Nieuwtjes

Manke poot, scheur en hard werken

Met Mini is het weer prima; ze eet weer als vanouds. Alles is weer ‘’normaal’’. Nou ja, afgezien van al die vreemde half wilde katers in de buurt. En hebben we ook nog de pallets met ongebruikte stenen weg laten halen; weg uitkijk. Maar nu is het hommeles met 1 van de Chikkies; dinsdag rende ze me tegemoet, en woensdagmorgen wilde ze niet meer opstaan; lag buiten in de ren. 1 poot zonder kracht, mogelijk gebroken. We hebben haar in de schaduw gezet, met eten en drinken, even aanzien, is al vaker gebeurd dat ze iets verrekt of verstuikt hadden, die Chikkies, maar na een paar dagen trok het dan toch weer bij. ’s Nachts ligt ze in de schuur, want ze kan niet lopen, dus niet naar het kippenhok. Helaas, een poot spalken lijkt nog niet zo gemakkelijk. Ik hoop dus maar op Moeder Natuur. En geef een beetje extra ijsbergsla en zo.  

 

3 ramen aangesmeerd en klaar – op de hekwerken na – en nog maar 3 te gaan. Het eerste raam vond Joost best lastig, maar nr. 2 en 3 waren een stuk sneller klaar. Ik vrees dat de schoonmaak wat meer tijd vergt, maar stuk voor stuk werk ik ze af.

 

 In de gang zijn de 2 hokjes overdekt, vandaag zit de dakrand bijna eromheen, nog een paar tegels te gaan. Maandag voor de laatste keer nog 4 uur hulp, en een eerste begin maken met de natuurstenen rand. En dan doen we’t verder met z’n twee. Maar dat kunnen we! Van de week al zoveel mogelijk opgeruimd, ongebruikt spul retour, big bag met zand op de oprit, cement erbij, klaar voor de laatste klus. En we zijn harde werkers, dus die 25 strekkende meters natuursteen? Draaien we onze hand niet voor om. Mag ik weer voegen. Yippie; gemakkelijk, op een stoeltje.  Het eind komt langzaam in zicht, en vooral het opruimen van wat niet meer nodig is, maakt veel uit. En al die kleine k-klusjes van afwerking? Opvulwerk, zegt Joost.  Foto’s maken we dit weekend weer.

 

Soms, he…Ben je de hele dag druk met werken en dan kom je ’s middags er ineens achter, dat je een groot waterlek hebt. Filterhuis heeft grote scheur. Potverdrie! Dat zijn nou net die zaken, die je er even niet bij kunt/wilt hebben. Maar goed, het gaat zoals het gaat. Gelukkig is Joost handig, hadden we ook nog een reserve filterhuis (want het is natuurlijk weekend) en weet hij de zaak snel op te lossen. Alsof we op nog meer werk zitten te wachten….De 2 olijfbomen vlakbij hebben in elk geval genoeg water….En dan komen we terug van-even-weg, hoost het! Was niet voorspeld. En natuurlijk had ik nou net de bak met tuinbonen – die te drogen liggen – NIET afgedekt, wat ik altijd doe voor de zekerheid, als ik ook maar even weg ben…Enfin, afgegoten, gedroogd en nu liggen ze in de schuur.

 

En dat de jacuzzi een probleem heeft met de circulatiepomp, is nog tot daar aan toe, want dat valt nog onder garantie. Maar dat de koffiemachine het niet doet? Op woensdagmiddag? Daar worden we nou niet vrolijk van. Toegegeven, er zijn veel ergere zaken, maar dit is onleuk; zonder koffie is het lastig werken. Enfin, inmiddels staat een witte zijn ding te doen. Gewoon bakjes koffie leveren.   

 

Warm! Terwijl het in NL flink vroor, hebben we hier temperaturen boven 25 graden; in het weekend zelfs ruim boven de 30. Zalig.