Nieuwtjes

Snoei, geologie, nieuwe Chikkies en zwemmen!

De cipressen zijn praktisch allemaal gesnoeid achter bij het zwembad, behalve een stuk van 2 meter; we vermoeden dat daar een nest van het zwartkopje in zit, en die willen we natuurlijk niet verstoren. Ziet er overigens best grappig uit; een mooi geknipte heg met wat pieken… Langs het pad naar achteren hebben we de cipressen aan de binnenkant ‘’tactisch’’ weggesnoeid; zo kunnen we er fatsoenlijk langs lopen, dat werd namelijk steeds lastiger door de uitdijende cipressen. Nu is het plan om de relatief kale kant te versieren; heb al allerlei ideeën opgedaan – sommigen ietwat te wild, aldus Joost – dus binnenkort gaat daar wat gebeuren. Inmiddels is de eerste cipres versierd met natuurlijke bollen van verschillend materiaal; staat wel grappig. Maar nog 3 te gaan, het mag ook anders….

 

Het gaat beter met de arm van Joost. Rust en verstandig bewegen levert resultaat op, ook al is dat soms best lasting. Maar het komt dus goed. We hebben brillen gekocht  bij Soloptical – een soort Hans Anders – als service wordt de sterkte gemeten en nog wat andere zaken gecontroleerd. Sinds 6 jaar is mijn zicht nauwelijks/niet verslechterd! Top service, fatsoenlijke prijs en supersnelle levering.

 

Blacky geniet; nu we vaker buiten te vinden zijn, komt hij graag vlak bij ons liggen, natuurlijk pas, als hij eerst van de nodige aaibeurtjes is voorzien. Heerlijk vindt hij dat. Puur genieten. En ziet hij ons ergens tussen de bomen of in de tuin struinen? Komt hij ons opzoeken; Arbootje….Chikkie is goed aan het opknappen, er zit alweer kracht in het pootje, elke dag iets meer, en zij is levendiger aan het worden. Vanavond haalden  we 2 nieuwe Chickkies op, Bi-blu/Isazul = prachtige, grijsblauwe hennen, die bekend staan om hun grote eieren en robuustheid/ideaal voor landleven. Met ongeknipte snavels. Als het donker is, zetten we ze in het hok, bij ons ene Chikkie, het andere zit in het tijdelijke buitenhok. Vooraf nog even 1 vleugel korten, en dan mogen ze langzaam wennen (eerst in de kleine ren, dan los).

 

Dat gedonder ook altijd met die tijdomstelling; 100 jaar geleden bedacht, om energie te besparen. Maar niet meer van deze tijd. En toch, niemand die de stekker eruit durft te halen, en dus gaat deze onzin gewoon door. Onze katten bleven gewoon liggen, toen ik op het terras kwam; 0830 was immers pas 0730 in hun optiek! Hoe kan ik zo vroeg zijn? Tja, ik snap het. En we zijn ervoor, om als Vrijstaat Nicojo gewoon onze eigen tijd aan te houden….

 

De 4e en voorlopig laatste paleontologie-cursus is gestart. En dan is het ‘’klaar’’ met studeren? Nee, want ik ga me verder verdiepen in geologie; paleontologie kan niet zonder kennis hierover (hoe is de aarde/zijn bergen ontstaan; soort gesteente, waar vind ik welke fossielen etc.) En dus vond ik al googelend 2 geologie cursussen via MIT en 1 op Yale. En ik heb ook het leer/tekstboek Understanding Earth 7e editie van Grotzinger/Jordan gekocht; 23 hoofdstukken boordevol met informatie, flashcards en per hoofdstuk 20 vragen-quiz. Het 1e hoofdstuk heb ik al af. 3 fout – 85% score. Helemaal te gek, dit boek! Het 2e boek; Geology/Rothery via Open University is ook een praktisch leerboek met vragen, uitdagingen en verwijzingen. Samen met de Oxford dictionaire Geology kom ik er wel.

 

En ja hoor, het zwemseizoen is geopend: de temperatuur van het zwembadwater heeft de 26 graden bereikt! Yippie! Ondertussen is er gedoe met de jacuzzi; verdikkeme. Maar goed, de tecnico gaat komen, en dan zien we verder.