Nieuwtjes

Zwemmen na gedane arbeid!

En weer ben ik over mijn grenzen gegaan: nog een steigerplank hoger gestegen. De steiger zelf was solide, maar de 2e plank is een wiebelaar, met een scheur. Joost verzekerde me, dat het veilig is, ‘’en anders val je niet ver, want daaronder ligt de 2e plank’’. Da’s nog eens een geruststelling, nietwaar? Toen de grote steiger. Voor. Die was pas hoog. Maar die stond wel stevig. Enfin, ik heb de klus geklaard, alle voegen gevoegd. Blij om weer naar beneden te kunnen. Toen pas gingen mijn benen hevig trillen. Tja, ik heb het niet met trappen of steigers. Terwijl ik op de steiger stond te voegen, heeft hij een veelvoud aan stenen op maat gesneden, zodat de boys kunnen doorwerken. Al met al is het toch een mega klus. We klaren het wel, samen! Joost met de 2 boys verwerken normaliter 300 kg op een halve dag; op woensdag ging ik al het gemetselde weer voegen, en Joost vulde boven de muur/dakrand op. 200 kg weggewerkt. Ziezo.

 

Zomertijd: katten weten het en hoeven geen datum. Al 2 weken willen ze eerder hun ontbijt. En wij verzetten maar weer de klok; het is onzin, maar niemand die ermee ophoudt. Onze kattenpoezels zijn veel slimmer dus. Enne…'s avonds krekelen de krekels weer we horen de koekoek overdag, zwaluwen vliegen al weken over ons heen en de eerste vleermuizen ook al weer gezien. Nashipeer in bloei; zoveel bloemen, het is een witte wolk. Ook de kwee bloeit. De peren waren al aan de gang. Druiven ontluiken ook langzaam. Overal klaprozen, groen, het lijkt wel zomer!

 

Er zijn van die dagen, dat ik denk ‘’ik ga emigreren’’. Even weg, niks hoeven: niet verbouwen, geen tuin, geen (kortstondige) stress – bij voorbeeld over de Quad – of het regelen van boodschappen, eten koken, en bouwzaken organiseren. Gewoon even niks. Nou ja, hapje, drankje, boekje en zon. En vooral rust. Maar goed, na een goede nachtrust sta ik weer op, met het voornemen, dat niet alles op een dag hoeft.

Vrijdag dus het tuinplan gemaakt, zodat ik weet wat er zondag gekocht moet worden. Komt Joost ineens binnen. Of ik even de waterboys wil bellen, er is geen water! En deze vertelt me buitengewoon laconiek, dat het klopt, er is een breuk. Kan wel tot dinsdag duren! Huh? Alle doemscenario’s floepsen op: geen water voor tuin, vergeet het maar om te planten en te zaaien. Verder klussen? Alleen als er water is. Pfff….Ook dat is Spanje, merkt Joost fijntjes op, hij ziet al die beren niet op mijn pad. En dat bos is ook zo ver weg dat het nog een poos duurt, voordat ze daar naartoe zijn gefietst. Die beren bedoel ik. Gelukkig had ik net de 3e trommel was klaar, en snel had ik 10 flessen x 8 liter water gehaald. Voor drinken, eten, afwassen, en voor de dieren. Geen paniek, Nic…En na 3 uur is er weer water. Niks aan de hand.

 

Op maandag is de stand van zaken: De Luffa is weer voorgeweekt/gezaaid, 100 meter mais is ingeplant (4 rijen); evenals een 80 tal tomatenplanten en 250 uien. En komkommer, pompoen, paprika en meloen. De Chinese kool, chili en paprika’s uit eigen kas zijn nog ietwat te klein, nog even geduld. Ik wil dit jaar ook weer kruiden proberen; de paarse basilicum is in elk geval goed opgekomen, evenals de peterselie en koriander. De maggiplant, die vrienden vorig jaar voor ons uit NL meenamen, hebben we voor de maartregen in de volle grond gezet, en jawel, een paar blaadjes komen eraan! De bladselderij groeit hard, evenals de boerenkool, de erwtjes en het andere spul. En de temperaturen? Heerlijk nu! Overdag 25 - 28, nacht 10 – 15 graden. Zondag werd het wel 27 graden en de nachttemperatuur bleef steken op 21 graden. Dinsdag even een ontspan dagje. Naar de Sierra de la Pila; een feest, wat bloeide er veel, zelfs veel orchideeën gevonden, plus kievietsbloem, heel zeldzaam!

 

En dit is geen 1 april grap: het zwembad is zalige 27 graden warm. Na een lange woensdag werken gaan we voor het eerst weer zwemmen, en daarna nog even een half uur in de jacuzzi ontspannen. Kunnen we donderdag weer verder werken.