Nieuwtjes

DDDDD; hangmat-Wippie en verbouwing klaar

12 prachtige, rood geblokte Dutchie DDDDD sets van thee- en handdoeken ontvingen we binnen een week vanuit Nederland.  Wat een kwaliteit, die is hier niet te vinden! Als je me nu vraagt, wat ik hier in Spanje mis, is het dit soort dingen: kwalitatief goed textiel, mooie kook- en boekenwinkels. Of een Slegte. Maar goed, we doen het met wat er is, en af en toe biedt kopen via Internet een uitkomst. Want hier hebben we volop zon, warmte, rust, natuur en nog veel meer.

 

Ruim 300 rode uien zijn gerooid. En om die op te hangen onder het afdak, moest natuurlijk eerst de natuurstenen rand voorzien worden van een afwerkrand in hetzelfde geel als we voor de voegen gebruikten, schuin (om water af te laten lopen) als aansluiting op de muur, en mooi glad. Het ziet er prachtig uit. Buiten de keukendeur is de muur wit geverfd, de mozaïeken zijn weer opgehangen. In de keuken is de keukenwand afgebikt, voorbehandeld en kan in het weekend gewit worden. Het zijraam van de keuken in het gangetje is klaar, en ook is gevoegd rondom de afzuigkap-afvoer; dus we zijn – op de keuken binnen na, KLAAR!

 

En nu is er dan ook eindelijk tijd/ruimte om de linnen- en klerenkast op te ruimen; de tuin weer te fatsoeneren, en nog wat zo klusjes, die er steeds bij in schoten. We blijven actief.

 

Hangmat-Wippie….Elk jaar als het boven de 26 graden wordt, hangen we ons zelfgemaakte zeil op over de kelder-vloer. Dat scheelt toch behoorlijk aan warmte. Enfin, Joost loopt er onder door, en stoot zijn hoofd. En dan zoef, stuift Wippie op het dak. Die had zich dus een heerlijk hangmatje de luxe uitgezocht. Katten….

 

Komkommers; de eersten zijn opgepeuzeld en oh gelukkig, niet bitter! Tomaatjes en vijgen zijn nu te oogsten, plus de laatste abrikozen. Wortels; prachtig, ’s avonds heerlijk om een paar op te knabbelen.

 

Wie gaat er nou bij 30 graden de stad in. Wij dus. Want er zijn de Hogueras; of te wel de reuze beelden in heel Alicante, die vervolgens in de fik gaan. Zonde. Ik snap niet waarom ze die niet bij de Volvo Marina opstellen, er nog 1,00 Euro entree vragen voor een paar weken – met al die toeristen toch even een meepakkertje. Zeker als je weet, dat de PP van Sonja de burgers met 138 miljoen schuld heeft opgezadeld. Maar goed, zo slim zijn ze dus niet. Enfin, Joost wilde dus foto’s maken. En klussen is even over. Dus…Het viel weer ietwat tegen; de beelden zijn de afgelopen 6 jaar nooit meer zo spectaculair geweest als voor die tijd; komt ook deels door minder subsidie. Gelukkig was het nog redelijk rustig, en voor het geknal en de echte drukte om 14 uur waren we al weer op de terugweg. Een paar geinige foto’s zal Joost in een blog verwerken; dus kijken!

 

Het mysterie Hans-en-Grietje hekwerk is opgelost: Het blijkt een Spaans stel, beiden groot, actief, en ze gaan eerst huren/dan kopen. En er komen 14 katten. Vandaar de kooi constructie, zodat die straks niet ertussen uit piepen. Nou, ik ken katten, die kunnen zelfs tegen een betonnen wand omhoog….Maar goed, er wordt hard gewerkt, een eerste contact is gelegd, en we blijven het op de voet volgen. 14 van die kattenpoezels...Als ze een hoge aaibaarheidsfactor hebben, wil ik wel eens gaan buurten en aaien…

 

Maxi ziet er niet uit; mager, dof velletje, en niet echt veel puf. Zoals meestal in de zomer. Maar dit keer vind ik het toch wat te…Dus de afgelopen dagen heb ik een blikje Felix brokjes aangelengd/geprakt met wat water op een bord neergelegd. Nou, dat lust ze wel! En Zwartje, Mini en soms Wippie ook wel. Maar zij het meest. Goed zo. Moet weer wat vlees op de botten!

 

Dinsdag: het wordt 34 graden. Maar in de middag zou het onweren en zelfs regenen. En volgens onze wervelwind Ana zelfs hagelen. Nou, om 17 uur steekt me toch een wind op! Alle ramen snel open, want het is afgekoeld naar 26 graden! En ja hoor, grote druppels vallen. Dus de buitenramen dicht. Net op tijd. Helaas, maar 0,6 mm. Maar goed, blij met elke druppel! En de komende 2 weken? Overdag 35 of meer, en ’s nachts rond de 20. Heerlijk.