Nieuwtjes

Regen, Catflat, Chikkie en zon

Zo, zaterdag was broodbakdag. En zondag, Palmpasen =  tuinwerk: 50 tomaten, 20 paprika’s en 10 chili’s geplant, plus een 100-tal knoflooktenen, nog wat basilicumplantjes. Ziezo, kan dat groeien. Maandagochtend om 0800 zijn we al buiten; we geven korrel-bio-mest (caca de vaca…) aan druiven, patentkali aan tomaten, paprika en goji bessen; want nu weten we’t zeker, de voorspelde regen komt!  En ja hoor, om 1030 begint het. Uiteindelijk 20 mm gekregen. Genieten, voor ons, de tuin, de natuur!

 

Het is nog even wennen, de nieuwe CatFlat; de kattenpoezels zijn nog niet echt aan het verkennen geweest, de een of ander heeft al wel zijn poten op een plank gezet, maar daarmee is het dan ook gezegd. Nou ja, ze hebben waarschijnlijk wat tijd nodig om de verandering in zich op te nemen….En zo af en toe gaat het dan toch weer mis. Verdorie.

 

Van de week kon Joost nog een prachtige klapekster op de foto zetten; we reden een klein weggetje in, tussen de groentes en plantages, en zie daar, ineens zagen we’m op een rietstengel. De eerste libelle ook gezien. Oh ja, en de eerste sinaasappelplantages bloeien! Zo’n heerlijke geur, je raakt er haast door bedwelmd; kan er niet genoeg van krijgen, dus extra langzaam rijden, raam open en snuiven maar. Zo zalig. Een van de lekkerste – zo niet DE lekkerste – geuren die ik ooit rook. Mmmmh, de komende weken nog volop genieten; rijden we graag wat extra rondjes!

 

Een van onze Chikkies is weer door haar poot – of been – gezakt; vorige keren ging het met rust en extra verzorging weer over, dus nu weer apart strobed, eigen water/eten/bescherming. Gelukkig nu overdag 20 graden, ’s nachts ook rond de 10/13. De komende dagen wordt het wel 24/25 graden! Onder de pijnboom achter zit ze dan heerlijk buiten, beschut, maar toch in de frisse, niet koude lucht. Eens zien, of we Chikkie deze keer sneller op de been krijgen. Vanmorgen viel ze met veel plezier aan op wat gekookte macaroni; is ze gek op. Komt goed, Chikkie!

 

De perenbloesem is zo uitbundig, dat het kleine boompje bijna eronder lijkt te bezwijken; prachtig, zo in de volle zon/strakblauwe hemel. Tijd voor foto’s met statief, dus aan Joost heb ik de eerste paar uur geen kind aan, want er bloeit zoveel in de tuin: lavendel, Hottentot vijg, de vijgenbomen en de druivenstokken lopen uit, kortom, te veel om op te noemen…. 

Oh ja, als je zin hebt...er staat weer een verhaal onder verhalen.....