Nieuwtjes

Henne-eitjes; douchekap en uitdaging

De twee perzikbomen zijn een roze wolk geworden; prachtig, zoals die bloesems bloeien! De nieuwe Chickkies durven steeds een beetje verder het grote terrein te verkennen. En verdorie, vrijdagmorgen vroeg dik ijs op de tafel buiten. Huh? Het zou toch niet meer vriezen. Joost inspecteert gelijk alle kranen. Gelukkig. Niks aan de hand. Maar het heeft wel eventjes gevroren. Oeps. Enne...we hebben al de eerste groene asperges opgepeuzeld! Superzalig! En de vriezer beneden is zoveel leeggehaald, dat de resterende inhoud in de twee vriezers boven geplaatst kan worden.

 

Maxi, Zwartje en Mini liggen gedrieën dicht bij elkaar op de bank op het kleed. Lekker warm achter het raam. En als de zon schijnt? Liggen ze te bakken en weten van gekkigheid niet, hoe veel ze om-en-om moeten rollen. Heerlijk toch, voorjaar?

 

Dinsdag vorige week haalden we de twee nieuwe bruine Chikkies...en op zaterdag kregen we het 1e henne-eitje van een van hen. Inmiddels legt ze praktisch elke dag. Top! Zondagmorgen is het grijs, maar om 13 uur is het 16 graden. Niet te koud dus, hoewel, geef ons maar 25 graden...De heuveltoppen (oh pardon, dat heet bergen...) zijn in nevel gehuld. Binnen hebben we’t lekker warm.

 

Pffff...een permiso/vergunning voor een giftige asfaltfabriek is zo gegeven, maar moet je als particulier je dak willen veranderen....om je haren van uit te trekken...We hadden de aanvraag ingevuld, het project van het bedrijf aan toegevoegd, maar ineens wordt gezeurd over ‘’foto’s’’ en een hoeveelheid aan technische nitwitinfo, ook  als het niet eens van toepassing is op een dak. Huh? Enfin, Joost en ik hoopten nog op mildheid van de technici op dinsdag. Nee hoor. Arrogante piepzakken. En dan vragen die boeven ook nog 3,5% van de kosten als ‘’vergunningskosten’’ voor 1 stempeltje? .Afzetters. Nou, zelf zijn het dus flut-vul-zelf-maar-in technici, want we moeten een ‘’echte’’ technicus/architect inhuren, die een volledig project indient. Nog een die eraan (veel!) mag verdienen. En de 1e offerte is binnen...Potverdr... Zo wordt het haast onmogelijk. Te zot voor woorden. Tijd voor plan B. Een reuze douchekap? Of...? Kom maar op met crea-ideas...!

 

De temperatuur maandag tegen 13.30 loopt op naar 18.4. Helaas, vanaf een uur of 15.00 wordt het grijs, donker, en zowaar, een voorspeld buitje. Het was zo mooi buiten...En nee, he, zondagavond hoorden we’t al...Miauw...En maandagmiddag zag ik hem. Bij de buren. Op het muurtje. Miauwend kwam hij naar beneden; een mooie, slanke, puik uitziende Felix-kater. Durfde net niet mijn hand aan te raken, maar het scheelde niet veel. Nr. 7 in aantocht? Als onze kattenpoezels hem willen adopteren, dan hebben wij natuurlijk te volgen...Maar Joost oppert ineens ‘’is het geen vrouwtje’’? Oeps. Nou, dan heeft zij wel pech hier. 3 je-weet-wel-katers...Vooralsnog nog geen logeetje...

 

Woensdag uitstapje. Want elke dag urenlang uitzoek/speur/denk/doewerk, pfff...Dus op naar Lliber....daar zouden reuze-orchideeën zijn. En ja hoor, precies volgens instructie vonden we ze. Nog pril, maar toch, prachtig! Kijk maar weer eens naar Zoom en Joost’s fotoblog! En even genoten we bij Javea van een wilde zee en veel bedrijvigheid. Even bijkomen. Heerlijk. Onderweg stond de tel. niet stil, want dinsdagavond hadden we een advertentie gezet voor de Quad. We gebruiken hem te weinig, en als er straks weer iets mis mee is....nee, die ellende willen we niet nog eens...Pfff..dat hebben we geweten, er was veel interesse! De eerste kijker donderdagmorgen? Gelijk raak:  ‘’deal’’. Met aanbetaling. En deze keer gaat het relaxed; via de gestor van onze garage; ik deponeer de gegevens, en zij regelen’t. Wel anders dan met de auto; moesten we eindeloos achter documenten aan, naar Alicante, uren in de rij, naar belastingdienst, bank en zo voorts. Nu niet. Ze bellen, als de papieren klaar zijn. Hoe simpel kan het zijn...Pfff...Ik opper alvast, dat de ruimte gebruikt kan worden als nieuwe katten-lounge/relaxhonk. Of bed-zonder-breakfast/toilet en zo...Vond Joost niet zo’n goed idee. Snap je dat nou? Opslag van tuingereedschap en zo; da’s pas saai...Ik zal het wel opleuken...

 

Uitdaging. Voor Joost. Donderdagmorgen; hoe gaan we de legnestjes voor de avond zo ‘’dichtzetten’’ dat de nieuwe kipjes er niet in gaan slapen (veel makkelijker dan op de slaapstok, denken ze)....de afgelopen dagen oefende Joost met diverse maten kartons, maar elke keer bij inspectie ’s avonds...lagen ze er toch weer in. In die nestjes....Nou, Tompoes verzin een list. Of Joost. We moeten ze toch verdorie kunnen opvoeden dat ze NIET in de legnestjes slapen, maar netjes op stok, zoals het echte kiepjes betaamt...Enfin, samen plaatsen we de nieuwe versie ‘’leghok-deur’’ van karton. Ik ga morgenvroeg eruit om de hokjes te openen. Ben benieuwd.

 

Wilde dat alles zo makkelijk ging...Eindelijk, donderdagavond een mailtje. Van de juriste. Zat alle dagen in de rechtbank. Maar...ze wil me spreken m.b.t. haalbaarheid & kosten. Vond ondertussen nog wat ‘’onleukigheden’’ m.b.t. de asfaltfabriek. Er komt steeds meer naar boven...Kortom, we blijven doorgaan. Kost zo ongelofelijk veel tijd. Duim maar voor snel einde. Ik ben’t echt zat. Als het niet zo belangrijk was en direct op ons leven ingrijpend, zou het nog een leuke ‘’speurneusklus’’ zijn. Maar zo zit er druk op. En gevoelde verantwoordelijkheid; want wie wil nou zoveel tijd besteden om het dorp, het dal te redden? Ik, sufmuts. Maar goed...