Nieuwtjes

Jaloers?

Sommige mensen kunnen echt jaloers zijn. Op wat je hebt, doet of bent. Ik heb dat niet. Kan genieten van genot van anderen, hoef het lang niet altijd zelf te hebben.

Sommige mensen gaan ook erg ver in hun behoefte van ''ook doen''.....Vanmorgen stond ik de muren bij het Gaudi-plaatsje te witten. Joost zou ondertussen verf gaan kopen en nog wat boodschappen, dus ik kwastte in de schaduw bij 34 graden rustig door.

Nadat ik klaar was, wat hapjes voorbereid voor de lunch, we zouden ''tapas'' doen. Opeens hoor ik de poort-deur. Aha, Joost komt thuis, pan opzetten. Ineens een plof en Joost gesmoord door de deur....''Nic problemen''. Potverdrie! Ik ruk de deur open en.....daar ligt de zonet gekochte grote emmer met witte verf op de grond. Verf over Joost z'n sandalen, over de tegels, kortom een knalwitte zooi. Het is dat het allemaal heel vlug moest gaan, anders had ik nog even een kiekje gemaakt....Maar eerst de sandalen redden, opruimen, en zien dat de verf weer in de pot komt. Toen we even rustig zaten zei ik ''goh, als ik had geweten, dat jij zo graag had willen verven, had ik je wel gelaten, hoor. Maar dat je nou zo met verf moest smijten terwijl ik nog geen drupje wilde morsen, dat gaat toch wat ver''....ach, gelukkig is ook hij niet jaloers. Was dus gewoon een ongelukje. Vraagt nog wel enig krab/poetswerk, want dit was extra dekkende verf. Maar het plaatsje achter is mooi geworden. Vond ie...