedoe, onrust) op 1 dag. Schrap-die-maandag.

Doordat er zoveel druiven zijn, is het elke dag ‘’grote bak’’  druiven ’s avonds oppeuzelen. Heb je daarna geen trek meer in nog iets anders. En dan zijn er ook appels. Grote. En sinaasappels kleuren.

 

Spanje nr. 4 op lijst levensverwachting. Zwitserland 2. Over 40 jaar is Spanje nr. 1. Verwacht men. Moeten ze wel af van junkfood en weer gezond Mediterraans leven... https://www.spanjevandaag.com/16/10/2018/over-40-jaar-zal-spanje-de-hoogste-levensverwachting-hebben/

 

Potverdrie. Dinsdag 18,39. Uit mijn ooghoek zie ik de flits, en direct een enorme knal. Die was dichtbij! Het dorp en de omringende bergen? Het ziet  zwart. Storm en een plensbui!. Gota Fría dus. Was pas voor do/vrij voorspeld...Had Joost kort van te voren nog geroepen ‘’zullen we een ommetje doen’’? Gelukkig deden we’t niet...Binnen een paar minuten hoost het. Om 19 uur is het over en gaat de zon weer schijnen. Goed voor de natuur, ietwat te heftig voor de moestuin (net gezaaid/geplant). Tuin weer onder water (18 mm). Toch rijst telen....? Totaal dit jaar al 271 mm...record. Woensdag komt er een extra bericht v/d regering van Valencia over de a.s. wateroverlast vanaf donderdag. Dit hebben we de afgelopen 10-15 jaar nog nooit meegemaakt. Oeps: https://hondon-nieves.blogspot.com/  en http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/municipios/fondo-de-les-neus-el-hondon-de-las-nieves-id03077 De voorspellingen laten maar paar mm’s zien, maar ja, die gota fria van gisteren was ook niet voorspeld... Vandaag nog wat boodschappen doen, en dan ramen dicht, licht aan en binnenblijven....Maar voor die tijd nog even de was ophangen/laten drogen vandaag. Toch? Nou, donderdag was het zowat 25 graden. En zon. Zonder druppels. Vrijdag dan?

 

Binnenkort in het eet-theater....kipnuggets gemaakt van cellen van kippenveren...Aldus de BBC over de nieuwe vinding van JUST/S.Francisco/Foodlog. Eet smakelijk. En dan is de HEMA verkocht...met rookworst?

Vrijdag: Wippie al weer gezien. Liep rond het huis. Mager. Aangeboden natvoer accepteert ze niet. Ze drinkt hooguit wat. Zo kunnen we haar niet helpen! Blacky had donderdag best veel pijn, maar i/d avond bleek het kennelijk beter en hij bleef maar bij ons komen knuffelen. Liefie. Ik gun het Wippie ook, om haar te laten helpen, maar als zij niet wil, is het kansloos.

 

Is toch niet te geloven? Sinds gistermiddag is er geen Movistar-bereik v/d mobiele. Ben je mooi klaar mee...Enfin, de 2 bedrijven waarvan we leveringen verwachten, zijn geinformeerd...

 

Niks dividendbelasting, Brexit, Kavanaugh of DDumbo. Geef mij maar dit knuffelnieuws: https://www.nu.nl/249512/video/zeehond-bij-farne-eilanden-kan-niet-van-duiker-afblijven.html

 

We zijn het wel een beetje zat. In de volle zomer ‘’minder’’ zonnestroom (hoe heter = hoe minder stroom = paradox, maar lees maar na, het klopt. Zelfs in NL). Nu, bij 23 graden, strakblauwe hemel, geen obstakels, wekt ie weer minder dan 4 op, terwijl hij tot 5,5 moet kunnen. De leverancier moet maar eens opdraven...Potver...altijd wat.

 

Yammie, donderdag gegeten bij www.gosushing.com; een heerlijke salade met sesamdressing; en daarna sushi met o.a. tonijn, zalm, botervis, gamba’s. Zalig. Het idee van een poke-bowl (oorspronkelijk Hawaiiaans) is een heerlijke afwisseling: naar behoefte rijst of noedels (indien hoofdmaaltijd); diverse slasoorten, tomaat, avocado, ui, etc., en b.v. kip, zalm etc., je kunt ook een ‘’natte’’ maken, met noedels en bouillon, gestoomde groentes en zo. Eindeloze variatie en lekker licht en smakelijk.

 

En natuurlijk komt de zending, die binnen 72 uur (woensdag dus) geleverd had moeten worden, niet. Weer dezelfde rotsmoezen. Ze komen maandag. Nou, ik koop bij dat bedrijf niet meer, tenzij ze van koerier veranderen. En ja hoor, de storing bij Movistar was i/d middag verholpen.

 

Pauw...over vrouwen en seks en zo....citeert die ene gast o.a. ‘’ vrouwen zijn niet goed afgebakken’’ en dus maar een aftreksel v/d man..En manlief kan het niet helpen, zijn genen bepalen zijn driften...?

 

September is de warmste maand sinds 1965 hier. Klimaatdoel-geklets alom. Policiti stop met die styropor bekers vol hippe koffie. Gewoon weer thermoskan. En leg de grootste plasticvervuilers, CCola, Nestlé, Pepsi en co deadline voor reductie van plastic.

 

Joost vond Wippie zondagmorgen bij de schuur. In elkaar gedoken. Razendsnel transport box gepakt. Joost kon haar zo oppakken. Nou, het was niks meer (net 2 kg); achterbenen sterk vermagerd zodat ze bijna niet meer kon lopen. Wat precies ze had, weten we niet, maar na 2 weken niet eten/nauwelijks drinken was ze te ernstig verzwakt. En...we kunnen haar niet verzorgen; normaal zou je haar nooit te pakken kunnen krijgen, laat staan haar kunnen aanraken. En deze toestand is er niet een die met 1 spuitje op te lossen is! Dus een wonder, dat we haar vonden; als ze zou wegkruipen, zou het wellicht nog dagenlang een lijdensweg zijn geworden voor haar. We wilden haar die ellende besparen. Nam afscheid met aaitjes. Was ze nooit gewend maar ze vond het best. Een bijzondere kat was het, eenling, eten deed ze in vele kleine porties, ze was niet echt sociaal met de andere katten; ontoegankelijk voor ons, maar ze had hier toch 10 jaar een goed leven. Ze ruste zacht.

 

Eindelijk is per decreet direct de impuesto del sol – ofwel de zonnetaks voor zonnepalen voor eigen gebruik afgeschaft. Minder bureaucratie en meer ruimte om zonnepanelen te plaatsen https://www.spanjevandaag.com/06/10/2018/einde-van-zonbelasting-en-bureaucratie-wat-betreft-zonnepanelen-spanje/  De Spaanse consumentenorganisatie FACUA eist dat de regering reële en efficiënte maatregelen neemt om de elektriciteitsrekening voor Spaanse huishoudens te reduceren. Deze werd in vijftien jaar tijd 92 procent duurder. Hebben wij weer.  https://inspanje.nl/algemeen/10935/elektriciteitsrekening-spanje-stijgt-met-92-procent-in-vijftien-jaar-tijd/

 

Horrorscenario........ Europese onderzoekers luiden in Science de alarmklok over een onderzoeksproject van het Amerikaanse defensie instituut DARPA. Volgens hen kan het project 'Insect Allies' een nieuwe generatie biologische wapens opleveren, schrijft Trouw. Een project waarvoor $45 miljoen is vrijgemaakt, richt zich op het inzetten van insecten om genetisch gemodificeerde plantenvirussen te verspreiden in gewassen die al op het veld staan.  https://www.foodlog.nl/artikel/amerikanen-ontwikkelen-insecten-als-nieuw-biologisch-wapen/ . En dan is de 1e robotboerderij ook een feit: https://www.foodlog.nl/artikel/eerste-amerikaanse-robotboerderij-heeft-alleen-nog-handjes-nodig-om-sla-sch/ waar gaat dat heen.

 

Het gaat hard. Te. Olijven kleuren blauw! Oeps, dat wordt een vroege oogst dit jaar...De paprika’s waren dit jaar niet veel, noch groot. Dinsdag oogsten we de rode paprika’s voor de vriezer.

 

De American Food and Drug Administration (FDA) heeft 7 chemische stoffen, die goedgekeurd waren voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie, alsnog verboden. Aldus WebMD. Niet omdat ze slecht zijn, maar omdat de wet het zegt. In een toelichting zegt de FDA dat de stoffen bij gebruik waarvoor ze bedoeld zijn geen gevaar voor de volksgezondheid opleveren, maar dat ze nu verboden worden omdat de wet het voorschrijft. De stoffen zijn: benzofenon (een UV-blokker), ethylacrylaat (smaakstof), methyleugenol (smaak- en geurstof), myrceen en pulegon (geurstoffen) en het pyridine (een veelgebruikt oplosmiddel en smaakstof). FOODLOG

 

Spanje werkt aan een nieuwe wet die regelt dat iemand instructies kan achterlaten over de digitale erfenis die hij of zij na overlijden achterlaat en wie die kan beheren of verwijderen. https://inspanje.nl/algemeen/10940/spanje-komt-met-nieuwe-wet-rond-digitale-erfenis/

 

 

10.30. Vrijdag. Een kl...-herrie buiten, geschreeuw v/d overkant, hondengeblaf...wat nou weer? Blijken de wolfshond en 2 v/d Boucheron’s ‘m gesmeerd te zijn door de open poort. Bij de Belgische buren. Zij kan alleen maar gillen, en hij brullen. Fraai hoor. De hele buurt in rep-en-roer. Grote honden zijn het. Joost maar op de deur bonzen, een eeuwigheid voor iemand kwam. Enfin, na 15 min geschreeuw, gebrul zien we haar en de honden weer terug rennen...En ik nog denken ‘’rustig aan vanmorgen’’...Oef.

 

Zaterdag. Naar de markt in Almoradi. Nog nooit geweest. Wel 3x zo groot als S. Isidro. Een hele wandeling dus. Maar wel interessant. En ja hoor, ‘’ons’’ groenteplantjes-vrouwtje staat er ook! Scheelt weer, hoeven we morgen niet naar S. Isidro! Dus div. slaplanten gekocht, die Joost ’s middags in de tuin zet. Nu nog bietjes, radijs en wortel zaaien. Morgen...

 

Mini weet wel waar het lekker vertoeven is: soms ligt ze opzij, tegen de klimop-heg aan, half in de zon. Zwartje loungt graag op de ligstoelen, en Wippie zit ’s morgens wel eens op het tuinhuis-dakje. Het heerlijke, niet te warme nazomerweer is natuurlijk zalig om zon en warmte te tanken. Het zwembad blijft zo lekker op temperatuur. Blacky blijft lang op terras liggen. Wil zaterdag niet eten. Verdorie, we gaan maandag naar de dierenarts, overleggen. Dit moet opgelost worden.

 

Het valt ons op dat we Wippie een stuk minder vaak zien. Normaal komt ze –tig keren een paar brokjes oppeuzelen, en dan gaat ze weer weg. Waar is ze nu? Zondag doet Joost een rondje tuin en ja hoor, achter bij de composthoop ziet hij haar. Ze loopt goed, ietsje magerder, maar waarom komt ze niet meer naar huis? Vreemd. Ze heeft hopelijk toch geen kiesproblemen?

 

Vind ik toch wel erg knap: de plannen en streefbeelden zijn vaag (als ze er al zijn), harde cijfers zijn er niet, maar het klimaatplan is haalbaar...zie daar de nieuwe glazen bol van politici...’’Het’’ kan dus? Nou, wij trekken ons eigen plan. Vooruitkijken voor als er minder water is b.v.

1 oktober – Wereld Vegetarisme Dag...Unox. DE rookworst. Op die dag publiceren ze dat ze  een vegetarische variant van de rookworst klaar hebben. Huh? Als je vegetarisch wilt eten, dan hunker je toch niet naar rookworst? Beetje raar toch? Overigens, vlg. proevers is het niet te hachelen...

Had je hier ook de ontvangst van BVN, handig soms als je iets (later) wilde kijken...gaat ie van Astra 1 naar de Hotbird. Tja, die hebben we niet. Hoezo bereikbaarheid voor alle NL ook in het buitenland? 3e rangs-burger zijn we geworden, omdat we niet meer geplukt kunnen worden. Nou, dan niet.

 

Nadat we maandag bij de dierenarts ‘’voor bespraken’’ brachten we Blacky dinsdagmorgen naar de dierenarts. Ging net goed, Joost kreeg hem de 1e keer niet in de reis-box, en hij wist bijna door het luik te ontsnappen. Maar de 2e poging vlak erna ging wel goed. Een gejank; door merg en benen! Enfin, het is veel te druk/niet efficiënt georganiseerd bij die dierenarts, en door vele afspraken zou het laat worden. Om 20.30 gaan we voor de praktijk alvast wachten, zijn we er zo als ze bellen...Om 21.15 mag ie met ons mee. Hij is aan het bijkomen. Paar kiezen en tanden moesten verwijderd worden, alles schoonmaken, enfin, heel wat. Antibiotica en nog zo wat spul kreeg ie. En ik moet hem 1x/dag 1 ml vloeistof in zijn bekkie spuiten (spuit z/naald), ontstekingsremmer, en woe/do nog een klein tabletje. Moet lukken. Hebben hem eerst een ¾ uur in de box gelaten, toen ben ik naast hem gaan zitten op de vloer, groot laken, deurtje open. Langzaam eruit laten lopen; een half uur sjouwde het kleine mannetje van mij naar Joost en rond de woonkamertafel...steeds steviger op zijn pootjes. En toen wilde hij naar buiten. Heel langzaam op het terras, door het luikje, de tuin in. Joost volgde/hield hem i/d gaten. Ging goed. Toen we naar bed gingen lag ie bij het zwembad. Woe-morgen vroeg geknabbel en geschraap (Blacky schraapt de voerbak, i.p.v. 5 cm op te schuiven, waar volop voer ligt...). Dus ik eruit, met brokjes, en hup, hij ging dooreten. Top!  En als klap op de vuurpijl zie ik ineens vanuit het zwembad Wippie langslopen, naar de waterbak. Wel ingevallen achterkant, langzaam lopen, maar niet zoals gisteren verstoppeld! Of ze mij laat helpen? Ik vroeg het haar wel. Maar ofwel ze gaat nu vechten – later zag Joost haar i/d tuin – of ze geeft op. Wat ze ook wil, de kans dat we haar kunnen pakken/laten helpen, is miniem. Ehum....de dierenarts is tegenwoordig stiff-aan-de-prijs...330,00 voor Blacky. Doen we met liefde, maar daar wordt wel goed aan verdiend. Tja, de nieuwe praktijk he...Donderdagavond ligt Wippie ineens bij de coniferen. Dicht bij huis. Zou ze toch willen vechten? Wrijft even neusje met Blacky, die een kleine voer-portie (voor haar) opvrat...Zij pech. Of ze erom gaat vragen? Afwachten.

 

Potver....wacht je op een tel., blijkt de telefoon ‘’alleen voor noodoproepen’’ te werken. Movistar weer. Uuuuuuuuuuuuuuren geen bereik. BALEN!

 

Ja, ja, de Spaanse Nucleaire Veiligheidsraad CSN heeft toegegeven dat er radioactieve contaminatie is tussen Madrid en Toledo; 1970 lekte radioactieve vloeistof in een campus van de Madrid Uni en lekte in de Manzanares-, Jaramai- en Tagus rivier. Natuurlijk kennen we Palomares (VS-B52 bomber 1966); dan zijn er nog 2 besmette gebieden in Huelva (Rio Tinto – moeras van Mendaña, en bij Odiel). En de laatste 2: El Hondón bij Cartagena/Murcia, en het Ebro-reservoir in Flix, Tarragona https://elpais.com/elpais/2018/10/04/inenglish/1538636406_969260.html

 

Dat valt niet goed uit te leggen: de voormalig premier Rajoy heeft ruim 1,5 miljoen aan bezit en maar 28.800 schulden....en nog zo wat verbazingen..In het kader van transparantie wordt sinds een paar jaar het vermogen/schulden van politici en zo openbaar gemaakt. https://www.spanjevandaag.com/29/09/2018/vermogens-van-spaanse-regeringsleden-en-andere-politici-gepubliceerd/ en hier is de volledige lijst: https://cdn.20m.es/adj/2018/09/29/3975.pdf En ondertussen erkent de staatssecretaris van Soc. Zekerheid, Granado, dat het sociale zekerheidsstelsel Social Seguridad, op lange termijn niet meer kan bestaan. Zogenaamd vanwege de babyboomers. Men vergeet wel even, dat de regering jarenlang vrolijk gegriepgraaid heeft in de kas van Soc.Seg.

 

Tot 2017 waren er ca. 600 illegale cannabis-clubs. In Catalonië. Juni 2017 bepaalde het Catalaanse parlement legalisatie van deze clubs, met limieten/per maand (uitzondering voor medische indicatie). Cannabis toerisme zou beperkt worden door wachtperiode van 15 dagen na aanmelding. Nu heeft het Constitutioneel Hof deze week deze wet nietig verklaard. Cannabis is een verdovend middel – ongeacht de therapeutische doeleinden. En dus vallen die middelen onder Staatsaangelegenheid...Als het aan Podemos ligt, worden alle softdrugs in Spanje gelegaliseerd. Ooit?

 

Terwijl ik weer een waardeloze presentatie volgde; slecht voorbereid/met vertalers die er niets van snapten voor pakweg 20 Engelsen, en 1 Belgisch stel (met Franse vertaling), was Joost thuis met voorbereidingen voor de nieuwe toiletpot in de buitenbadkamer bezig. Tussendoor mest voor de diverse tuin-percelen regelend. Ik maak de ‘’informe’’, zeg maar een A4 van highlights v/h bestemmingsplan. Bedoeling is, dat mijn collega e.e.a. aanvult/checkt, daarna vertaal ik het in het Engels, en dan moet e.e.a. verspreid worden. Oproep of alle burgers bij de laatste vergadering komen. Daarna nog bezwaarschrift. Klaar. Voorlopig.

 

Een nieuwe toner was nodig voor de printer; een handvat voor de buitenbadkamer is aan de muur geplaatst; de waterpomp voor het zwembad is besteld en de ladies-of-weed zijn gekuist, of te wel ¾ is geoogst en hangt nu te drogen i/d zachte bries achter in de schuur. Peren zijn geoogst, nog volop druiven en appels. De tuin is weer gefreesd, voorlopig wordt geen regen meer verwacht.

 

Kleine greep uit de week: over wat er echt speelt achter de ‘’handelsoorlog’’ VS-China: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/diginomics/ex-google-chef-eric-schmidt-ueber-die-spaltung-des-internets-15799311.html Of het zoveelste vaccinatie-schandaal http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/schweinegrippe-impfstoff-pandemrix-risiken-wurden-ignoriert-a-1229144.html  en:  http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/eingeimpft-peter-aaby-was-sind-unspezifische-effekte-von-impfungen-a-1225184.html. Over die SGP-er, die al 12 jaar wachtgeld ontvangt...en expats die protesteren tegen versobering van hun riante inkomstenbelasting. Spaanse gezondheidszorg toch weer nr. 3 op de wereldranglijst na HongKong en Singapore.  https://www.spanjevandaag.com/21/09/2018/spanje-is-wat-betreft-de-gezondheidszorg-het-meest-efficient-van-europa/. En Glyfosaat-lobby heeft pech!  Het is wel slecht voor bijen!  http://www.faz.net/aktuell/wissen/glyphosat-und-die-immunschwaeche-der-bienen-15805798.html . En is de roep tegen ‘’kwak’’ weer opgelaaid in Spanje  https://inspanje.nl/zorg-welzijn/10897/open-brief-spaanse-wetenschappers-tegen-pseudowetenschap-die-doodt/ en wil Spanje met het huidige pensioensysteem tot 2050 overleven, moeten er minstens 14 miljoen nieuwe arbeiders komen om het systeem te bekostigen... https://www.spanjevandaag.com/26/09/2018/de-toekomst-van-de-pensioenen-in-spanje/.

 

Het leek even beter te gaan met Blacky. Maar gisteren/vandaag ging het bij het eten steeds fout....wat vervelend voor het liefje. Ik ga er werk van maken en met de dierenarts praten. Zo kan het niet langer.

De amandeloogst dit jaar is klein. Geeft niet, we hebben nog 3 zakken i/d kelder...De laatste portie ligt nu buiten te drogen.

 

De maffia verlaat het zinkende schip (figuurlijk) om illegalen vanuit Marokko naar Spanje te verschepen...En dan is er nog de affaire van Córdoba....nieuw onderzoek lijkt uit te wijzen, dat de Kerk helemaal niet eigenaar is v/d Kerk in de Mezquita....Vuurwerk verwacht...werd tijd. http://www.elmundo.es/andalucia/2018/09/15/5b9ceb3946163fa6488b464e.html

 

Bestemmingsplan-vergadering deel 3).....weer die architect. Mummelt voor zich, onleesbare sheets, en dan ook nog gebrekkige vertaling in het Engels en Frans (waren er wel Franstaligen aanwezig deze keer???)...ik was te moe/het was te slaapverwekkend, ik ben na een ¾ uur weg gegaan. Ja ik weet, ik had moeten blijven. Om te weten of er vragen komen en zo....Er waren maar een 20-tal, waarvan de meesten Engelsen. Achteraf blijkt, dat een kwartier later de bijeenkomst klaar was...Met geen nieuwe vragen. Maar ik ben er nog niet klaar mee.

 

Zaterdag regen - nog nooit zoveel – en zeker ook  niet in deze maand regen gehad. Maar we gunnen het de natuur! Al 39,6 mm deze maand. Ongekend...Het heeft wel wat, onder de overkapping v/h zwembad zwemmen bij druppels die op het dek kletteren...Wat zal de saffraan groeien!

Zondag: broodbakdag. 3 volle runs (x 2 platen): Züpfe (soort niet-zoete Challah, ofwel gevlochten brood); boeren/landbrood en zadenbrood. Het was goed te doen. Daarna: zalige eenpanshussel met o.a. aardappels, asperges, boontjes, tomaten, paprika, ui, knoflook, bacon, gehakt, kruiden, specerijen, room.  

 

Spierballen-Tantetje ‘’ my plan or no plan’’...Peyton Place-Brexit: Ik voorspel het gaat niet door. En het VK draait maar op voor de kosten zonder cherry picking, vind ik! Hoedjesparade, holle woorden & loze beloftes op Prinsjesdag; niks-aan-dag dus. Nabeschouwing met  Wobke-truc ‘’alle 12 wetsvoorstellen of niets’’ om dividendbelasting af te dwingen in 1e Kamer? Of Klaas met zijn postcoderacisme/klassenjustitie plan? En vooral niet aanpakken van witwas-bankiers en pandjesbazen, of preventie in zorg of....? Meer geld voor toch-al-rijk-Koningshuis? Ego-gebral met kijkwijzer-voor-alle-leeftijden?...En oh help, tussendoor heeft Pinoccio  weer een nieuw plan: windpark-veilingen in plaats van subsidies...

 

Verdorie, is Joost aan het kijken voor een (hogere) nieuwe toiletpot, blijkt dat de batterijen niet meegeleverd worden...Huh? Enfin, we hebben er een gevonden! De Inodoro Oslo PMR van Fossil Natura. Prachtaanbieding. Woensdagmiddag besteld, komt morgen, vrijdag, dus Joost is bezig met voorbereidingen. De 8 jaar oude pot was aan vervanging toe in het buitentoilet. Wat ik niet snap; waarom kiezen niet meer mensen voor hoger/comfortabel zitten?

 

De Spaanse regering wil de ‘’leegstand’’ van huizen aanpakken in het algemene belang, en tegen banken/speculanten/burgers...met nationale wetgeving. Ruim 3,4 miljoen leegstaande huizen.  Betaalbaar wonen als prioriteit. Hoe ze dat willen regelen? https://elpais.com/elpais/2018/09/18/inenglish/1537258176_649049.html

 

Eischaal-membranen laten chronische wonden sneller helen. Vonden de Noren. De genezende werking van het eierschaalmembraan was al lang vanuit de Oosterse geneeskunde bekend... Foodlog: Coca-Cola zint op drankjes met Cannabis CBD...big business voorzien! Valsartan-schandaal (bloeddrukverlager) analyse: dagelijks van 2012 – 2018 320 mg/dag ingenomen? Kans van 1 op 5000 dat je kanker krijgt. Lagere dosering/langer gebruik? Lager risico. Niks aan de hand, toch?

 

IgNobelPrize= hoe wetenschappelijk onzinonderzoek belangrijk kan zijn? Door achtbaan-ritten nierstenen kwijtraken b.v. Juist. Vorig jaar won digderidoo spelen tegen slapeloosheid (nee, ik overweeg dit niet). 2018; vredesprijs voor vloeken tijdens autorijden; zelf-colonscopie in zittende positie; van kannibalisme kun je niet leven en voodopoppetjes als wraakmiddel tegen boosaardige bazen...Het is me wat.

 

Heel misschien komt er ooit een Chinatown in Benidorm...er zijn plannen. Oh wat zou het heerlijk zijn, eens echt goede Chinese restaurants te vinden in Spanje...Deze week bij Udon in Elche gegeten; Japans/fusion. Niet authentiek, maar niet verkeerd!

 

Woest, razend ben ik! De rechtbank in A’dam strafte een 38-jarige Afghaanse asielzoeker voor verkrachting van een verstandelijk beperkt meisje lager, om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning kwijtraakt. PARDON!? Op naar de volgende verkrachting, schending van onze grondrechten loont! Wat een Bananenrepubliek! Grapperhaus, MvJ, rechters: rot op als NL grondwet niet meer geldt. Ongelofelijk! En wat ik nog het ergst vind: waar is de sociale en politieke opstand? De schreeuw om gerechtigheid/veiligheid? Who cares? Niemand? Oorverdovende stilte. Wat slap.

 

En dit is waarom er nog geen Alzheimer-medicijn is....NL onderzoekers zijn ook bezig. Of ze dit lazen? https://www.independent.co.uk/news/health/alzheimers-disease-drugs-treatment-beta-amyloid-fasudil-dementia-a8545591.html

 

De stuwmeren in Spanje zijn thans voor 55% gevuld. Lang niet genoeg, maar meer dan in de afgelopen jaren. Yippie! Enne...Ddumbo adviseert Spanje, om een muur door de Sahara te bouwen. Tegen de immigranten.

 

En dan willen ‘’ze’’ ons aan de insecten dis...maar wat, als microplastics overal verspreid worden door...MOSQUITO’s? En dieren die mosquitos eten, ook door ons gegeten worden...of...? https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/19/mosquitos-eating-plastic-contaminating-food-chains-according/