Nieuwtjes

Catootje, warmte, amandelbloesems

Vrijdagmorgen begint grijs; de bergen om ons heen zijn gehuld in nevel, het heeft wat gemiezeld in de vroege ochtend. Echt zo’n dag om binnen in de warmte te blijven. Ook de poezen draaien zich nog eens om. Niks aan, dit weer...Tijd voor voorjaar!

 

Het ‘’gedoe’’ rond de asfaltfabriek gaat even op een langzamer pitje; de Gemeente is druk met uitzoeken of alle ruim 2000 handtekeningen legaal zijn. En dan moet e.e.a. nog door experts beoordeeld worden, naar de diverse instanties gestuurd worden. Kan zo maanden duren. Ondertussen blijft de fabriek op slot. Die overigens een gesprek met de Gemeente hebben aangevraagd. Hoop dat ze gezien de massieve bezwaren en weerstand kiezen voor het hazenpad..

 

De kou is uit de lucht. Temperaturen ’s nachts rond de 6-8 graden. Geen vorst meer. We gaan nu ‘’tactisch’’ verwarmen; bij veel zon het huis overdag al opwarmen, en tijdig de verwarming weer uitschakelen, zodat ’s avonds de tank weer goed warm is voor nog een rondje. Ziezo, dat scheelt. Steeds meer amandelbloesems, kleine witte, paarse en gele bloemetjes, vaker een fijn zonnetje, zalig! Maandag: 19,3 graden met nachttemp. 10,8. Voorjaar, here we come!

 

Zondag: bij de buren van het verwaarloosde huis is het een zooi: het krakkemikkelige ‘’terrasdakje’’ is eraf gewaaid en ligt gekreukeld tussen de boompjes; alles staat er verwaarloosd bij. Al  weken zijn ze niet gekomen; het interesseert ze niet of het lekt, beschadigt etc. Joost heeft nog wel even een 6-tal processierupsnesten met eco-spul daar bespoten. En ook nog 1 nakomertje in onze boom. Ziezo, weg met die enge kruiperds.

 

Oh, oh, oh, zoveel grapefruits (dubbel zo groot als de sapcentrifuge ze eigenlijk aan kan); eindeloos sinaasappels en citroenen. En de laatste tomaten uit de tuin zijn deze week opgepeuzeld.

 

Even wat achterstallige zaken/activiteiten voortvarend  geregeld: nieuw testament (en wat we toen niet wisten, nu wel....er zijn vaste tarieven, dus e.e.a. werd heel simpel, voor ons beiden, in het Spaans, en vlg. NL recht, voor nog geen 80,00 in totaal razendsnel geregeld. Sommige NL-aanbieders rekenen bijzonder veel ‘’extra’’ tarief voor o.a. vertaling of ‘’geverifieerde’’ kopieën, die je niet nodig hebt); nieuwe bankrekeningen (naast de en/of); en nog zo wat zaken. 

Dus binnenkort wat tijd voor tuin, wandelen, fotograferen en andere leukigheden. Zijn er hard aan toe. De vogels zijn al in voorjaarsstemming; ze fluiten om het hardst. De kattenpoezels liggen in de zon te rollen, of zoeken de schaduw op...Catootje heeft in het gevecht samen met Blacky tegen de Zwart-Witte v/d overkant een beschadiging aan het li-oog opgelopen. Het lijkt vooralsnog niet heel ernstig, en hij eet goed, rolt tevreden in de zon en is gek op de stikkies die hij van Joost krijgt en komt steeds dichterbij. We kunnen niks doen voor hem, want hij is niet te pakken. Hopen maar, dat zijn goede conditie de zaak vanzelf weer ‘’heelt’’.