Nieuwtjes

Twin Tower, Dino's en een nieuw zwembad

Ziezo; status per half maart: GEOL 104 (paleontologie/geologie) heb ik afgerond; Dino 101 eveneens, en ook cursus 3 ‘van dino naar vogel ’is af. Nu ben ik nog bezig met Ancient Marine Reptiles – nou, die is helemaal een uitdaging; enorme syllaby/module en buitengewoon gedetailleerd, maar wel heel interessant. En eind maart dan nog voorlopig de laatste ‘’Early Vertebrate Evolution’’. Geweldig dat ik via Coursera bij gerenommeerde Uni’s paleontologie kan studeren! Puur genieten.

 

Inmiddels is weer het nodige tuinwerk verricht; Joost heeft geploegd en doperwten, bonen, radijs, spinazie en wortels zijn gezaaid; nog meer knoflook gaat erin, plus in het weekend tomaten en paprika. De eerste aardappels staan boven de grond, asperges gaan lekker. We hebben nog steeds heeeeel veel grapefruits en sinaasappels en citroenen & yuzu; de mandarijnen worden minder.

 

Zondagochtend is het mis: de bovenkant van de kraan bij de wastafel is iets ‘’omhoog’’ gekomen. Vreemd. Joost bekijkt zich dat eens, trekt eraan en floeps…KAPOT! Helemaal kapot gevreten van kalk, de kraan is niet meer te redden. Er is hier ook altijd wat; maar maandagmorgen haalde Joost een prachtige nieuwe kraan, en binnen de kortste keren had hij hem vervangen. Ziezo, ook weer geregeld.

 

Op dinsdag dacht ik weer in (telefonisch) ‘’gevecht’’ te moeten met de zwembadboy’s; maar nee, lang gesprek in het kort; na intern overleg wordt het zwembad gewoon vervangen, zoals het hoort bij de 35 jaar garantie. Zonder gezeur. Ergens tussen najaar – voorjaar. Pffff…..Het heeft me veel energie, schrijfwerk, gepraat en een beetje stress – ja, ik geef het toe – gekost, maar het is nu geregeld. En het drama met de lijfrentepolis die door de ‘’superafdeling’’ van DE BANK maandenlang is tegengehouden, is eindelijk ook over: de oversluitpolis is ontvangen, de belastingdienst is geïnformeerd. Ook een – voor mij meer dan voor Joost -grote zorg minder. Joost riep alsmaar ‘’komt wel goed schatje’’. Ok, hij had gelijk. De klacht naar de directeur van De Bank is een week geleden verzonden; gaat hij reageren? Nu nog de Quad; ik ben nu ‘’sms stalking’’ begonnen; hij had nl 3 weken gezegd ‘’a.s. maandag kom ik erop terug’’. Niet, dus sms. Vorige week; niets, weer sms, afgelopen maandag? Nadanoppes = dus weer een sms. Totdat hij het zat wordt en het oplost. Toch?

 

Het ging even goed. En weer niet. Midden in de nacht schrikken we wakker van gedonder en gedoe om ‘’wie mag boven liggen’’. Plek zat, maar de intolerante Mini, Maxi en Zwartje maken er een punt van. Wippie ligt erbij en vindt het verder prima. Goed zo. Maar Blacky wordt steeds weggejaagd. Dus we zijn gezwicht. Omwille van onze nachtrust. Er is een 2e paal geplaatst, plankjes zijn gemaakt, geplaatst met hoekijzertjes en zo nog wat steun, bekleed en wel. Een aparte opgang dus naar de penthouses en tegelijkertijd een 2e route voor als het hommeles is. Met ronde hoeken zodat mijn hoofd niet bont-en-blauw wordt….Het kost een beetje moeite; gelukkig hebben we nog veel afvalmateriaal en we hoeven maar weinig erbij te kopen, om deze vervelende situatie definitief op te lossen. Soort Twin Tower idee, maar dan anders. Blacky ligt – terwijl wij op het terras bezig zijn - in het casita en kijkt geïnteresseerd naar onze activiteiten; “Arbootje’’ zit dus niet alleen maar in de tuin maar houdt ons overal in de gaten; nieuwsgierig, en trekt zich noch van herrie noch van bedrijvigheid iets aan. Onverstoorbaar. Ondertussen liggen Max en Zwartje in de doos op de bank, als ze niet wegschieten, omdat even iets is gevallen….Poezels.