Nieuwtjes

Zeur van een SEUR en uit bed gerammeld

Potverdried...willen we donderdagavond in de jacuzzi stappen, is ie ijskoud! Huh? De ozonizer doet het niet meer...en daardoor liep het filter vol, en dus storing. Altijd wat. Op zoek naar een ozonizer dus.

 

En laat nu ook de drukregelaar van de compressor – waarmee ik de matjes schoon blies, het begeven...Maar niet getreurd, bij de Suministros Industriales  (Groothandel in technische onderdelen) is het onderdeel zo gehaald. Ziezo, heeft Joost weer een klusje en zondag werkte alles weer toppie.

 

WINTER! Donderdag op vrijdag nacht laagste temperatuur; 4,4! Om 0800 in de ochtend nog maar 6,2. Da’s vroeg. Normaal komen de echt koude temperaturen pas rond januari; zo gaan de tomaten natuurlijk niet hard groeien! Hoewel ik 2 prachtige van de nieuwe planten heb kunnen oogsten. Geen wonder dat Joost zich diep onder het dekbed verkruipt. Zeg nou zelf, 6,2, da’s toch ijskoud!? Maar straks wordt het weer lekker 21 graden. Overdag. Met zonder wind. Heerlijk.

 

De eerste sinaasappel opgepeuzeld en de 1e mandarijntjes. Superzoet en zalig!

 

Dan is ook nog de middenconsole in de auto stuk; origineel onderdeel kost ‘’maar’’ 270,00 z/BTW; nou, da’s toch ietwat te veel, dachten we zo. Joost heeft iets anders bedacht, met speciaal klittenband is het gerepareerd. Kan ermee door.

 

Zondag broodbakdag: zaterdagavond al een paar ‘’voordegen’’ gemaakt, en vanaf 0800 is het aanpezen. Enfin, om 14.30 is alles gebakken, opgeruimd, in de diepvries: 4 boerenbroden, 6 zadenbroden, 6 tomaten/paprika/kruidenstokbroden, 2 enorme Züpfe (Zwitsers, beetje Brioche achtig, maar veel minder zoet); en 16 harde broodjes voor ontbijt.

 

Denk je iets goeds te doen voor de buitenlanders in ons dorp. Geef je de info over een buitengewoon warrige, alleen Spaanstalige-bijeenkomst pasklaar door aan de Belgische dorps-schrijver, maar publicatie? Ho maar. Nee, liever een bericht over storingen met een Philips decoder voor TV Vlaanderen...Tja, het zij zo. Leuker kan ik het niet maken en meer werk stop ik er niet in. Dan maar niet. Wat kan het ook schelen, een plan over ontwikkeling van landelijk gebied...

 

Verschil is er...Moet je ’s morgens vroeg ‘’nuchter’’ bloed laten prikken (dus niet eten), dan krijg je na afloop in het (privé-)ziekenhuis een tegoedbon voor een ontbijtje: ½ sandwich met koffie.En laboratorium uitslagen en zo? Kun je gewoon via internet opvragen. Diezelfde dag. Zo hoort het.  In NL is er een heftige discussie over privacy, kosten, dienstverlening en efficiency. Spanje loopt bij vele zaken soms wel 20 jaar achter, maar private gezondheidszorg? Kan NL nog heel wat van leren.

 

En dan blijkt de computer van Joost maandag na een update van TrendMicro zelf dit programma weggevaagd te hebben! Hoe verzinnen ze het. Enfin, ‘’puzzeltijd’’ voor Joost; ik zou na 5 minuten alle haren overeind hebben en me enorm opwinden...Verschil is er. Maar een poos later doet alles het weer. Soms is even wat geduld gevraagd; het systeem was al bezig met herstel/update...Komt goed schatje. Ik hoor het steeds vaker.

 

Woensdag komen de zwembad-boy’s. Tja, het heeft geregend, dus nu kunnen ze niet met zwaar materieel komen.  Het bad blijkt nog slechter dan gedacht; er zat al een scheur in! Enfin, ‘’het’’ zou nooit meer zo gebeuren! We zullen het zien. Voorlopig even geen ‘’gedoe’’, want eerst moet de regen stoppen (het miezelt) en de grond opgedroogd zijn. Nog 1-2 weken respijt..?

 

Kweeperen; een hele grote emmer vol: schillen/ontpitten en dan urenlang zachtjes laten pruttelen; tot de kleur dieprood wordt.  Carne de membrillo heet dat hier. Wordt bij voorkeur gegeten met pittige manchego kaas. Nou, het smaakt ook heerlijk bij pittige Hollandse/Zwitserse kaas, en er zijn nog vele andere lekkere combi’s te bedenken. Het duurt een beetje, maar dan heb je ook wat...En dan kun je ook nog compote maken, of jam. of...

 

Heb ik weer. Dommel ik even een poosje in op woensdag. Wordt ik wakker geschud door een aardbeving van 3.1; epicentrum Crevillente. 16.28. Het is me wat.

 

Maar het kan nog gekker; die zeur van een SEUR (koerier) zou ook komen die dag. Niet dus. Is al de 4e keer op een rij dat ie een dag later komt dan schriftelijk (2x) bevestigd. Want hij had dinsdag al moeten komen. Niet dus. Woensdagavond bel ik. Waar blijft het???? Nou, mevrouw, dat komt zo, er was een aardbeving. En dus kon niet bezorgd worden....Niks blaadjes op de weg, chauffeur geen zin, tijd of andere smoes, nee, het was overmacht; een aardbeving!

 

Tja, mijn sterk gestegen bloeddruk is nu weer op normaalstand...Ik barst zowaar in lachen uit. Overmacht. Door natuurgeweld. Nou ja zeg. 1 ding moet ik SEUR nageven; ze zijn meesters in het verzinnen van smoezen, verdommen het om service te verlenen en beloven levering en doen het vervolgens niet of later. Als ze zin hebben. En reclameren? Helpt niets. Spanje, he? Yep. Oh pardon. Si. Donderdagavond - 3 dagen later dus - komt het dan eindelijk. Leuk is het niet. En er iets aan doen kun je ook niet. Het is dat ik deze bestelling echt nodig heb. Anders had ik gezegd ‘’stuur maar terug’’...