Nieuwtjes

Zere vingers, 3 zwarte 1 witte bol, zwembad

Hitte zou langzaam uit Spanje gaan. De grote dan....Behalve op afgelopen zondag dan. Gelukkig was ik zaterdagavond al begonnen met voorbereidingen voor een etentje voor 6 personen op zondag; zo kon ik zondagmorgen de prutsklusjes rustig afwerken; tijd zat. Maar even buiten zitten, dat zat er niet in, te heet. Met zonder wind. De kattenpoezels vonden er niks aan. De boomratjes ook niet. Schuilen....

 

Wat kan Joost toch fotograferen; nu weer een prachtige Argiope (kruisspin zeg ik dan maar) gefotografeerd, maar met een achtergrond, schitterend; kan zo een poster voor een film worden... http://zoom.nl/foto/macro/argiope-lobata.2715980.html?object=user&object_id=137447

 

 Maandagmorgen ben ik tomaten aan het snijden voor de droogkast. Komt wervelwind binnen. ‘’Vorige week deed je precies hetzelfde werk’’, roept ze. Klopt, en ik blijf doorgaan....met tomaten verwerken.

 

s Middags belt de Zwembad boy (nou ja, boy...); of ze in de 1e week van oktober het zwembad kunnen komen verwisselen...Liever niet, denk ik direct...en de stress giert onmiddellijk omhoog merk ik, dus ik probeer rustig te blijven. Als het maar de laatste keer is, en dan wil ik dit de komende 30 jaar niet nog eens meemaken. Ik denk gelijk weer aan het gedoe in de tuin, de hele week werklui om het huis, pfffff.....Maar goed, het moet, dus ok. Moet weer veel overlegd, geregeld, in gang gezet worden. Binnenkort komt hij langs, om alles nog in ogenschouw te nemen. Holadiyee...daar gaan we weer. Hopelijk wel voor de laatste keer.

 

Nu nog het hoofdpijndossier Quad....Ik ga zelf weer bij een ander ITV (APK) station informeren, of ze’t willen doen/wat het kost en dan zonder loos gebrabbel. Want ik ben het spuugzat met die alsmaar groot gedane beloftes ‘’het is binnen 2 weken rond en geen extra kosten dan wat afgesproken is’’ (dus niet). En als het niet gaat/toch niet lukt? Plan B: yard art...Enfin, zo ver is het nog niet.

 

Dinsdagmorgen raadsel: rarara...wat is het: 3 zwarte en 1 witte bol...? Op tafel liggen voor 0800 de 3 zwartjoekels met onder zich gevouwen pootjes heerlijk op tafel, op bijna gelijke afstand van elkaar, en daarnaast witte (nou ja, vuilwit dan) Wippie. 4 kattenpoezels wachten ontspannen – en ‘’seinen’’ ondertussen ‘’word wakker’’ door het raam, zodat ik opsta/ze ga voeren. Je hoort ze niet, maar ze zijn er wel....

Buiten is het grijs, zwaar bewolkt en 92% luchtvochtigheid; tja, da’s een benauwde start; zodra je even buiten wat hebt gedaan, ben je kletsnat. Binnen anders ook; na een paar uur is alle oogst weer verwerkt; heeeeel veel vijgen, bonen, chilipepers en tomaten. Woensdag even rustdag; door scherp geslepen messen, dunschillers en raspen is e.e.a. niet helemaal een feest voor mijn vingers. Maar donderdag? We gaan gewoon door. Met oogst verwerken. ’s Avonds mag gerust worden.

 

Kijk, privacy op de pc, dat vind ik erg belangrijk; dus surf ik altijd incognito, en sluit meerdere malen mijn pc af. En toch...krijg ik weer op verschillende sites, ineens advertenties! Hoe kan dat nou? Incognito!? Ik heb de webcam ook afgeplakt. Zuckerberg en anderen – en die kunnen het weten – doen dat ook. Joost lacht. Ach, ze hebben toch alleen mijn IP adres. Ja, en? Kan je van alles mee! Ik vertrouw het niet. Iets of iemand kijkt over mijn schouders mee. Onleuk. Iemand nog een goede tip hoe ik die stiekemerds kan blokkeren?