Nieuwtjes

Vlinder op de schouder

Het lijkt net een pantserdeur. De keukendeur is aan de binnenkant (keuken dus) voorzien van een frame van 5x5 latten, daartussen isolatiemateriaal, en bedekt met een mdf 10 mm plaat. Ziezo. Dat moet de kou echt buitenhouden. Gegrondverfd, nu aflakken met een deel ‘’schoolbordkrijt-verf’’ in het midden, omlijst met een rood randje. Prachtig toch?

De verzekeraar vindt dat de ijzeren hekken toch ook voor de 2e muur/2e raam geplaatst moeten worden. ‘’Zei ik je toch, Joost’’. Kom op, als verzekeringsmaatschappij moet je de verantwoordelijkheid vooral bij de eigenaar leggen. Ach, Joost bedacht al een makkelijke manier. Enne…die schijnzekerheid is echt nep; want als men wil, is zo’n hek er zo uit. Sneller dan door 2 stel ramen…Maar goed.

 

Ongelofelijk: afgelopen 2 weken was het ’s nachts altijd koud. Zelfs op/rond/net onder vriespunt. En zondag? Om 06.35 was het 16.2 graden! Zaterdag zaten we in de zon bij 23 graden. En op de speciale zondag? Heerlijk buiten in de zon van heerlijke hapjes gesmuld. En als afsluiter kwam een prachtig gekleurde vlinder (a la dagpauwoog) op Joost zijn schouders. Speciale felicitatie dus.

 

Helaas zijn de doperwten op. Toch een keer te hard gevroren, ondanks bescherming. Afgelopen dus. Maar er liggen heel wat maaltjes in de vriezer. Voor later. En tuinbonen? Die doen het nog prima. De laatste broccoli en bloemkool zijn geoogst. Het wachten is op wat regen in het weekend, zodat we de rest kunnen eruit trekken (grond is nu keihard) en de tuin op orde brengen. Vergaan spul opruimen, dan ploegen, bemesten en zaai/plantklaar maken. Want voor je het weet, is het al weer patatten plant tijd…Die zich trouwens prima houden in de kelder.

 

Kunnen we ons daarna op knuffelmuur-en-zo richten. De knuffelmuurplaten voor de buitenmuur zijn besteld: die worden straks eraan geplugd, aangesmeerd en dan kan in alle rust het muurtje ervoor, maar hebben wel alvast een heel stuk kou buiten weten te houden. Dan nog nieuwe dubbel-glas-ramen bestellen en de rejas (hekken) stuk voor stuk schilderen. Is veel makkelijker op bokjes/plank, dan aan de muur. Kan ik ze nl omdraaien. Voordeel bij een nadeel….