Nieuwtjes

Effe in de rug geschoten

Het is ongelofelijk, wat er rondom ons huis in bloei staat: bougainville, Spaanse margriet, lavendel, kleine witte, paarse en gele bloemen, narcissen, ijsbloem, jasmijn, money tree en zelfs nog zonnebloemen! Ben er vast nog wat vergeten, maar het is prachtig! Zon schijnt heerlijk, het is nog best fris, zeker in de wind, maar het wordt warmer! Vogels zijn in lentestemming en fluiten de hele dag. Vlinders vliegen vrolijk om ons heen. Vandaag, donderdag was het zelfs even 20 graden.

 

Onze massagestoel is het ook in de rug geschoten….Hij wilde nog wel omlaag, maar omhoog komt hij even niet meer. Net zoals die ruggen van ons; hebben het ook even moeilijk. Herstel gaat langzaam maar gestaag. Ach, er zijn ergere dingen. De stoel zullen we – als het kan – op tafel hijsen en schoonmaken/doorsmeren. En onze ruggen? Die koesteren we. Misschien moest het dus ook zo zijn, dat alle platen eraf gedonderd zijn van de muur/geen bouten geleverd werden en daarom het klussen even op een heel laag pitje is gezet. Zullen we maar denken.

 

Maar de tijd van rustig aan is voorbij. Dinsdagmorgen; de schroeven zijn er. We gaan dus met zijn tweeën even alle eraf gedonderde platen vastzetten. Langzaam, voorzichtig maar gestaag. Woensdag is het grootste stuk – met hulp – klaar. Donderdagmorgen doen wij weer het friemelwerk met passen en meten van kleinere of lastige stukken. Halen grind, cement en zand. Voor de fundering. En we hebben tevens het plan aangepast. In plaats van een gemetselde muur plus tegels komt nu een muur van 15 cm; mooi geel, zoals onze muur buiten; in-een-keer-klaar en scheelt heel veel tijd en geld. . Soms kan Lena briljante ideeën hebben….Vrijdag wordt het eerste stuk fundament gemaakt. Door onze verbouwings-hulp. En zaterdag zullen Joost en ik de nog lege stukken met platen bedekken. Want vanaf zondag wordt het weer koud. Ziezo.

Maar nu is het eerst tijd voor de jacuzzi. En dan zal de Nicojo site weer geüpdatet (ik zou het anders schrijven, maar de spellingcheck vindt dat het zo moet) worden. Alles op zijn tijd, nietwaar?