Nieuwtjes

Rosse buurt en DE BANK

Zaterdagmorgen 0830 is het al ruim 17 graden. Groot dan ook het verschil met maandagochtend: nog geen 7 graden. En een ijskoude wind giert om het huis. Door de stralende zon warmt het huis binnen echter puik op; de verwarming hoeft niet aan. En voor buiten? Warme trui.

 

Potverdrie, als het niet de kattenpoezels zijn, of het brandalarm dat afgaat omdat de batterij op zijn eind loopt, is het wel de harde wind met soms windstoten boven de 90 km/uur, die ons ‘s nachts uit de slaap houden. Zegt die lieverd ‘’draai je maar weer om, niks aan de hand’’ maar ondertussen blijven we beiden toch wakker, zo van ‘’zou er niks kapotgaan – of solar panels van het dak af waaien…’’ . Bij ons geen schade; maar bij diverse andere mensen zagen we hekwerken omgewaaid en bomen om. Nu is de wind weer vertrokken. Blij toe.

 

Maandagmiddag toch nog een grote partij tuinbonen geoogst. De nachttemperetauur werd rond 0 verwacht. Nou, het werd net - 0.7 graden. Dinsdagnacht wordt weer  vorst verwacht. Niet dus, 7 graden. En nu is de winter waarschijnlijk voorgoed vertrokken; prima zo, want de spreeuwen zitten al te wachten op de kersen….

 

Dinsdag maakten we een kort rondje om ons dorp heen; en wat hebben we veel gezien: konijnen, patrijzen, een groene specht, hop, leeuweriken, ekster, puttertje, hondsroosje, wolfsmelk, Spaanse margrieten, en nog zoveel meer om op te noemen; gewoon prachtig. Er wordt een pietsje regen verwacht deze week, dan zou het goed kunnen zijn dat de bermen een explosie van bloemen tonen; nu al zie je overal veel geel en wit, af en toe wat blauws, paars en ook al KLAPROZEN! Prachtig, deze natuur.

 

De 12-module cursus DINO 101 heb ik afgerond; 55 van 60 punten behaald. Ben al bezig met de 2e over de evolutie van dino’s naar vogels, en dan komen nog 2 erachteraan. Pittig, maar zo ontzettend interessant, puur genieten. Hoewel, met die 2e cursus moet ik voor zondag de 1e module ingediend hebben; want hij was al eerder begonnen. Gelukkig is vandaag een druilgrijze dag; tijd zat voor website en studeren. En straks een Thaise Kippensoep opzetten, lekker zachtjes laten trekken, precies goed bij dit soort weer.

 

Nou, nog steeds geen nieuwe  Chikkies; maar het lijkt alsof ze de boodschap snappen, ineens komen er weer wat meer eitjes. Vandaag gaan we een rondje doen langs piensos (soort Boerenbond); wie weet, vinden we 2 jonge hennen zonder gebrande snavel.

 

Kijk, dat sommige testosteronbommetjes denken, dat alle ramen waar je naar binnen kunt kijken ‘’rosse buurt’’ betekenen, is nog tot daar aan toe. Maar we zijn weinig gecharmeerd van het h…geloop voor ons terras; alle kattenpoezels heerlijk binnen, en dan komt er zo’n halflang-zwart-wit-harige gluurder! Overdag al 3 keer weggejaagd. Nou, dat worden weer luide en slapeloze nachten. Potverdrie. Castreren, die katers!

 

Ik heb me ingehouden, en kort en zakelijk de zwembadboys erover geïnformeerd, dat ik hun ‘’oplossing’’ onacceptabel vindt; een prutswerk, welk 10 jaar moet standhouden, en wat met de overige 22 jaar? Na 4 dagen antwoord: “we gaan ons over uw zaak beraden en komen erop terug’’. Ze krijgen de tijd. Maar ze leren me pas echt kennen, als ze toch onder de 35 jaar garantie uit willen. Ik hoop voor hun – en ons – van niet.

 

Quad? Via via wordt nu geprobeerd, of we de nieuwe Technische Datakaart op een kostenvriendelijker manier voor elkaar kunnen krijgen. Vooralsnog is het pet en staat hij al bijna 1 ½ jaar niets te doen in een garage. Die quad bedoel ik. Mijn geduld is op, maar aangezien ‘’fun’’ ook belangrijk is, blijf ik strijden zodat Joost binnenkort weer quad kan rijden.

 

En dan heb je dus ruim 35 jaar bij DE BANK gewerkt, alle bankzaken via DE BANK gedaan, en nu zijn we, overigens zonder voorafgaande informatie, naar een Expat/non-resident Desk geplaatst. Nou, en die lui hebben dus geen verstand van zaken. Noch van service. We snappen het wel; we zijn natuurlijk , nu we in Spanje wonen, geen topklant meer, en service, ach dat was vroeger, nietwaar? We wachten nu al 2 maanden op correcte afhandeling van een polis. Het is een simpele-recht-toe-recht-aan-handeling, en die had al lang doorgevoerd moeten worden. Ook hadden ze verzuimd, ons in december te informeren over de afloop van de polis. Blijkt maar weer, dat zelf controleren en de zaken bijhouden belangrijk is. Enfin, Gelukkig kan Joost dit afhandelen, want nog meer gedoe, nee, ik heb er schoon genoeg van. Komt wel goed schatje, zegt ie lief. Die schat. Als het allemaal geregeld is, mag ik samen met hem een pittige brief opstellen voor de directie. Kijk, daar verheug ik me nu op. Ik zal Gerritje en zijn top-bobo’s eens wat vertellen…..