Nieuwtjes

Flutketel

Een flutketel is het. Nee, geen spellingfout, beste lezer. De fluitketel bleek flut. Leuker kan ik het niet schrijven. Een duur Wesco 2 liter retro-keteltje van roestvrij staal met 10 jaar garantie heette het te zijn. Nou, na nog geen 7 maanden gebruik roest het ding; bij de fluit, aan de rand van ketel/rand aan de buitenkant, en aan de binnenkant. Geen probleem, 2 jaar garantie, terug naar Amazon dus. Nou, het kostte nogal wat moeite, om contact op te nemen met Amazon, maar uiteindelijk lukte het en vroegen we om instructie voor terugzending/teruggaaf geld. Krijgen we verdorie een mail, dat we eerst de producent moeten aanschrijven!? Nou ja, zeg. De verkoper heeft de plicht, om binnen de garantie de zaak ofwel te vervangen, te repareren of te vergoeden. Enfin, om 23 uur 55 – jawel, ik was dus klaarwakker - ons ongenoegen laten blijken; immers, wij hebben de laatste jaren al heel wat gekocht, dus zijn bepaald geen kleintje. De volgende ochtend worden we om 0800 uit bed gebeld. Grote excuses voor het foute advies, dit viel binnen de garantie, dus men zou ons het etiket toemailen, konden we het zonder kosten terugsturen en geld zou direct teruggestort worden. En 1000x excuus. Pfff…begon even te twijfelen aan mezelf: houdt het gedoe over foute goederen of reclamaties nooit op!? Enfin, de flutketel is weg, het geld is binnen. En de nieuwe? Wordt over een jaar ook weer flut. Maar tot die tijd zetten we water voor thee. Flut, die fluitketels. Echt waar.

 

De ‘’soap’’ om de solarboer in Oostenrijk kreeg een vervolg. Na de 3e rappel (met leesbevestiging) weer geen respons. Nu brief naar de directie gestuurd. Als ze voor 11 oktober niet met een fatsoenlijk voorstel komen om de zaak ordentelijk af te handelen, ga ik consumentenorganisaties, relevante besturen, websites etc. vullen met onze bevindingen. In Oostenrijk, Spanje en de EU. Naast een formele klacht. En zal ik juridisch advies inwinnen. Niet alleen over vergoeding van klachten, maar ook smartengeld. Ik zal ze.

 

Ik wacht nog steeds op de analyse van het water van 2014. ‘’Is nog niet ontvangen’’ meldt het watermannetje. Nee, ik vrees dat dit nog een jaar zal duren, want de resultaten zullen nog belabberder uitzien dan voor 2013. Inmiddels zijn we aan het uitzoeken, of een nieuwe batterij aan extra filters ons drink/eet/douchewater nog meer kan beschermen. En maar hopen, dat de bewatering van groente, fruit en ander eetbaar spul ook op de lange termijn maar minimaal gevolgen krijgt van sommige niet al te fraaie resultaten. Maar ja, er is geen alternatief: het zogenaamde ‘’drinkwater’’ wat hier voor duur geld via tankwagens geleverd wordt, moet in een ondergronds deposito met een vracht aan chloor blijven liggen. Flessenwater is niet te doen voor eten/drinken/douchen. En bio kopen in de winkel? Die gebruiken zelf toch ook riego? Het is dus om het even. Ach, gaan we niet gloeien van radioactieve troep via Fukushima, schijnen we straks misschien van Spaans water…

 

Ondertussen zijn onze verdelagas weer gestekt (die bloeien maanden achter elkaar); is de bloembak omgetoverd in een kunstproject, nadat alle 15 lavendelplanten binnen 2 weken na planten ter ziele gingen;  droogt het land langzaam op en groeit het onkruid om het hardst. Zelfs de Chickkies weten niet, wat ze overkomt; zo veel te scharrelen! ’s Avonds gaat de voerbak voor de katten naar de woonkamer. Een stuk rustiger voor ons en de katten; en de vreemde zwartjoekels krijgen geen kans meer tot stiekem mee eten.

 

Woensdag kwam het sous vide apparaat, en we genoten van een super malse, sappige, heerlijke kipfilet; zoiets hebben we nog nooit geproefd. Voor het recept kijk je onder recepten. Kan ook zonder duur apparaat…Enne..’ik kan niet koken’’ ? Geldt niet; dit is zo super simpel, dat kan iedereen. Smullen dus!