Nieuwtjes

Opruimen

''Ons-voor-even-hondje'' heeft het niet gehaald. Ze was niet zwanger; het vocht zat in de buikholte, en haar hart zou het snel begeven, er was geen redden meer aan. Ze is zacht ingeslapen. Voor ondragelijk lijden plaatsvond, in bijzijn van zorgzame mensen. 

Al een paar dagen hadden we af en toe in de provisiekast zo'n vliegbeest. En soms een wormpje. Zo van die meel-beestjes, je kent ze wel. Alles houden we zo goed mogelijk superschoon, gezien het klimaat. Levensmiddelen die niet in blik, pak of glas zitten gaan in plastic containers. En toch...nadat we vanmorgen besloten, om ALLES daar te bekijken, vonden we de bron. In een recent gekocht pak havervlokken. In de ''meelbak''. Alles schoon, alles weer onder controle. Pfff...zo blijf je bezig. 

En zo begon ik van de week aan de opruiming van de praktijkkamer. Deed pijn. Al die jaren van studie, de vele kennis. En ik doe er niks meer mee, anders dan voor onszelf. Maar goed, als het besluit eenmaal is genomen, moet je ook de consequenties accepteren. Nee, het studiemateriaal is gebleven, wel is de inrichting verhuisd naar de provisiekast, kruiden en naalden gescreend op tht en zijn attributen opgeborgen. En nu is het een hobbykamer geworden. Ik ga weer keyboard spelen, daar ook schilderen en schrijven. Het voelt goed aan, ik heb voldoende tijd genomen.

Een ander besluit was om de vele kilo's aan papier voor mijn trainingen en coaching, boordevol met technieken, kennis, oefeningen etc., ook op te ruimen. Ik ga nooit meer trainen. En of ik ooit nog iets in organisaties ga doen? Ik betwijfel het. Dus ook hier, weg ermee. Opgeruimd in huis betekent ook opgeruimd in het hoofd. En mocht ik toch nog ooit iets nodig hebben? Dan zoek ik het gewoon op internet. En die grote lege plastic bak? Zit nu boordevol met gedroogd fruit en groente.