Nieuwtjes

Even rust? Effe..en TOPFOTO!

Vrijdagmorgen zijn de laatste bezwaarschriften ingediend. En nu afwachten wat de gemeente doet; de snelle weg ‘’we stoppen de boel’’ of doorgaan? Pfff. ’s Avonds krijg ik een telefoontje van een helper, ‘’er zal een straat naar je vernoemd gaan worden, mucho veel dank’’. Hoeft niet. Als de fabriek maar weg gaat. Het voelt bijna als een anticlimax; ineens even op de rem. Even rust. Nou ja, niet echt, ik blijf voorbereiden voor ‘’als het de verkeerde kant op gaat’’. Maar wel op een lager tempo. Ik maak een lekkere Aziatische maaltijd klaar. Eindelijk even tijd en rust in de keuken. 

 

Zaterdag uitgeslapen, rustig ontbeten. De kattenpoezels balen toch zo stevig van dit weer, net zoals wij. De woonkamer? Een chaos; 1 boekenkast is leeg, alle boeken op de grond. Tegen de avond zet ik ze ‘’losjes’’ in groepjes in de kast. Kunnen ze uitwasemen, maar zijn ze in elk geval van de grond. Onleuk, dit. En omdat het zo grijs/miezerig weer is, eten we gestoofde kruidige konijn, rode kool salade met een lauwe dressing met spekjes, ui, knoflook, balsamico en een aardappelgratin.

 

Deze maand al 53 mm regen gehad (zeg maar een kwart v/h jaar)…mooi. Maar het wordt nog mooier. Tenminste, als we het ingenieursrapport mogen geloven, welk in de omschrijving/beoordeling van de asfaltfabriek schreef, dat wij wel het regen rijkste dorp in de Com. Valencia zijn. Met wel 950 mm/jaar...Kan ik eindelijk ook rijst aanbouwen!? Of toch niet...Helaas, ons weerstation geeft heel andere getallen over de afgelopen 8 jaar...Naast nog zo heel veel andere onzinnigheden, foute- ontbrekende-of halve (en hele on-)waarheden; kreeg ik wel de gemeente en de commissie aan het lachen, toen ik trots vertelde, dat ik na groente, fruit, noten, saffraan, olijven en zo dit jaar voor het eerst mijn eigen rijst ging verbouwen...Als de fabriek tenminste weg is...

 

Nu dus even tijd om ‘’onze’’ zaken op te pakken. Een bericht over testament en wijzigingen hier zorgde even voor onrust, maar na uitzoeken en bellen met een expert zijn we gerustgesteld, en weten we hoe we’t aanpakken. Eitje, vergeleken met bezwaarschriften. Nu nog uitzoekwerk over ‘’begraven worden’’ nu de route ‘’crematie’’ een dure kostenpost wordt door de begrafenismaffia hier. En nog zo wat zaken. De aangepaste offerte voor 2 daken is binnen. We moeten af van het gelek. Slecht voor dakconstructie. En zo zijn er nog een aantal zaken, die snel onze aandacht opeisen. Pffff..hoezo rust? Voel net of ik in een sneltrein zit. En alweer het volgende ‘’uitstappen en uitrusten’’ station heb gemist.

 

Woensdagmorgen vroeg krijg ik een melding. Een gemeentevergadering. Met nieuws. Pffff..Ik besluit om NIET te gaan. Laten mijn Spaanse helpers dit volgen. En ook geef ik geen gehoor aan het appel, om toch ook straks in de vereniging van buren te komen als bestuurslid. Indien nodig, wil ik wel wat doen, maar verder ga ik niet. Telefoontje van een verontruste buur nabij de fabriek. En tussendoor? Gaan we op de promenade in Alicante, onder de palmbomen, in de zon bij 19 graden lunchen. Even eruit. Daarna uitwaaien bij het strand/water. Zalig.

 

Donderdagmorgen ja hoor, gedoe met de fabriek is nog niet ten einde. En een artikel groots in de krant. Potverdr...Morgen nog check, of de betrokken instanties al goedkeuring – onder valse info – hebben gegeven aan de fabriek. En dan juristen inschakelen. Enfin, een kleine 3 dagen betrekkelijke rust is alweer over. Over tot de orde van de dag.

 

En dan, vanmiddag, Joost’s foto op Zoom vandaag is Foto van de dag! TOP JOOST http://zoom.nl/foto/natuur/mantis.2769644.html?object=user&object_id=137447