Nieuwtjes

Food Factory Nicojo

Je zou het bijna denken: vanmorgen 10 vullingen – voor in de diepvries – voorbereid (de bodems had ik, bekleed met pittige tomatensaus, al eerder gebakken); dus ui, paprika, tomaat, zuccini, anjovis, ham, salami, champignons en kaas plus kruiden. Op een bordje in een zakje, klaar. Voor een gezonde en snelle snack. Daarna een halve emmer paprikas gesneden, liggen nu buiten te drogen in de zon. Op afstand van de druiventrossen (elke druif ingesneden, jawel). Vervolgens nog wat bietjes gekookt, ook voor de vriezer. En een hele grote meloen in stukjes. Vriezer praktisch vol dus. Nu staat de droger weer aan, vol met tomaten. Wordt deze keer tomatenpoeder (gedroogde tomaten in de blender fijnmalen); voor tomatenbouillon. Want we hebben inmiddels al heel wat potten gedroogde tomaat in olijfolie en bakjes tomaten in de diepvries. Tijd voor iets anders. Morgen ga ik knäckebröd en brood bakken, immers het wordt maar 37 graden, moet kunnen. Beetje maf, maar wel lekker. O ja, en de eigen muesli ook al gemaakt: allemaal biologische graantjes, cocos, gepofte rijst, sesam, gedr. Fruit (appel en rozijnen nu nog, de rest volgt) en mengen maar. Niks palmolie of suiker of geur- smaak- conserveermiddelen. Puur natuur. Met eigengemaakte yoghurt. Is niet te overtreffen. Food Factory dus, maar dan op z’n Nicojo’s. Nu wachten we nog met smart op de eerste zending van biologisch vlees uit de Pyreneeen, maar ze zijn vlg. mij nog achter de kippen, het lammetje, de koe en het varken  aan het rennen, want het is er nog niet. Maar wat zal het vers zijn, van grazige weiden, met zonder chemisch voer, mest, zonder hormonen en antibiotica.