Nieuwtjes

SNEEEEEEEEUUUUUUUWWWW

Zo langzaam is het om gek van te worden; tussen al het Asfalt gedoe moeten we ook nog privé zaken regelen. Dinsdag bij de fabriek, die ons dak gaat maken (de enige fabriek in Spanje, die een robot heeft, die het hout precies op maat zaagt, gaten boort, afrondt etc. Ongelofelijk mooi om te zien; ons dak zou 14 uur kosten.. Google maar eens op Hundegger); en natuurlijk heeft de Aldi weer eens geen bio-melk meer om yoghurt te maken...Terwijl we even snel een tapaatje pakken, gaat de telefoon. Of ik kan meegaan/vertalen in het ZH. Als het voor nood 1x moet, dan doe ik het, maar ik verwijs naar de professionele tolk/vertaler in ons dorp. Pfff...de Spanjolen roepen al ‘’word jij maar burgemeester’’. Nou echt niet. Moet ik al dat testo/ego/prietpraatgedoe en al die feesten en vooral al die nietszeggende handelingen meemaken? No. Wat volgt? IK WIL GEWOON RUST!

 

Oh ja, en dan kun je ook nog ‘’elektronisch’’ van alles regelen met de gemeente. Ja, ja, ja, maar dan moet je eerst wel even wat handelingen doen. Werd even vergeten te melden...Nou, dus ik ga aan de slag. Om gek van te worden; dan werkt het niet, dan moet je nog een stap extra, en dan... Ik doe het wel handmatig.

 

2014: Electra verbruik:  ½ dec – ½ jan: 1522 in jan. 2015: 1342 en 2016 804 nu 996 . De isolatie werkt. Komt straks nog de dakisolatie bij: wauw, dat moet toch schelen! 

 

Kijk, en dan ben ik dus aan het googlen,  wie toch die super technicus is die de gemeente heeft ingehuurd. Een marine bioloog. Speelt pootjebadend met kwalletjes en zo. Ik had al geen hoge pet op; hij weet van niks! En denkt de gemeente nu werkelijk, dat wij zo stom zijn, om deze flutmeeting voor zoete koek te slikken? Nou, dan kent ie mij nog niet! Maar het zorgde wel voor heel veel LOL! Een marientje. Helaas, een paar miljoen geleden was hier voor het laatst zee (jawel, boven op de berg vind je mariene fossielen); laat ie opzouten..Terug naar zee.

 

En nog genieten we van tomaten: niet veel, maar wel zalig.  En ik verheug me er nu al op, als we moeten slopen voor het nieuwe dak: want dan komen er een 10-tal cementen bollen voor me vrij: om te mozaïeken..Heb al wat Pinterest-ideeën verzameld.

 

Zondagmorgen; lekker lang in bed, rustig ontbijten, ontspannen kranten lezen, stralende zon buiten maar wel koud. Lekker een visje gegeten in een restaurant aan’t strand. Vervolgens wandelen;  we zijn behoorlijk uitgewaaid;  genoten van een hond, die ‘’jacht’’ maakte op golven. Fantastisch!

 

Het zou sneeuwen woensdag! We hebben de afspraak om het dak in detail op te meten, gecanceld. En jawel, om 0930 zien we piepkleine sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Voor een paar minuutjes...Maar woensdagavond, als ik de grote hoeveelheid lijsten ophaal, sneeuwt het hard! Sneeuwstorm haast! In Spanje. IK GA EMIGREREN roept Joost weer...Jajaja....Samen met Joost verwerk ik 30 lijsten. Al ruim 880 handtekeningen, en we verwachten nog meer!

 

Donderdagmorgen: hevige natte sneeuwval. Onspaans weer! En weer moet ik eruit. Voor die bezwaarschriften. Joost rijdt me. Dan lopend door de sneeuw/ijzel van winkel naar gemeente; spekglad op de marmerstukken. Hier heeft het in minstens 36 (anderen zeggen 80) jaar NIET zo gesneeuwd...De man van het krantenwinkeltje maakte een sneeuwpop.. En iedereen maakt hiervan een foto. Voor velen is het de eerste keer dat hier sneeuw ligt! En dan doet de computer van de Gemeente het niet. Of ik morgen nog weer terugkom. Voor de registratienrs. Enne..ik  hoefde niet met kopieën te komen. Hij zou alles door de scanner gooien. Kreeg ik ook het origineel weer mee...Had ik dat geweten, hadden we vanmorgen 2 uur werk kunnen besparen...Oef...Laatste ronde morgen...Pfff...Morgen is de deadline, en dan hoop ik dat de Gemeente vlg. week een wijs besluit neemt. Kan ik weer doorgaan met leven...


Ondertussen moest in de woonkamer de 1e boekenkast ontruimd worden. Lekkage. Niet zo'n klein beetje. Potverdr....

 

Wilden we toch even door alle sneeuwstormen naar het restaurantje. Daar...DONKER! Iedereen zat met theelichtjes/kaarsjes. Gelukkig, na een poos ging het licht aan. Om na een half uur weer uit te gaan. In de keuken was wel stroom. Dus ook eten. Het was een gezellige, knusse  maaltijd....Sneeuw. Tot in de tuin. Hier.