Nieuwtjes

Snoei, huisjes en feliz año nuevo

Laatste dag van het jaar. De afgelopen 2 dagen kregen we hulp om onze vele bomen te snoeien. Dat scheelde wel. En beter voor ons, of beter gezegd, onze armen, want die willen even niet zo veel. Ook goed, we luisteren naar ons lijf en doen het rustig aan.

 

Dan is het extra lekker, om heerlijk buiten te genieten; 18 graden overdag, zon, binnen is het 20 graden en ’s avonds hoeft de kachel niet aan.

 

Blacky moest deze week regelmatig zijn bungalow afstaan aan de penthouse- en casita-bewoners; het is om gek van te worden; plaats voor 6 maar toch slaapt hij regelmatig op de bank, niet in een huisje. Omdat niemand wil delen. Dus heb ik een doos voorzien van een ronde opening; op de bank gezet, op zijn kleedjes (met een extra dikke eronder); nu moet het toch lukken?

Enfin, midden in de nacht kijk ik eens door het raam. Maxi slaapt in de mand (!!!) en Blacky ligt naast het nieuwe huisje op de bank. Nou, zeg, ze zoeken het voortaan zelf maar uit.

 

Spanje maakt zich op – net zoals vele andere landen – om Oud/Nieuw te vieren. Nou, dit was een jaar van flutprutklut; oorlog, vluchtelingen, geweld, natuurrampen en ga zo maar door. Heb ik het nog niet over politiek, EU en andere zaken. En nee, ik zwelg niet in terugkijken, beschouwingen en goede voornemens, daar doen media en anderen al aan. Maar toch, er is wel heel veel gebeurd in de wereld en in onze Vrijstaat. Ik hoop, dat het nieuwe jaar meer rust, vrede en liefde laat zien. Zo we dat willen, gaat dat lukken.

 

Iedereen, die mijn blog – met onze belevenissen - en andere schrijfsels op deze website heeft gelezen in het afgelopen jaar wens ik een goed uiteinde, en een spetterend, gezond en creatief 2016 toe. Geniet – liefst met enige mate – leef, heb plezier en maak er wat van!

 

Ik hoop ook in het nieuwe jaar met veel plezier te kunnen blijven vertellen en schrijven over leuke, minder leuke, aparte of gewone zaken; over ons, Vrijstaat Nicojo en de wereld.  

GELUKKIG NIEUWJAAR / HAPPY NEW YEAR / EIN FROHES NEUES JAHR/ FELIZ AÑO NUEVO

Nicole, Joost, Maxi, Zwartje, Mini, Witje, Blacky en Chikkies