Nieuwtjes

Confucius zegt...

Geen (natron-) loog, geen zeep, is het gezegde. Of te wel, je hebt dat chemische goedje NaOH (of een gootsteenontstopper....) nodig, om van bio ingrediënten zeep te maken. Huh? Dat moet/kan anders, vind ik. En ik ga op zoek. Ook al wordt nog zo beweerd, dat er geen loog meer zit in de uiteindelijke zeep, ik vind het toch maar niks. Vroeger had je ook nog zeepkruid, maar dat schijnt ook niet je-van-het te zijn, bovendien weet ik niet of de plant saponaria hier te kweken (of te verkrijgen) is...Toevallig zag ik het aangeplant in natuurgebied el Hondo, op zaterdag.

 

De Spaans test is gedaan. Nou, zo snel en zo gecompliceerd, verdorie, je zou al bij het begin afhaken. Inschaling vond Joost veel te hoog: 5,1 = bijna gevorderd. Gelukkig kon hij zelf het niveau naar beneden bijstellen; anders is het werkelijk veeeels te moeilijk. Ongelofelijk, je kreeg nauwelijks de kans om de vraag te lezen, laat staan een antwoord te kiezen uit 4 mogelijkheden. Knap, dat Joost toch alle 64 vragen heeft doorlopen, ik raakte al gefrustreerd bij vraag 15...Nou, dat wordt een pittige klus.

 

We hadden gehoord, dat de kleine monarch, een prachtige vlinder, rond oktober in El Hondo zijn intrek zou nemen met velen....De eerste keer dat we gingen kijken, waren er een paar, maar oh zo lastig te fotograferen. Nu gingen we op zaterdag weer; en ja hoor, op 2 struikjes met gele bloemen kwamen ze massaal; ongelofelijk, wat was dit prachtig! Joost maakt een blog. Wat een wonder van de natuur. Schitterend.

 

Verdorie, ’s morgens deed ie het nog, en ’s middags? Zwart. Geen beeld, niks. Joost’s conclusie; de monitor is op. Mag ook wel na 12 jaar...Maar moet dat nou nu? Ja. Moet. Dus om 17 uur gaan we naar Media Markt. Er moet een nieuw beeldscherm komen. Joost kiest een grotere; ideaal voor zijn foto’s, krijg ik de zijne (kleinere); prima. Aansluiten? Zo gepiept. Wat is die kanjer toch handig. A) had ik niet geweten wat er aan de hand is, en b) zou ik niet weten hoe ik zo’n scherm moet aansluiten. Verschil is er. Ook gelijk een back-up schijf gekocht voor mijn pc (Joost heeft een grote voor de zijne); en in het weekend gelijk back-ups gemaakt. Niet dat er veel bij mij opstaat (Nicojo, Carta-recepten en vooral veel word documenten over medisch etc.), maar 1 gb, terwijl de back-up schijf wel 1,5 tb kan opslaan...Maar vooral Joost’s foto’s zijn zowel op zijn back-up schijf alsook bij mij gesaved, zodat bij een crash niets verloren gaat. Zou toch zonde zijn als je’t kwijt raakt.

 

Maandag bel ik weer eens. Ruim2 weken geleden was beloofd ‘’nog even keuren zodra de motor van de transportwagen is gemaakt en dan is het goed’’. De quad. Pijpensteel dus. Nu weer kletsverhaal dat ‘’ze’’ nog moeten dimdammen of ze de nieuwe technische data accepteren of het oude dienovereenkomstig aanpassen. Bij dat keuringsstation. Terwijl ik het nieuwe ficha tecnica (technisch formulier) al had gezien!? Hoe bureaucratisch/onzinnig kan het gaat. Enfin, ik word niet boos. Dinsdagavond laat belt hij. De intentie is om woensdag naar de keuring te gaan, zodat we’m kunnen ophalen. Niet dus.Donderdag? 

 

Maandagavond gaan we even naar een paar tegel-handelaren. En ja hoor, eentje heeft stapels tegels, restposten zeg maar. Voor een 10,00 scoor ik een paar hele mooie tegels, die vlg. mij prima passen in mijn design. Dinsdagmorgen proberen we het nog eens in een andere plaats. Noppes. En toch, een juweeltje ben ik tegen gekomen. Een beeld van Confucius! Niet zo’n kitsch, maar zo een, die ik ook in China zag! En ja, het is een aanslag op het budget van deze maand, want deze maand is er een van grote uitgaven (pomp, vriezer etc) maar toen ik toch maar durfde te vragen wat het mocht kosten, zei die man 55,00. Jawel, vijfenvijftig Euro.

 

Dinsdagavond 18.25 stormt Joost binnen – ik was bezig met het ontwerp van het mozaïek op papier te tekenen in de juiste dimensies, nadat ik had uitgerekend, dat ik ruim voldoende tegels heb – ‘’alles neerleggen, werk aan de winkel’’! Huh? Komt ie eraan...met 1 krokusje....De 1e dit jaar! Vanaf woensdagmorgen is het 1e werkje dus krokusbloemetjes plukken; die moeten nl snel geplukt worden, voordat vliegbeestjes en bijen de rode kostbaarheden (of wel de saffraandraadjes) kapot maken. Yippie! Er zal weer geteld worden. In voorgaande jaren hadden we hoogtijdagen van meer dan 100 bloemen. Nou, dan ben je wel even bezig...x 3 draadjes...

 

Woensdag startte met een bleek zonnetje. Maar dan...De hoogste temperatuur 28.2. Wauw, nog even een staartje zomer!

 

Donderdagmorgen halen we Confucius op. Nu staat hij te pronken in de voortuin. Er zijn nu nog de volgende niet-afgehandelde zaken ‘’in de wacht’’ die bijna dagelijks om actie/rappel vragen: terugbetaling Ingenieur; Quad-keuring, levering vriezer, levering UV-lamp. Kan het nou niet gewoon eens een effe soepeler? Kennelijk niet.

 

Maar....Confucius zegt...ik heb vandaag al ‘tig keer deze aanhef gebruikt. Joost vindt het heerlijk, mij zijn Confuciaanse-Joost-wijsheden te vertellen...Dus Confucius zou nu zeggen ‘’maak je niet druk, schatje, het komt goed’’...tegen 1730 aai ik hem over de bol. Confucius dus. 

En wat denk je, nog geen 10 minuten later een tel. ‘’of we de quad komen ophalen’’. YEP! Die staat dus nu thuis. Wel voor een veel duurder bedrag dan afgesproken, maar goed, voor 2 jaar is ie weer in orde/goedgekeurd en kan Joost weer rijden!

 

En vrijdag? Is er even een kink in de kabel gekomen. Vandaar de latere publicatie.