Nieuwtjes

Geen paniek Nic

Heb ik nou weer. Altijd ’s avonds laat. Lees ik ‘’dioxinegehaltes in eieren van hobbyboeren te hoog’’’ Denk gelijk aan uitstoot van vuilverbranding, of rampen zoals Seveso. GEEN PANIEK NIC, want we doen niet meer aan rampdenken. Eerst ‘’effe chekke’’. Het kan dus ook ontstaan door verbranding van b.v. snoeiafval, gewoon hout dus. En ik google verder. Onze kipjes lopen niet op ‘’dioxine’’ grond, er is geen vuilverbranding in de buurt (want dat hebben we verhinderd) en de verbranding van takken is op het andere grondstuk. En bovendien bevat o.a. broccoli of kool 1500 x hogere dioxine-achtige stofjes dan dat ik het binnen zou kunnen krijgen via de kippeneieren. Gisteren nog heerlijk van verse broccoli gesmikkeld, kort gestoomd; knoflook in klein beetje boter/olijfolie gefruit, broccoli erbij, peper, scheutje citroensap en geraspte Parmezaanse kaas. Zalig. En met smaak vanmorgen 2 eitjes opgepeuzeld. Eerst kregen we van die 40 gram henne eitjes, maar steeds vaker legt Chikkie nr. 1 een 65 of zelfs een 70+ g ei. Ik ga rustig slapen, want ‘’al zal goe komen’’ (en anders zorg ik er wel voor, als ik kan…)

O ja, ik had in de LENA blog geschreven over Dassault o.a. geschreven ‘’…bevalt een politicus, zoals Sarkozy…’’ Waarop Joost proest van het lachen ‘’dat zal best!’’ want een politicus bevalt niet. Nou snapt natuurlijk iedere lezer (…) dat ik niet bevallen (van een kind of zo) bedoel, maar in de trant van welgevallen/goed bevonden worden. Claro como el agua, no? (of te wel zo klaar als een klontje, toch?)