Nieuwtjes

Bouwvakkers-werk

Stond ik recent fruitbloesems, klaprozen en opkomende groente – plus overvliegende zwaluwen -  te bewonderen, vrijdagmorgen om 0700 heeft het net 0,3 gevroren! Potverdikkie, dat was nou niet nodig geweest. De grote, loeizware pot citroengras hadden we dagen geleden naar buiten gezet, nou, Joost heeft hem toch even weer terug op het terras gezet. Evenals de verdelagas. En net geen schade aan de perzikbomen en tuinbonen. Helaas, aankomend weekend dreigt weer een  -0,1 aanval. Terwijl we woensdag 26 graden hadden, en vandaag 27. Maart roert zijn staart, inderdaad.

 

Heel soms wordt het even allemaal wat veel. Het gedonder met de quad lijkt ellende te worden; voorlopig geen zicht op oplossing, dus ik bereid me voor op juridische stappen. Daar kan ik me dan echt even flink druk maken. Joost blijft rustig. Eerst de verbouwing, dan de quad en het zwembad (ja hoor, dat gedonder is ook nog niet afgelopen). Maar ondertussen zijn we al 4 maanden zonder quad. En als we niets doen is een jaar zo voorbij. Dacht van niet. Dus…

Ziezo; alles wat tot nu toe gemetseld is, werd door mij gevoegd. Kan zo voor bouwvakker doorgaan.. Het resultaat mag er wezen. Vindt ook Joost. De meeste bouwers vinden dit maar vervelend werk. Ik geniet. En doe het werk zorgvuldiger en met veel minder rotzooi. Maar ja, ik heb de tijd…Leuk werk.

 

Vensterbanken: vrijdagmiddag bestelt, voor alle 6 ramen, woensdag opgehaald en ’s avonds zitten ze er – met uitzondering van die van de keuken, er al in. Ca. 30,00/stuk…Op maat gemaakt, van half marmersteen. Ik blijf me verbazen hoe goedkoop sommige zaken hier zijn. Maar goed, dit is dan weer een voordeel om tussen de stenenboeren te wonen….Aan de voorkant hebben we inmiddels ook de 2 ramen al ingezet. En afgeplakt, zodat vensterbanken en ramen niet onder het metselvoegsel komen.

Drup, drup, drup…Joost vraagt of ik net op het terras planten heb water gegeven, hij hoort nl. gedruppel. Om 19 uur? Echt niet! En toch hoort hij het druppelen. Kan niet. Dus we gaan samen het terras op. Ja hoor, het lijkt drup, drup. Of eerder klop, klop! Enfin, of het nou de boktor is of de kloptor, iets ‘’vreet’’ ons terrasplafond op. Potverdrie! Vergassen kan niet, maar wat dan? Ik ga me eens informeren op andere bestrijdingsmogelijkheden. Voorlopig hangt het nog. Het plafond. Er is ook altijd wat.