Nieuwtjes

Mens erger je niet

Nou, soms valt dat nog niet mee. De brief naar de consumentenbond over de gasleverancier is verzonden. Wie weet, of het nog wat oplevert.

 

Alles weer pais-en-vree? Geen opwinding meer over wat dan ook? Was het maar zo. Nadat we heel veel gedoe hadden over de solarinstallatie, en deze eindelijk werkte, dachten we, ‘’het is klaar’’. Tot we eerder dit jaar gedonder kregen, het spul werkte niet. En dan is het bijzonder frustererend, als  elke dag volop de zon schijnt, maar je met dure stroom het water moet verwarmen. Omdat het bedrijf te beroerd is, snel te handelen. Enfin lang verhaal in het kort. We hebben na veel heen-en-weer gebel en emails eindelijk een drukvat zelf hier besteld en laten inbouwen. En nu vertikken ze om te betalen wat vooraf is goedgekeurd! Omdat de klacht niet volgens bedrijfsnorm is afgehandeld. Daar zakt je broek toch spontaan van af? Ik heb de gladjanus nog een laatste kans gegeven. En als het geld niet binnen 2 weken binnen is, schrijf ik aan de directie. Over de louche bedrieger die ons verkeerd heeft voorgelicht en geinformeerd, ons op veel hogere kosten gejaagd dan voorzien, en beloftes niet is nagekomen. Extra gas moest besteld worden, en een verwarmingssysteem. Kostte allemaal een paar Eury meer, maar dan heb je uiteindelijk wat, nietwaar?....Nou, en dan eis ik ook smartegeld. Ik zal ze. Nu ben ik weer rustig. Het duurt gelukkig altijd maar even.

 

En dan nog ons setje van 2 stoelen/tuintafel, van ‘’uniek’’ fiber, weer/zonbestendig. Ja hoor, 2010 geleverd, en nu scheurt het aan de kanten, raken er ineens stukjes van dit topspul – bepaald niet goedkoop – weg. Wij dus naar de winkel. Vroegen langs onze neus weg, hoe lang eigenlijk de garantie op dit soort meubels was. 2 jaar. Standaard in Spanje. Nou, daar ben je dan lekker mee; het wordt aangeprezen als je-van-het, en na net 3 jaar gaat het al kapot? Dus hebben we toch even gemeend, dit aan te kaarten. Tja, eigenlijk wilde de Franse eigenares eerst niet, want ja, garantie, he. Maar daarna besefte ze toch, dat dit wellicht niet zo handig is. En vroeg ons om foto’s te maken, en op te sturen. Als het te repareren viel, zou het zo gedaan worden, maar eerst even kijken. We zijn benieuwd.

 

Ik wil emigreren. Weg. Naar een land zonder corrupte, inhalige politic, zelfverrijkende bankiers, asociale stierenvechters, vrouwenverkrachters en mishandelaars. Waar zorg voor de ander en eerlijke verdeling van lasten vanzelfsprekend is. Een land zonder vervuiling, tsunami’s, vulkanen die uitbarsten of nucleaire installaties. Een land waar het veilig, rustig en vooral vredig is. Waar de natuur nog natuur is, dieren in harmonie met mensen leven en we aardig voor elkaar zijn. Waar gezond drinkwater in overvloed is. En een gemeenschap waarin we elkaar helpen, samen aan een toekomst bouwen en vooral geen oorlogstuig produceren. Waar vrolijkheid, gezond en lekker leven, eten en genieten een groot goed is. Een paradijs op aarde. Helaas; een droom die niet realiteit kan worden. Jammer. Waarop Joost opmerkt ‘’dan roepen we toch ons grondstuk tot onafhankelijke staat uit?’’. Is goed, lief, ik zal alvast een naam voor ‘’ons’’ landje bedenken, een vlag ontwerpen en een eigen munt. Nadat ik bonen en tomaten heb geplukt. Maar nu eerst tijd voor een bakkie…En dan gaan we over tot de orde van de dag. Genieten van wat we hebben, wie we zijn, wat we doen.