Nieuwtjes

Glimworm, Duitse Solomillo en regen

Kijk, en dan zien we toch weer iets bijzonders: ’s nachts gingen we nog even de tuin in. Ineens – een lichtje! – het blijkt een glimworm. Technisch gesproken is het geen worm, maar een larve, die uiteindelijk tot kever wordt. Bij de larve zijn de lichtgevende segmenten achter/onder de staart; bij de volwassen kever meestal op het borststuk (onderop dus); hebben we nog nooit gezien hier! Foto’s zijn gemaakt. De enige? Voorlopig wel.

 

De natuurstenen rand wordt per 5 meter gevoegd. Even wennen, want het is heel anders dan de voegen in de stenen muur. Ook zwaarder, maar het schiet op. De hekwerken kwamen maandag, en waren dinsdag voor 12 uur alweer geplaatst. Mooi! En die haal je niet zo maar even eruit. Dat noemen we nou een piepklusje. Is eveneens niet niks, want die hekken waren  – in tegenstelling tot de oude – van massief ijzer. Weer een klus geklaard.

 http://www.nicojo.nl/100980818

 

Prachtige vlinders weer gefotografeerd op ons maandelijkse uitje in de Sierra de La Pila; kolibrievlinders, kevers, en veel bloemen. Nu gaat de droogte komen, dus tot september zal niet veel meer in bloei raken. http://ocelotsfotoblog.blogspot.com.es/

 

Kom je in een Spaans restaurant, en zie je Solomillo staan (runderfilet). Vraag ik uit welke streek het komt. Meisje wijst naar haar kont. Nee, daar komt het a) niet vandaan en b) wil ik de REGIO weten waar het beestje opgroeide. Ze vraagt de kok. Het vlees komt uit Alemania. Duitsland dus. Nee toch? Terwijl het beste vlees uit o.a. Asturië komt? Rare kok. De solomillo laten we gewoon op de kaart staan. Runderfilet uit Duitsland, hoe krijgt men het verzonnen.

 

Na een 1 ½ week dag en nacht eindeloze herrie van groot materieel en veel mensen zijn de uien op het veld verderop eindelijk gerooid. Vooral ’s nachts was het soms een hele toer, om te kunnen slapen (ramen moesten open blijven in verband met afkoeling van het huis). Om vervolgens om 06.00 door vogelgekrijs gewekt te worden, en als je net weer wilde inslapen, lieten de kattenpoezels luidruchtig merken, dat zij ontbijt wensten. En dan wil je eigenlijk weer terug in bed, nog even dutje doen. Maar dat doen we dan toch niet. Met temperaturen van 30 overdag of meer, moet je het werk doen voor 14 uur. Binnen is het aangenaam. Nog even, en dan zijn we klaar. Kunnen we uitslapen, uitrusten en eindelijk weer eens sociale kontakten oppakken, want dat bleef bij de dagelijkse werkzaamheden van verbouwing en tuin helaas op een laag pitje.  En schilderen, beeldhouwen etc. Komt goed.

 

De perziken moeten we razendsnel oppeuzelen, respectievelijk velen zijn al in de diepvries beland, met deze hitte rijpen ze razendsnel. En woensdag gaf Joost me een reuze knoeperd van een prachtige abrikoos te proeven. Zalig! Hoeveel ik ervan wilde hebben? Doe maar een paar kisten, zeg ik. Komt eraan, roept hij en staat op. NEEEEEE…..Niet bij 29 graden, die oogsten we donderdagmorgen wel in de koele vroegte. Even later sta ik samen met Joost de druiven te dieven; een rij is klaar, de 2e volgt later deze week.

 

Donderdagmorgen: het regent! Weg ons plan van gisteravond voor een 8-tal kleinere klusjes, die we vandaag zouden doen omdat het bewolkt en maar 26 graden zou worden. Niet dus. Het regent! 15.50 staat de teller op wel 11 mm! Vlg. mij uniek in juni, ik ga het checken. i! Over naar plan B: Joost gaat zich eens buigen over de belastingaangifte; selecteert foto’s voor Zoom en de nieuwe fotoblog, en ik schrijf aan mijn blogteksten. Een dag rust. Wauw.