Nieuwtjes

Aardappeleters en EU subsidie

Om gek van te worden. Op een enkel incident ’s nachts dachten we het illegale-zwartjoekel-probleem eindelijk opgelost te hebben. Voerbak ’s nachts binnen, overdag buiten. Maar het viel op, dat ineens in de ochtend de voerbak ineens tot op elk kleinste kruimeltje na leeg raakte. Potverdr….Ze hebben ons door. En komen overdag, als wij in de tuin ploeteren om de aardappels eruit te halen.

 

Enfin, de aardappels zijn gerooid. In totaal een 130 kg van deze 2e planting in 2014. Prachtige, grote, gave exemplaren. Na een zonnebad direct na de oogst in de tuin, en nog een volle dag loungen in de zon bij het zwembad, mogen ze thans in de donkere kelder slapen. Februari gaan we weer poten. Om ze in juni te oogsten. Tot zolang zou de voorraad toch moeten reiken. Aardappeleters….

 

En het illegalenprobleem? Elke keer als we er geen ‘’zicht’’ op hebben, slepen we de bak of naar binnen of zetten hem op de tafeltennis tafel (die staat rechtop)….Maar het kan nog gekker! Ineens komt op de vroege avond de blauwe rus van de Spaanse buren (met halsbandje) even bij ons rondkijken. De rode was er ook al. Benieuwd naar onze vrijstaat? Tja, voor Russen gesloten. Maar voor katten? Ach,…Zolang ze kijken, niet agressief zijn en niet het eten van onze katten stelen, mogen ze rondlopen; net als Snuitje en Felix van de Hollandse buren. Snuitje is altijd vlak bij ons als we in de tuin bezig zijn; zo ook met aardappelrooien. Speels is hij ook, dus gooi je een steentje weg, rent hij erachteraan. In de zomer speelde hij met Zwartje, maar die is al wat ‘’ouder’’ dus op gegeven moment vond hij het welletjes. Geeft niet, Snuitje komt regelmatig even kijken, of hij een speelkameraadje kan vinden.

 

Ze komen op! De mini’s! Champignons bedoel ik. Ik heb er al een paar gezien; dacht eerst, ‘’wordt niks, veel te nat’’. Maar ze komen, kleine, echte; sommige nog snoezig mini’s, anderen al bijna klaar om te oogsten. Dus inderdaad, met kerst onze eigen paddo’s!

 

Farage met zijn UKIP partij denkt, even 1,5 miljoen te cashen uit de EU pot door een nieuwe politieke partij te vormen (de ADDE); het domme EP zal de nieuwe partij – gedomineerd door de UKIP – domweg goedkeuren. En landen die willen toetreden, krijgen ook uit de ruime pot betaald. Bovendien is het relatief simpel, om EU subsidies aan te vragen en zonder controle te ontvangen. Nou, de vrijstaat Nicojo gaat bekijken, op welke ‘’calls’’ (programma’s) zij een plan gaat indienen voor subsidie. Immers, de VN staat voor democratie zonder poespas, respect voor mens, dier, natuur en milieu. En wie wil dat nou niet?