Nieuwtjes

Ik zie zwart, Monte Arabi en heb ik weer...

Kijk, dat is nou timing…Vorige week donderdag rond een uur of 14 00 uur zouden we gasten krijgen voor het eten. In de vroege ochtend begon ik aan de voorbereidingen, en om 11.30 stopte ik even. Toen ik om 12.30 weer verder wilde koken, bleek ER IS GEEN STROOM.  Joost gaat op zoek naar de bron van het euvel, want geen stroom = geen (warm) eten. Geen paniek, Nic. Zonnepanelen werden afgedekt om niet oververhit te raken. En wat is nu de oorzaak? Wederom de pomp, die het water uit de septic tank naar de tuin pompt. Enfin, het euvel is snel verholpen, etentje gered. Als Joost het aankoopbewijs uit de map haalt, blijkt dat de 2-jaars garantie nog tot 13-9 geldt! Dus wij naar de verkoper. Helaas, het moet opgestuurd. Kan wel een poos duren. Potverdrie. Hij belooft zijn best te doen. Ondertussen elke dag even leegpompen met een andere pomp. Ach ja…

 

En ja hoor, ook de warmtepomp spookt. Een foutmelding van de ‘’voeler’’. En dan net, als het een paar dagen druil is. Soms gaat hij aan de gang. Of niet. Kan ik daar ook weer een monteur voor bellen. Waarom moet er toch altijd iets kapot gaan? Maar ik neem me voor, me niet te ergeren. En gelukkig schijnt de zon volop en zijn de temperaturen weer zomers 26 – 30 graden.

 

Zaterdag voor de 2e keer deze week naar de Sierra del Carche gegaan; dit keer via een andere ingang (er zijn er 4). Prachtig! Fossielen te over, prachtige panorama’s, veel afwisseling in landschap, machtige rotspartijen, kortom, genieten. Zondag ging ik alles schoonmaken. En nu studeren, leren, determineren (want er is niet 1 maar wel ‘tig soorten zandsteen bij voorbeeld…). We zagen ook sporen van wildzwijn(en) maar die lagen gewoon ergens lekker onder de bomen te pitten; geen zin in een kiek of selfie.

 

En is het niet de wolfsspin, dan is het de grote wielspin Argiope Lobota, die achter tussen de klimop haar net heeft. Slimme tante, al 2 cocons heeft ze aan het huis – vlak bij het raam – geplaatst. Maar dat gaat toch even niet door. Joost heeft ze voorzichtig verwijderd en terug in de klimop gezet. Moet er niet aan denken, honderden minispinnetjes ineens door de raamkieren naar binnen. Als ze volwassen zijn, zijn ze niet meer zo klein (kijk maar eens op Zoom). Ze plaatst over het algemeen 3 cocons (kan er ook 1 meer of minder zijn) en in de winter gaat ze dood. Om voort te leven in het nageslacht….

 

Gatootje komt nu ook af en toe overdag, en voordat het ’s avonds donker wordt. Elke keer probeer ik contact te maken, te praten, en langzaamaan wordt ze (gek he, ligt aan de naam; de je-weet-wel-kater is nog steeds een ‘’zij’’ in ons taalgebruik) ietsje rustiger. Wie weet, nr. 6 in de dop? Ondertussen dinsdagmorgen vroeg, net toen we weer in slaap waren gevallen, een gekrijs op het terras. Wel potverdr….Er loopt nog zo’n vreemde rond!  Zo langzaamaan is de capaciteit van Vrijstaat Nicojo voor katten vol. En als er nou toch nog een nr. 7 wil komen? Moet ie a) wel een verhipt goede reden hebben om hier ook te komen en b) duidelijk anders van kleur zijn. Want soms ziet het hier zwart. Liggen 3 zwartjoekels om ons heen, en wie is nou wie? En dat ligt dus niet aan de ogen! Inmiddels de 2e nacht gedonder;  het is vlg. Joost die Maxi-imitatie met een witte bef, maar goed gevoed, duidelijk met een eigen thuis. Die hoeft hier dus niet op asiel te rekenen. En wij weer met emmers water en hoop gedoe deze bepaald niet ‘’zielige’’ meevreter kwijt zien te raken.

 

 De Quad? Ik heb alle gegevens, documenten, briefwisseling meegenomen en ga er zelf achterheen. 11 maanden op de kop af is het nu geleden dat we hem inleverden. En als mijn charmeoffensief bij de ITV (keuring) niet werkt, vraag ik om juridisch advies. En anders moet de Quad teruggekocht worden. Dat kost me weer dagen. De zwembadboys hebben sinds vorig jaar september ook niks meer laten horen. Heb ze nogmaals gevraagd ‘’bel eens’’. Kan me niet schelen, wanneer ze het regelen (30 jaar garantie) maar ik wil e.e.a. wel op papier. Altijd wat. Heb ik toch zo’n hekel aan om overal achteraan te moeten gaan, en dan elke keer weer slap geleuter te horen. Het wachten is ook nog op de airco-meneer (sinds juli) en nu weer de warmtepomp-pief. En dan groeit ook het onkruid alweer welig, na die paar buitjes. Heb ik weer…. 

 

Woensdag veel tijd besteed aan het gedoe met de Quad. De situatie is glashelder en eigenlijk heel simpel. Dat moet lukken. Maar het zal nog wat tijd vergen, om e.e.a. in een paar zinnen glashelder uit te leggen en mijn pleidooi zo te formuleren, dat ze niet kunnen weigeren, om het technisch document aan te passen (kost een paar minuten via de PC). Maar goed, ik leg het even neer. Vandaag even weer een uitje. Monte Arabi, bij Yecla. Een van de ‘’magische’’ plekken van Spanje (hoe het hiermee zit, zoek ik nog uit). Een rondwandeling van ruim 7 km gemaakt; schitterend! Glashelder weer, Joost heeft voor het eerst een 360 graden panorama gemaakt met zijn nieuwe camera, en de indrukken waren fantastisch; grotten, rotsformaties, natuurschoon, het kon niet op. Wat een geweldige plek is dit! En heeeeeel veel wilde zwijnen, marters, hazen, vleermuizen, vogels en berggeiten en boskatten zouden hier leven. Nou, we hebben er niks van gezien. Geeft niet, de berg was adembenemend (in afwachting van de blog van Joost google maar op Monte Arabi, Yecla voor eerste indrukken).