Nieuwtjes

Uitbuiken?

Max ligt al de hele ochtend in het huisje. Uitbuiken van te uitbundige kerstmaaltijd? Welnee, daar doen onze katten - of wij - niet aan. Gewoon beschaafd, licht, lekker eten, zonder overdrijven. Niks rollend van tafel of voerbak. Buiten is het storm. En aan harde wind heeft ze een hekel. Alle katten overigens. Dus blijven ze zoveel mogelijk lekker op het terras ''loungen''. Buikje lekker naar de zon gericht op de bank; of snoezelend in het huisje of gezellig samen achter het gordijntje. En als het eten op is? Komt Mini gewoon even voor de deur of het raam kijken ''ben je niet wat vergeten''. En wordt ze op haar wenken bediend. Slim is ze wel. En ze weten te genieten, ons kattenvolk. 

En wij? Blijven ook ietwat langer liggen, kan de zon alvast het terras opwarmen. Bij het ontbijt gaan deuren/ramen open en stroomt de warmte naar binnen. Scheelt weer electra. 

Wat lag er 24 december in een stronestje? Nee, niet het kerstkind - maar wel het 1e ei! Gisteren het tweede, en Chikkie was zo straks niet buiten, dus bezig met haar 3e. Heerlijk, verse eitjes, ben heel benieuwd hoe ze smaken, met al dat bio voer en vooral heel veel lekker malse groene blaadjes en volop uitloop (want de ren hadden we groter gemaakt)