Nieuwtjes

Er staat een paard in de...

...nee, niet in de gang. Wel aan het begin van de straat, bij een klein huisje; een jonge schimmel. Stal is ok, mooi lint, drinkbak en liksteen, maar veel te kleine uitloop. Het huisje lijkt verkocht. Een hangbuikzwijntje doet al smakkend zijn ronde door de tuin, in een van de hondehokken zagen we een grote haan en wat hennen, en een lieve, grote lobbes van een zwarte hond met wat wit loopt rond. Zijn er nog niet achter wie daar nu woont; zo netjes omgaan met dieren, lijkt haast on-spaans. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wordt vervolgd.

En even verderop is een reusachtig terrein, waar in een deel stenen werden gedumpt die uit het land zijn gehaald, en dan weer ''gladgestreken'' en geploegd. Zal iets geplant worden? Afvalstort lijkt het vooralsnog niet op, maar je begrijpt, we zijn alert. We komen er wel achter.

En zo blijft er van alles hier gebeuren. Ondertussen ben ik aan het experimenteren met sous-vide koken (zeg maar voedsel in vacuum zakken in een waterbadje ''koken''); prachtige techniek, oh zo simpel en super zalig. Maar moet je natuurlijk niet alles mee willen doen. Leent zich super als je mals vlees wilt.

De kou is er even ''af'', maar regen o,o. We missen ruim 100 mm t.o.v. vorig jaar, en normaal is dat al niet veel, zo'n 260 mm/jaar. (Las dat in NL in een maand ruim 350 mm viel....)