Nieuwtjes

Over Zwitserse berggeit en Spaanse tapas

Nee, ik ben geen Heidi, ook al ben ik Zwitserse. Noch een berggeit. Maar in de Sierra de Mariola klom ik omhoog. Ondanks dat op het ingangsbord stond ‘’dificil’’. Moeilijke route dus. Oeps. Laatst, bij de Bernia, zijn we omgekeerd nog voordat we echt het pad opkwamen, zo steil zag het er uit. En je moest over een ‘’veld’’ van kiezels, nou, ik schuif daar zo overheen. Of niet, dus. Vond het wel meevallen. Maar wel denkend ‘wat, als ik hier weer naar beneden moet?’. Want steil was het. Vlak voor de top bogen we af naar rechts; er was een soort bos/autopad. Eerst een paar kilometer met kiezels en daarna nog een heel stuk asfalt. Maar het moet gezegd, het berggeit gedoe was over. We zullen in totaal ongeveer 6,5 km gelopen hebben. Ondanks de fysieke inspanning hebben we bij de afdaling genoten: een grote vlindertuin. Overal waren ze. En bleven netjes zitten voor de ‘‘kiek’’. Want bij het omhoog klimmen lukte dat niet; hijgend ADHD’tjes proberen te fotograferen; gedoemd om te mislukken. Na afloop toch wel kicken, we zijn dus best nog ‘’piep’’!

 

Cepsa. Van het gas. Kreeg (nu al) een tel. Van ene meneer van de afdeling Alicante. Inzake onze reclamatie. En dat hij me wel even kon vertellen, dat in februari 2013 op onze brief, de condities zijn aangepast. Door onverklaarbare reden niet aan ons gecommuniceerd. Gratis onderhoud en lagere gasprijs. Geen reactie op al onze bezwaren, klachten en vragen. Nou, ik laat hem even smoren, en dan ‘’dicht’’ ik een mooi epistel met ‘’beantwoord u eerst maar eens deze vragen’’. Want alle flauwekul over ‘’nr. niet bereikbaar’’ terwijl ik eerder alle gegevens had doorgegeven, en hij nu ineens wel een juist nummer vond? Ga toch een ander voor de gek houden. Maar ik blijf super cool. Mijn strategie is rond. Ik zal ze.

 

Ondertussen zijn de boeken Modernist Cuisine (nou, de 5 wegen samen wel ongeveer 20 kg!) binnen. Prachtig! Ok, sommige onderdelen zijn niet voor herhaling vatbaar, tenzij ik chemie of laboratorium apparatuur wil gebruiken. Voor een aantal zaken is overigens ‘’natuurlijk’’ alternatief beschikbaar, je moet het maar even weten of zien te vinden. Maar een heleboel is wel reproduceerbaar. Ik ga denk ik maar eens  beginnen met eieren. Heb ik er genoeg van…En ondertussen ontdekken Joost en ik spelenderwijs aan tafel  nieuwe smaakcombinaties, terwijl we van de tapas genieten. Zalig!