Nieuwtjes

Vlieg op sokjes

De eerste amandelen (van de jongen bomen) zijn rijp. Oogsten dus. De eerste roze druiven hebben we al opgepeuzeld, zalig. Tomatenjam smaakt heerlijk ook bij een pittig (zelfgemaakt) worstje of bij kaas, met wat mosterd ernaast, ontdekten we. Paprika’s zijn verwerkt tot puree, wachten in de vriezer tot ik een pittige paprika saus ga maken. De ruimte wordt nu wel krap in de diepvriezers. Helaas, ook bij deze hitte zijn sommige klussen niet uit te stellen. Zo moest ik vandaag kilo’s aardappels voorkoken, die koelen nu in de koelkast, vanavond worden ze geraspelt en dan gaan ze de droogkast in. Want die dekselse aardappelmot begint nu zijn destructieve werk te doen. Enfin, never a dull moment. Oh ja, nog zo’n 8 kg tomaten verwerkt tot ketchup. En er liggen nog vijgen te wachten op een lekker recept (vijgenijs met choco taart?) en..en..en…Geen punt voor Nikki’s keuken.

 

En dan Joost. Die krijgt het steeds drukker bij ZOOM. Hij maakt deksels mooie foto’s, krijgt daar mooie reacties, maar ook vaal hele fraaie tips. Wordt hij nog beter. Kijk maar eens naar de vlieg met sokjes, of die beekjuffertjes en een portret van ons Catalaanse Chikkie! En wat nou echt gaaf is; pas als je de macro opname van die vlieg met sokjes op het scherm ziet (full screen!) dan zie je die sokjes. En ik maar denken dat vliegen saai zijn. Blijkt het ook nog een dambordvlieg te zijn, vanwege het patroon, zoals een mede-Zoomer meldde. Ook weer wat geleerd.   http://ocelot.zoom.nl/fotos/index.html