Nieuwtjes

Snuiven; fietsboef; ''blauwtje lopen'' en opgeven

Liggend in de jacuzzi omgeven ons de bedwelmende geuren van de sinaasappelbloesem; je zou er bijna niet meer uit willen…..Een van de Blauwtjes vindt de bloesem ook lekker; aan de onderkant pakt zij zo af en toe een bloemetje, en laat het zich smaken. De katten zijn kennelijk niet zo van een lekker geurtje. Maar soms zien we zeisjes en andere vogeltjes in de bomen vliegen; vooral tegen de avond. Nog even lekker opfrissen voor ze naar bed gaan? Of een bloemetje mee voor liefie?

 

Kijk, dat we erg blij zijn voor de natuur als er regen komt, da’s wel begrijpelijk, nietwaar?  Maar soms zou ik willen, dat ik een reuzeparaplu had om over de moestuin te zetten; want het onkruid groeit wel 10x zo hard. Ik weet wat ik de komende tijd te doen heb. Heeeeeel veel tuinwerk.

 

Die ruta roja in EL Hondo? Lopen we voorlopig niet. Na een uitgebreid gesprek met een gids daar, blijkt dat er veel te veel mensen komen, die gewoon uit zijn op een zaterdags uitje, met herrie, kinderen en al. Niets voor ons. Beter is het om bij het reservaat (aan de andere kant) naar een van de 2 vogelobservatoria te gaan, daar kun je de vogels dichterbij aantreffen. Er is daar maar 1 klein probleempje…Er schijnt een dief te fiets regelmatig auto’s, die daar geparkeerd staan, open te breken. Die vogelaars hebben nl nogal wat spullen in de auto.  Het probleem is bekend, maar tot op heden nog niet opgelost, meldt de aardige meneer. Nou, dan zit ik toch op wacht in de auto. Komt zo’n fiets-dief ook maar in de buurt, toeter ik heel hard, komt Joost vanzelf vanuit de observatie hut toegesneld. Woensdag even proefgedraaid; Joost weg, ik blijf zitten. Zie ik een vent op een brommer/motor (nou ja, een iets snellere Vespa-2-wieler-met motor versie dan)langzaam aankomen, en intensief naar de auto kijken. Mijn blik sprak boekdelen, hij vertrok. Is dief-op-fiets ineens gemotoriseerd? Geeft niks, bij mij geen kans!

 

Ons Catalaanse Chikkie wil geen blauwtje lopen…Leuke woordspeling, Joost! ZO af en toe is er nog wat licht gejaag, ego-vertoon, maar ze wennen allemaal aan elkaar. Nu ze nog leren, dat ze ook bij licht in het hok moeten blijven; Chikkie jaagt de Blauwtjes namelijk eruit. En dat slapen in legnestjes moet ook afgelopen zijn; potverdrie, 2 grote stokken hebben ze! Joost  zet de legnestjes ’s avonds dicht, maar het wil nog niet zo vlotten, ze gaan dan op de grond slapen. Betekent dus ook elke morgen vroeg op, om de legnestjes te openen…Paar dagen volhouden, denken we. En zwakke Chikkie? ‘’hinkstap’’ over het beeldhouwplaatsje, toch heel wat stapjes met manke pootje gelopen, top, Chikkie, op naar de marathon. Nou ja, bewijze van spreken dan. Maar er is hoop, ze vecht weer en de kracht komt weer terug. En het 2e Blauwtje heeft ook haar 1e henneneitje gelegd. Super!

 

Vanaf nu worden de temperaturen zoals ze horen te zijn; rond de 25 graden. Het is vooral de afgelopen maanden toch ’s nachts te koud gebleken; daardoor groeit het allemaal wat minder goed in de tuin. Maar we peuzelen gewoon onze voorraad op, we hebben de tijd. Nu nog nieuwe tomatenplanten, en ik ga toch weer eens proberen om meloenen te zetten….Joekels van knoflook geoogst; dat was eigenlijk de winter-knoflook, die je als ajo tierno eet; dan gaat het niet om de knol, maar het hele gewas (met stengel dus). Reuzeknollen zijn het geworden. Ziezo.

 

Oh ja, het zwembadwater is heerlijke 28 graden. Zalig.

 

Ik geef toch werkelijk niet gauw op. Maar nu is de strijd gestreden. Het is op. Het kost me teveel energie, stress, en het resultaat is steeds hetzelfde; ik kom geen mm dichter bij een oplossing. Met die dekselse quad. Ik kan het zelf niet oplossen. De verkoper belooft elke keer weer van alles, maar dan ben je 4-6 weken verder, en weer is er geen klap gebeurd. Ondertussen betalen we wel verzekering. En wegenbelasting. Na 1 ½ jaar het voertuig gemist te hebben, heb ik de verkoper gevraagd, een bod voor terugkoop te doen. En nee, er komt voorlopig geen nieuwe. Daarvoor is geen geld. Het is ergerlijk, dat zo’n aankoop zo’n flop bleek; veel te duur voor 2 jaar rijplezier. Maar goed, als je alles van tevoren wist….Enfin, we zijn weer een paar dagen verder en nog heeft hij niet gereageerd. Verd…