Nieuwtjes

Gedonder

Letterlijk. Vandaag zou het nieuwe zwembad geplaatst worden.  Bodem  was netjes rechtgemaakt, extra fijn zand erover, alles leek te lukken. En de lucht werd almaar donkerder. En daar begon het gedonder en een eerste stortbui kwam naar beneden.  Even wachten, gauw kwam de zon. Eerste poging mislukt, bij de plek van de trap zit teveel zand. Omhoog dat bad, wegschoffelen die hap.

2e poging mislukt ook. Nu blijkt de bodem toch niet helemaal recht, ook al is de afwijking maar een halve millimeter. Maar toch. Omhoog. En weer een big bag halen met de bus. En het wordt nog zwarter. En nog meer onweer, hagel en een stortbui, verschrikkelijk, had dat niet even kunnen wachten?

Enfin, na 2 big bags blijkt het nog niet genoeg, een 3e zak wordt gehaald. En ondertussen blijft het regenen.  En als klap op de vuurpijl bleek de bus van de werklui te glijden, komt vast te zitten. Gaat die kraan daar naartoe. Op de oprit tussen de palmen. Maar ondertussen is de grond steeds zompiger aan het worden! Hopeloos. De vloer is nu helemaal verzakt aan een kant, vol met water. Zonde van al dat werk. 18 uur; ze gaan naar huis. Kletsnat zijn ze. Morgen blijft het droog. Kunnen ze hopelijk morgen het bad plaatsen. Als de kraan tenminste goed komt te staan. Gleed ook weg. Of dat gaat lukken morgen?? Het blijft stress. En nachten slecht slapen.  Zij blijven vriendelijk en lachen nog. Potverdriedubbeltjes nog aan toe.