Nieuwtjes

Morsdood is ze, onze muis

Onze muis is dood. Morsdood (in het Duits klinkt dat beter: “Mausetot’’, maar goed, je kunt niet alles hebben). Tja, zat eraan te komen na zoveel jaren. En de katten ermee laten spelen, ach, dat was geen succes. Ze wisten zich geen raad met het wieltje bovenop, en na duwen ging hij nauwelijks vooruit. Dus hebben we het ‘’beestje’’ maar een gepast rustoord bezorgd. Gelukkig hebben ze bij Media Markt ergonomische muizen, fatsoenlijk geprijsd en direct aan te sluiten zonder gedoe.

Exodus…de muziek (en het verhaal) van dit filmepos raakte me van begin af aan. Toen ik Joost had leren kennen en hij vervolgens elke maand 1 weekend naar Zwitserland kwam, ging de plaat heen-en-weer; de ene maand draaide ik hem eindeloos na zijn vertrek; de andere maand genoot Joost in zijn woning van de muziek. Thuis werden ze er gek van. Pas geleden zag ik een stuk van de film op de Duitse tv. Maar in het Duits is het toch veel minder indrukwekkend. Antonio van UPS bracht de cd vanmorgen, en nu staat de muziek op vrij hard geluid. Machtig. Raam ook maar opengezet. Voor de buurtjes….Als ze al wakker zijn. Kunnen ze eens naar echte muziek luisteren.

Mijn angst voor spinnen wordt steeds minder. Een spin in huis hoeft niet gelijk eruit, tenzij het een Kareltje (met) met een Marietje (zonder bokshandschoentjes) is. Want dan komen er heel veel Mariekaatjes, en dat hoeft nou ook weer niet…. Maar omdat ik minder bang wordt, hoeven ze me nog niet op te zoeken! Neem nou laatst. Blijken we een Dysdera crocata gefotografeerd te hebben; giftig en agressief ook (zie de foto op de blog van Joost). Over insecten gesproken: elk jaar komt er iets bijzonders langs. Maar we zaten nu niet te wachten op de – jawel - picudo negro. Dat rotbeest vreet dus de agaven op. (De rojo pakt de palmen). Joost zag, ving en doodde. Vervolgens werd de agave behandeld. Waarom komt nou niet gewoon een leuke vlinder (koninginnenpage al paar keer gespot), of prachtig bidsprinkhaantje of ander leuk spul langs? Kunnen de griezels bij buren of op verlaten terreinen samen spelen.