Nieuwtjes

Miezel, penthouse-suite en nachtvorst

Zaterdag; miezerig, hoewel niet koud (van 19 naar 17 graden), grijs weer. Niks ploegen op het land, gewoon rustig lezen, binnen in de warmte blijven. Kon ik me heerlijk uitleven met een lekkere maaltijd. Zondag hebben we de penthouse/dubbele suite voor onze kattenpoezels afgewerkt; netjes bekleed, met touw eromheen, prachtig. Max lag maandagochtend zichtbaar genietend erin. Zwartje ernaast. Mini in het ‘’oude’’ huisje. Benieuwd wanneer alle 5 in de 3 behuizingen liggen…

 

Maandag; de eerste waterkoude grijze dag. Om 11 uur nog maar 8 graden! Achter glas lekker warm. Brrrr…maar we klagen niet, in NL viel sneeuw, moest gekrabd worden en waren er lange files vanwege gladheid. ’s Middags vertrouw ik het niet, het zou net wel/niet kunnen vriezen die nacht. Eigenlijk veel te vroeg in het jaar. Dus citroengras naar de schuur; tomaten ingepakt, selderijpartij ingevroren, 2 planten blijven vrij, de anderen kregen een kapje van een lege 8-liter waterfles. Een paar ijsberg kregen ook een kapje, helaas, meer heb ik niet. Boiler buiten is ingepakt, evenals de kranen. En ja hoor, de temperatuur kwam kort midden in de nacht even onder het vriespunt. In de ochtend blijkt, dat alleen de aardappelplanten wat te lijden hadden; maar dat is maar bovengronds, onderin groeien de aardappels nog wat door, totdat we ze half december (of eerder) oogsten. Tomaten warmen zich weer in de zon; dekkleden zijn weggehaald. Tot de volgende vorstnacht. Dinsdag blijft waterkoud met 12 graden. Gelukkig stijgt de temperatuur daarna, en donderdag was het al 20. Ziezo.

 

Woensdag kwamen ze, de poolboys. Om wederom de ellende van de zwarte punten en bobbels te constateren. Het zal de 3e keer worden dat we een nieuw bad krijgen. Voordeel van 35 jaar garantie, maar wel weer gedoe. Waarschijnlijk volgend voorjaar. Enfin, de heren trekken zich terug en over een paar weken horen we hun oplossing. Simpel voor ons: nieuw bad, en wel pronto.

 

Vrijdagmorgen schijnt te zon, nadat Joost de vorige avond zei ‘’het wordt morgen grijs en fris’’. Niet dus. De zonneboiler warmt gratis op, en binnen is het aangenaam. Mijn plan om dan een paar uur Indonesisch te pruttelen in de keuken gaat even goed door. Ons smaakt zuurkool in de zomer immers ook….