Nieuwtjes

Hard werken, zacht slapen en dubbel gepakt

En zo bestelden we in NL twee anti-nekpijnkussen (ergonomisch/natuurlatex) bij de zaak, waar we vlak voor de emigratie onze kussens/matrassen hadden gekocht. Niet goedkoop, maar wel klasse kwaliteit. Hier konden we’t niet vinden. Binnen een week geleverd aan huis. Heerlijk slapen weer. De volgende levering? Worden DDDDD-thee/handdoeken (De Doek Die Direct Droogt); al 60 jaar een merk in NL, en ongeëvenaard (je moet wel even letten op gr/m2). Want hier vinden we maar niet de goede. Oh ja, en kaas wordt ook besteld; bio, uit NL. Voor Joost. Simpel en snel. Via Internet.

 

Donderdag 13.30: de natuurstenen rand is gevoegd. Het naambordje is opgehangen en de beide leeuwenkoppen. Samen met de nieuwe hekwerken en de bloempotten is het een prachtig gezicht. De bougainville heeft er reuze zin in en groeit om het hardst. De dak-tegelrand is aan de onderkant geschilderd, boven op dak is de aangesmeerde rand gewit. Vorige week donderdag hadden we 11,4 mm regen – er was maar 1,5 mm voorspeld – dus dat betekende een (welkome) niet-werken-maar-rust-binnendag. Vrijdag begin ik aan de gele afwerkrand boven de natuurstenen. En dan nog verven in de keuken, en buiten rondom de keukendeur, en dan is het eindelijk klaar. Nog een week.

 

Abrikozen; reuze exemplaren; diepvriesporties en al 2x een droogkast gedroogd. Yammie. Ook heerlijk: abrikozen chutney – met knoflook, ui, curry, gember, chili, sambal, sojasaus en witte wijn en wat bruine suiker. Zalig bij gemarineerde, pittige kip, met eigen gebakken kriel aardappels en doperwtjes. Yammie.

 

Ondanks dat we niet willen, kunnen we even niet anders; de druif moet tegen de schimmel beschermd worden, dus toch – tegen ons principe – nu spuiten, want anders raken we plant en druiven kwijt. Met Joost z’n nieuwe spuit-hulp (een tank voor achter op de trekker) gaat het spuitwerk een stuk makkelijker; 100 liter kan de tank bevatten. Scheelt lopen en pompen met de hand.

 

Aardappels worden nu regelmatig geoogst. Nog sperziebonen. De rode uien worden morgen gerooid; de wortels waarschijnlijk ook. De eerste vijg is geplukt; daar houden we graag wat diepvriesruimte voor over, de rest moet opgegeten of gedroogd worden….

 

Belastingen moeten voor 30/6 geregeld zijn; gedonder weer over onduidelijke zaken, en we blijken toch 2x belasting te moeten betalen, niet eerlijk. Waarvoor heb je immers een overeenkomst tussen NL en Spanje? Maar daar willen de Spanjaarden dan toch nog even extra afromen…Nu even geen puf om ertegenin te gaan; volgend jaar beter.