Nieuwtjes

Asfalt....

Asfaltfabriek. Vrijdagavond laat. Na een bijzonder enerverende week lijk ik steeds meer overtuigt, dat we het gaan winnen. De gemeente, het bedrijf – ze hebben de boel besodemietert – maar ze komen er niet mee weg. Ik ben ondertussen op speurtocht; want sinds een aantal jaren is het een ‘’tactiek’’ om oude open/bovengrondse mijnen te ‘’misbruiken’’ voor cementfabriekjes, asfaltcentrales met het uiteindelijke doel, om afval te verwerken. Lekker buiten de regels om. Maar dan kennen ze mij nog niet....Detective Nicojo speurt naar netwerken/namen/bedrijven en zo. Ik zal ze....

 

All I want from Christmas....vrede op aarde, politici die werkelijk geven om hun land/burgers; einde aan geweld, misbruik, intimatie. Kortom een wereld waar het fijn is om te leven. Zonder kadootjes. Mensen die gewoon aardig zijn voor dier, mens en natuur. Te grote wens?  Moeten we gewoon maar zelf onze eigen wereld creëren, ons niet gek laten maken, en blij worden van kleine geluksmomenten.

 

Het kerstmenu met vrienden was heerlijk, al zeg ik het zelf. De ontspanning van koken/voorbereiden za/zo en de tijd in de jacuzzi was net, wat we nodig hadden. En 19 graden/volop zon. Zalig. Ontspannen, rust, genieten

 

Maandagmorgen vroeg alweer een bijeenkomst. Van strijders. Tegen de asfaltfabriek. Gaan we winnen? De ene dag ben ik 100% ervan overtuigd, dan krijg ik weer twijfels ‘’zal het...’’Enfin, ik juich pas, als de fabriek ontmantelt en weg is. Nog even een boel werk verzetten, maar het gaat lukken. Ondertussen ging Joost het land ploegen; het ziet er weer fantastisch uit!

Dinsdag/woensdag/donderdag hele dag bezig met wetgeving, eindeloze projectverslagen en nog meer info. Het heeft overigens wel een voordeel: mijn Spaans gaat in woord en geschrift, begrijpen en lezen met reuzesprongen vooruit; ik ben bijna net zo snel als in het NL, Engels en Duits....Waar het al niet goed voor is. 6, 8 of meer uren per dag ‘’levend Spaans’’ studeren.. A.s. maandagavond weer zo’n vertraag-meeting van de gemeente. Dinsdag een gesprek met een jurist. En tot die tijd? Heb ik dus nog vr/za/zo/ma – moet lukken, die voorbereiding, uitspitten van gegevens. Hoezo gepensioneerd en rustig aan met zonder stress?...Enfin, tijd voor iets anders ontbreekt. Het zij even zo.

 

Drolletje Blacky komt nu bijna elke avond een uurtje of 2 op mij liggen. En dan kijkt hij me met zijn prachtige ogen aan. Vreet me haast op. Die lieverd. De anderen? Die blieven zelden contact. Catootje is altijd dichtbij. ’s Morgens zit hij al bij ‘’zijn’’ voerplaatsje te wachten.

 

Er zijn nog wat druiven. Tot eindejaar. En dan is het op. Volop mandarijnen, citroenen, limoenen, yuzu, sinaasappels. En dagelijks eten we uit de vriezer vijgen. In de yoghurt. Yammie. Peterselie heb ik nog nooit zo veel en zo mooi gehad als dit jaar. Maar tegen het weekend zou het vriezen. Dus ga ik morgen – vrijdag- toch een hoop oogsten (deel vriezer, deel op olie).

 

En dan vervangt die kanjer van me toch even de ‘’hydraulische’’ op/neer-dingen van mijn bovenkastje; is namelijk buitengewoon vervelend, als dat deurtje naar beneden klapt, net als je even niet oplet...Besteld bij Amazon – scheelde weer 1 ½ uur heen/terug naar winkel – en zo gepiept. Gemak dient de mens, nietwaar?