Nieuwtjes

Me, myself and I

If it’s too good to be true, it’s too good to be true. Een unieke coaching kans. Wereldwijd. Na een virtual (Skype) meeting had ik het door. Niks voor mij. Prik er zo doorheen. Nou, dan liever af en toe een leuk klusje/coaching traject dan dit soort piramide-achtige constructies. Ik kan mijn eigen klanten vinden; zelf de marketing doen en me verkopen. Heb ik geen organisatie voor nodig. Het idee was mooi, maar de uitvoering pet. Ach, doet ook weer goed, om te beseffen wat de eigen kwaliteiten zijn, en vooral, hoe ik integer en authentiek wil werken. Want ik vind het wel leuk, om mensen – privé of zakelijk – te begeleiden, talenten te ontwikkelen en obstakels weg te halen. Maar dan wel op mijn manier. Verfrissend provocatief coachend; putten uit mijn expertise en ervaring. En ik kies, wat ik wel/niet accepteer. Moet echter wel mijn LinkedIn CV wat opvijzelen, want ik ben immers ook entrepreneur, CEO, CFO en COO (me, myself and I)….Want zichzelf verkopen, dat kunnen ze wel, die Amerikanen. Of toch maar niet. Gewoon mezelf blijven. Wel even geïnvesteerd in een webcam/goede luidspreker, al met al nog geen 40 Euro, thuisbezorgt; voor de Skype-contacten. Onze oude webcam was maar een prutsding…Ziezo, kan ik tenminste met mijn opdrachtgevers ‘’live’’ praten van huis uit. Vanmorgen zouden we ook even skypen; maar omdat het nu zo warm is, zijn we, zal ik maar zeggen ‘’luchtiger’’ gekleed. Dus ineens ‘’wacht even Joost, eerst wat aantrekken’’. Want je bent wel in beeld.

 

We hebben weer nieuwe bewoners op de hoek. Nog niet gezien. Wel te horen op zondag, vooral kindergekrijs. Door de week zie je niks. Hooguit wat was buiten. En rotzooi overal. Afgelopen weekend zagen we, dat de omheining achter naar beneden gedonderd was, in het veld van de uien dus. Mogelijk door het feit, dat ze groen doek daaraan hadden bevestigd (tegen inkijk) in combi met de harde rukwinden van de afgelopen nachten: aangezien dat toch allemaal maar houtje-touwtje funderingen en onverstevigde palen zijn, kan de wind vat erop krijgen, en weg is het. Letterlijk. Maar reeds op maandag begonnen ze met herstel: muurtje opgemetseld, palen erin. Hopelijk nu met steviger cement. Ondertussen stoken onze ni-ni-ni’s ondanks harde wind en verbod vrolijk hun stapel op. Doen overigens nog andere Spanjaarden ook. Sufmuts die ik ben, om elke maand een vergunning te halen. Nou ja, voorlopig tot oktober even niet.

 

Stevia experiment: in dit dal wordt door een 10-tal boeren dit jaar stevia aangeplant. Vorig jaar liep een succesvolle proef. Goed voor beetje werkgelegenheid. Ik had een aantal plantjes gekocht en overwintert. Nu experimenteer ik met extract; want gedroogde blaadjes in de koffie is vies. Poeder ook. Nu een tinctuur op basis van verse blaadjes, 24 uur laten trekken in wodka (geen Russische) omdat dit neutraal van smaak is. Dan zeven, 30 min. zachtjes koken om de alcohol eruit te werken. Kijken of dat wel werkt. Dan hebben we echte suikervervanger zonder troep. Want praktisch alle stevia-producten die verkocht worden, zijn gebaseerd op gebleekte bladeren die met een chemisch proces zijn bewerkt. Niks natuurlijks meer aan. En meestal nog vol met toegevoegde stofjes, die er niks in te zoeken hebben. Als dit lukt kan het in de koffie, gebak of ijsthee; of daar waar een zoetje – zonder de suiker-nadelen, gewenst is.  

 

Het is, dat zelf thee aanplanten hier is mislukt, voor koffie het klimaat niet goed is, maar de jasmijnbloemetjes zijn we al aan het plukken. Voor straks in de bio-groene-thee. Want die Chinezen vertrouw ik niet helemaal met hun ‘’natuurlijke’’ thee. Te veel vervuilde grond/grondwater, te veel uitlaatgassen/industriële vervuiling en wie weet of er ook nog gratis straling erover heen gaat. Dus liever zelf in de hand houden. Wat een luxe: eigen olijfolie, saffraan, yuzu, volop fruit, groente, straks mais en zonnepitten voor de chikkies; feest!

 

Joost is niet alleen een weer-spotter met zijn eigen weerstation, nee, nu worden ook regelmatig vliegtuigen gespot. Live natuurlijk! Niet noodzakelijkerwijs buiten, maar binnen, op het beeldscherm. Een website laat de bewegingen van vliegtuigen zien, zo weet hij precies, welke te laag boven ons vliegt. Zo kun je ook schepen volgen. Best wel grappig.