Nieuwtjes

Fotografie

Joost is druk in de weer met fotograferen. Vanmorgen - ondanks de hitte (maar dat vinden wij niet erg) - was de keus overweldigend: bloemetjes van de goij-bes, amandelen die bijna op barsten staan, granaatappels, frambozen, paprika's en jawel, pompoen.

Beter gezegd, de bloem van de pompoen. Het is dit jaar wat mager gesteld met meloenen en pompoenen, maar eindelijk lijken de bijen ze gevonden hebben. Die joekels van bloemen. Nu maar hopen dat daaruit dus pompoenen ontstaan. Wordt vervolgd....

 

Mogelijk is het vrijelijk en overmatig ''sprayen'' van vergif tegen de picudo rojo - die dekselse palmkever die palmen vernield - de reden voor de vermindering van bijen. Alhoewel veel mensen niks doen, zijn er ook sommigen, die - niet gehinderd door enige kennis - gewoon dit vergif spuiten, over/in/onder en naast de palm, en daarmee gaan dus ook heel veel insecten dood. Wij gieten het spul van bovenaf direct in het hart van de palm. Nog maar bij 2 palmen hebben we een ladder nodig, de anderen zijn nog niet zo hoog....maar daarmee beschermen we wel de insecten.