Nieuwtjes

Gatsie, grind en ooohhhmmm....

Gatsie, zo vies! Een nieuwe tandpasta. Bio/puur natuur is het. Waar hebben ze’t vandaan gehaald?  Lijkt net alsof ik een mondvol badschuim proef; zo een met rozemarijn-kunst-smaak. Bah. Ga ik mezelf overwinnen en doorzetten of gooi ik deze toch weg? Pfff....Ik probeer te wennen aan een mix met een ‘’gewone’’, beetje voor beetje...Maar het is vies.

 

Zaterdagmorgen vroeg hebben we de laatste 800 kg grind op dak verspreid. Klus klaar. Soms betrap ik me erop, dat ik denk ‘’is het niet toch te zwaar/stort het dak niet in’’? Joost verzekert me dat het goed zit. 4800 kg op 120m2. Is niks op 1m2. Ik zou het graag geloven.

 

Hoezo sprookjestuin naast ons? Met grof geschut is de zaak gemaaid en onder gefreesd. Jammer, het genieten was van korte duur. Gelukkig legt Biblu Chikkie weer! Gisteren voor het eerst in maanden 3 eitjes! Niks ‘’hamsteren’’ maar eten!

 

Alle aardappels zijn boven de grond. Eindelijk gaan ook de nachttemperaturen iets omhoog. Kersenbloesem is er nu. Het schiet hard op hier. Zwembad: schoongemaakt bij 28 graden. Heerlijk.

 

Zondag kreeg ik even een uurtje ‘’privé aandacht’’ van de kleijuffrouw. Omdat vrijdags de les uitviel. Niet de eerste keer daar, kennelijk. De beheerder van het Sociale centrum bleek nog te pitten...Ja, ja...Buiten maakte ik het laatste ‘’werkje’’ af...een waaiervorm uit klei, voorbewerkt met lichte engobe (natuurlijk kleursel meestal met oxides en kleismurrie), moest nu voorzien worden van het design wat ik had gekozen met rode engobe . Eigenlijk had ik er nog een theelichtjeshouder op willen zetten, maar dat ging niet meer. Zal Joost vragen, of hij nog een crea-idee heeft om dat alsnog te realiseren, als het ding is afgebakken. Zo nee? Wordt het kippenhokversiering.

 

Dinsdag naar de Sierra de la Pila. Hele stukken zijn grofstoffelijk afgemaaid. Door brandpreventie team. Midden in de bloeitijd. Zodat de Spanjaarden – luidruchtig crossend door het park – hun peuken ongestoord uit het raam kunnen gooien. Om te huilen. Gelukkig zien we een stuk verderop toch nog een paar prachtige niet-afgemaaide veldjes met kievietsbloem (frittilaria), een soort gladiool, en nog veel meer moois. Is de uitstap toch nog prachtig geworden en Joost heeft schitterende foto’s gemaakt.

 

We hebben een patatten-aan-aarder gekocht: een soort triangel, waar onder 2 buizen in kunnen en 2 aanaarders eraan gezet kunnen worden (soort 3-hoeken). Voor achter de trekker. Want 85 meter met de hand aanaarden, da’s wel wat veel. De winteruien zijn gerooid. Bonen, wortels, radijs en zo komen op. Dit weekend tomaten, paprika’s en chilis  halen. Gaan onder de ‘’kap’’ (8 liter waterfles). Want de nachttemperaturen zijn nog te koud.

 

Zorg om elektra: overal horen we, dat ‘’ze’’ gewoon zonder vooraf info de bestaande voor nieuwe smartmeters hebben verwisseld. En de zaak knalt er gelijk uit, want de contracten zijn ‘’achterhaald’’. Of te wel, je mag een nieuw – groter – contract aanvragen. Soms is dat geen probleem, soms moet je duizenden Euro’s betalen. In een buurdorp was in een straat zoveel protest, dat ze de oude meters weer terug geplaatst hebben. Oh ja, en wil je meer solar? Mag het nooit meer zijn dan de gecontracteerde hoeveelheid...In de tang zit je. Kan je straks terug naar vuurtje stoken. Ongelofelijk dat de bevolking hier gewoon altijd de klos is, terwijl de bedrijven, en vooral die van elektra, eindeloos worden gesubsidieerd, nauwelijks belasting hoeven te betalen en ons alsmaar op hogere kosten jagen. Of zeggen ‘’dikke pech’’.

 

Deze keer niks over asfaltfabriek. Het lijntje brak vorige week vrijdag, de pleuris brak uit. Het werd even te veel. Nu vooral positief denken..., tuinwerk en zwemmen (28 graden is het water). Oooooohhhhhmmmmm.....