Nieuwtjes

We zullen ze

Het is elke dag weer een uitdaging, om iets verrassends en lekkers op tafel te zetten. En een kick, als bijna alles uit ‘’eigen’’ kweek of maak is. Zo simpel, om terug te vallen in routine, in bekende gerechten. En ja, een beetje doorgeschoten zijn we dit jaar wel. Met tomaten dan. De tel ben ik kwijt, maar we hebben al meer dan 100 kg tomaten verwerkt: gedroogd, in de vriezer, als jam, ketchup, tompoek, en natuurlijk ook vers heel wat opgepeuzeld. En oh oh, de nieuwe planten starten nu...

 

Doelpunt:…In de afgelopen 1 ½ week heb ik 3 x gewonnen, resp. 30-29 en 40-37 en woensdag 40-28. Wauw. Het wordt voor Joost elke dag moeilijker, om te winnen. Maar we zijn beide goede verliezers, degene die wint, heeft het verdiend. Het spel is wel intensiever geworden. En soms – als het te snel gaat – spelen we om 40 doelpunten. Want een uur is het minimum.

 

Vorig jaar diende ik een klacht in vanwege idiote prijs van propaangas; geen reactie. Dit jaar juni nog eens een keer. En zie daar, in juli belde ene meneer uit Alicante. Had geen idee waarom men niet op onze klacht had gereageerd, maar enfin, hij zou dit nu afhandelen. Nou ja afhandelen? Het bedrijf vertikt het om coöperatief naar een oplossing te zoeken. Belachelijk dat we boete moeten betalen als we niet 750 kg afnemen (kost ongeveer 2000,00 nu met de ruim 60% hogere prijzen), of onderhoud (een minutenklusje waarbij het niveau van de vulling wordt gecontroleerd (leeg dus) en of de buizen lekken (geen druk op). Enfin, ik stelde dat door gebrek aan communicatie, coöperatie en intentie om samen met de cliënt tot een oplossing willen komen, ik geen andere mogelijkheid zag dan zelf maar te zeggen ‘’bekijk het maar’’. Maar daar kwam per kerende post de reactie; dan kon ik de komende jaren nog gewoon doorbetalen (onderhoud en boete) plus nog eens 500 voor afhalen van de tank en contract beeindiging. Nou ja, zeg. Zijn ze nou helemaal….? Ik heb aangegeven, me te beraden op de situatie. Voorlopig betaal ik de boete nog niet, ik laat ze nog smoren. Ook belachelijk: in plaats van te informeren naar de reden van niet-betaling, kregen we gelijk een brief van een deurwaarder. Communicatie? Nu ga ik de consumentenbond inschakelen, eens zien, of die wat kunnen doen. Proberen kan je, nietwaar?

 

Zondag de voor dit jaar warmste dag, 36 graden. We hebben ze vroeger wel warmer gehad. Zomerdagen bedoel ik. Niks aan de hand. Afkoelen in de nacht was er deze keer niet bij. Om 8 uur was het al 26 graden. En om 12 uur draaide alweer een droogmachine vol tomaten. Bij 35 graden. Woensdag is het om 0800 ook alweer 27 graden. Over een week worden iets lagere temperaturen voorspeld. Dit jaar hebben we praktisch geen wespen. En ook minder sprinkhanen en vlinders. Ook wordt Joost minder gestoken. De ‘’sunny’’ side van de droogte?