Nieuwtjes

Nicojo heeft personeel!

In de krant viel te lezen: ….Travemünde (D): Lena tauft ‘’Mein Schiff 5’’. Nou ja zeg, Lena was a) niet in Travemünde – mot er niet aan denken met dat rotweer toen - en b) heeft ze daar dus ook geen schip van TUI gedoopt! Wat ze allemaal niet over me verzinnen…Kijk, zo komen nou praatjes in omloop. Ik was gewoon hier. Echt waar.

 

Oh, oh, oh, wat heb ik er toch een hekel aan. Tandarts. Ook al is ze vriendelijk, rustig en competent. Vorige week weer de jaarlijkse schoonmaak/controle. Zegt tandarts 1 ‘’er is iets van de vulling in de boven kies eruit’’. En dat het beter is…Ja, ja, dat weet ik ook wel. Enfin, ze zou 2 weken met vakantie gaan, maar ik kon ook bij haar collega terecht. UITSTELLEN tot volgend jaar schreeuwt alles in mij. Het verstand wint. Maandag 14.30. Tandarts 2. Na een half uur; helft van de oude vulling eruit, nieuwe erin, alles ziet eruit als nieuw. Met zonder pijn. Ook weer geregeld. Topdames daar in die kliniek.

 

De mooiste wortels ooit. Dit jaar. De helft is inmiddels geoogst en ligt in de vriezer. Samen met bakjes vol tomaten. Ik heb een tomatenlimiet: ik ga tot ca. 120 bakjes (incl. huidige voorraad). Daarna wordt gedroogd, ketchup gemaakt. En vooral natuurlijk ook dagelijks vers opgepeuzeld. De bonen groeien prachtig; de pepertjes ook. En ook de rij uien staat er puik bij. We gaan weer nieuwe doperwten zaaien. Vijgen zijn even op. Blacky is mijn trouwe tuinmaatje; altijd op, naast of voor mijn voeten. Niet altijd even handig. Maar ja, kleinigheidje hou je. ’s Avonds is het nu vaste prik op de bank op het terras; eerst uren op mij, dan lekker bij mijn voeten op de bank. Zalig. Wou, dat alle kattenpoezels dit zo deden…Dan zou het een drukke boel worden. Catootje wacht ’s morgens al, en eet samen met de groep op tafel. Vinden ze allemaal best. Blacky zijn we aan het opvoeden, hij moet vooral niet achter Zwartje jagen – die sukkel rent altijd weg – maar dat gaat een poos duren…Voordat hij zijn boevenstreekjes een beetje kwijt raakt…Denk ik.

 

Nicojo Vrijstaat heeft het maar druk. Met personeel. Blacky als Arbo-tje; en 5 anderen om te genieten….Wervelwind voor het huis, en jawel, vanaf eind augustus een heuse jonge, sterke tuinman, die graag 1-2/maand (wanneer nodig) ons met het wat zwaarder werk wil helpen. Bioloog, jonge knul, is wars van chemie, en vond onze tuin/ecologische benadering helemaal prachtig. En zeg nou zelf, 10,00/uur; dat is te doen. Wat we zelf kunnen, doen we, maar handig, als er iemand is die helpt met bomen kappen/snoeien en agave-wortels verwijderen. Ziezo. Blij toe.

 

Woensdag: 37 graden toen we vertrokken van ons favoriete restaurant in Pinoso. Thuis nog maar 34….Warm. En zowaar een paar druppels op de heenweg. Zandregen-druppels dus. Heb je niks aan; gelijk weer vieze ruit. En in NL? Werd het zowaar ook 34 graden. Maar ik vermoed, een stuk benauwder. Nou, hier is dat best uit te houden. Je merkt dat het land droog is. Ook de bomen. Dus moeten we toch af en toe weer extra water geven, wat jaren geleden nooit nodig was. Enne…als het nou echt fout gaat de volgende jaren, heb ik al volop info verzameld, hoe toch groente/fruit te kweken met weinig water, en als het helemaal ophoudt, volop Pinterest ideeën om prachtige ‘’bloemen/cactussen’’ en ander gespuis artistiek in de tuin te zetten….Kaal wordt het hier nooit. Inspiratie zat!