Nieuwtjes

Asfalt3

Ze kwamen natuurlijk niet op maandag – waarom zouden ze ook, heerlijk licht bewolkt, niet al te warm weer, ideaal om te werken – nou, dan zal het wel dinsdag worden, nietwaar? Dus ik kon naar het dorp om Duitse les te geven aan Carolina van de Bodega; Joost kon zijn macro-lens in ontvangst nemen, gebracht door de koerier, en zijn boek bij de post afhalen (die is van maandag tot/met vrijdag open van 13.30 – 14.00 uur; vraag me toch af, wat ze de overige tijd doen)

Dinsdag in blijde afwachting, niks, nada, noppes. Dus rustig binnen werken, wat beeldhouwen in de middag, en tegen de avond de accu van de quad weggebracht, we vermoeden dat ie kaduuk is. Ach, kan er ook nog bij. Zwembad ‘’lekt’’ sinds een 2 ½ maand zwart spul uit minigaatjes;  ondanks 30 jaar garantie dat dit niet mag/kan gebeuren door het speciale productieproces. Dus toch, en ze vertikken het gewoon om te komen. Ik blijf bellen, maar word ondertussen wel wat hopeloos. P…zooi.

Woensdag dan? We durven het al bijna niet te verwachten, misschien gebeurt er helemaal niets meer – ook niet erg, totdat er regen komt, en die wordt niet voor oktober verwacht -  maar ik word heel vroeg wakker en ik ruik iets vreemds. Iets chemisch. Zouden ze dan toch?....enfin, Joost ruikt niks terwijl het overduidelijk is, en om 7.30 zowaar, ze gaan beginnen! Wagen met water – en vlg mij een chemisch goed erin, de wals, nog een wals, schuiven en nog wat meer groot materieel. Tijdje later wordt met de hand door twee mannen teer gespoten op de weg, ruim op afstand van onze muur. Rond de middag, zo'n uur of half 2, zijn ze klaar. Dat zal een boel stof schelen.