Nieuwtjes

Winkelstress

Juist. Voor afgelopen vrijdag was ons 19 mm regen beloofd. Helaas, 10 mm kregen we. Ook al zijn we blij met elke druppel, we hadden graag nog het dubbele gewild. Deze zeldzame regendag dus gebruikt om heerlijk brood te bakken: 2 x 3 stokbroden, 4 landbroden, 4 zadenbroden en 12 rustieke boerenbroodjes. Het konijn stoofde vervolgens zachtjes gaar op de restwarmte.

 

Nou, op 12 januari belde Linea Directa dus mooi niet, dus klom ik de 14e weer in de telefoon. Lang verhaal in het kort: we hebben ons hiermee ruim 135,00 op jaarbasis bespaard voor de autoverzekering. Allrisk. En dat voor een 10-jaars auto.

 

De jacuzzi bleef problemen geven, we vermoedden een fout filter (hadden we in november nieuw besteld). Enfin, 3x mails/gebeld, en ‘’we komen er z.s.m. op terug’’ maar niks, nada, noppes. Tot vrijdagmiddag. Komt ineens de koerier een pakje brengen: een nieuw filter. Geen communicatie is ook communicatie, nietwaar? Het lijkt erop, dat dit het juiste is, want alles doet het goed. Hopelijk blijft dat zo. Ook weer opgelost. Nu nog 2 dingen te regelen: zwembad (ze zouden in de 2e helft van januari contact met ons opnemen) en de quad (de inspecteur wil nog niet reageren). Pfff…al dat geregel. Is studiebol zijn en lezen over Dino’s toch echt veel leuker….

 

Het zou gaan vriezen; van zaterdag op zondag. Alle tuinbonen geoogst, hibiscus even naar de schuur, kranen afgekoppeld of ingepakt. En ja hoor, minus 1,7. Om 08.14 was het nog -1.4, en om 9.14 al weer gewoon 0.2. Om 12 uur is bij stralend weer, strakblauwe lucht en een enkel wit wolkje de temperatuur alweer 11,4 en verwarmt de zon via het terras het huis. Zo te zien heeft de citrus geen schade geleden. Onze eerste eigen amandelbloesems kon Joost de 18e fotograferen. De kou is maar 1 nacht gebleven, en overdag zijn er aangename temperaturen. Zo hoort het. Want het onkruid moet er toch uit, de aardappels willen gerooid worden en de takkenzooi moet op stapels om op te branden. Genoeg werk dus. Oh ja, binnen groeien de champi’s weer hard, en de groene tomaten blijken prachtig na te rijpen tot mooi rood onder een dekje in gezelschap van een banaan. Smullen.

 

Net toen ik bezig was, om aan een Arabier een Zweedse rolkrant ‘’hoe versier ik een Zweeds meisje’’ uit te leggen (????) en bij tip 2 kwam, die over submission ging – submission? Ho, wacht, ik zit in de verkeerde film! Zweedse meisjes submissive?....op dit moment klonk het loeihard MIAAAAAUUUUUUW….en floeps, ik was terug in de realiteit. Verdorie, net toen ik in de droom bedacht, wat ik hierover zou zeggen (niet dat ik Zweeds spreek, hoor). Enfin, Zwartje vond dat het genoeg was, nadat kennelijk Blacky voor zijn snufferd liep, en zette het op een geloei van jewelste. Twee tellen later zitten beiden gezellig naast elkaar te smikkelen van de brokjes en keken elkaar zo aan van ‘’ziezo, die hebben we om 0930 ook weer uit bed weten te krijgen’’. Nou en? Het is ietwat bewolkt. Geen zon om het huis te warmen; niks mis mee om lekker lang te genieten van warm bed en zo….Poezels.

 

Het moest er van komen; de winkels in voor een trui. En na dagen op stap en eindeloos winkels in/uit, weet ik weer precies, waarom we dit maar eenmaal in de 2-3 jaar doen; ik heb er toch zo’n hekel aan, al die winkels, passen, toch niet goed, next en aan het eind rugpijn van het alsmaar slenteren, stilstaan en passen. Maar goed, we zijn geslaagd; 1 voor mij, 1 deeltijd-trui (voor Joost en mij) en 2 voor Joost.  Genoeg voor minstens 5 winters, dacht ik zo.