Nieuwtjes

Kattenkop, en heb ik weer

Vrijdagmorgen: Een kattenkop (met een ‘’hapje’’ uit het oor, zoals hier gebruikelijk als ze ‘’geholpen’’ zijn); en 6 muisjes, zie daar het nieuwe werkstuk: een groot ‘’bord’’, gevormd uit rode klei, ‘’gewit’’ met engobe (licht crème-wit) en dan met sgrafitto techniek de muisjes erop krassen, zodat het rood weer uit het wit verschijnt. Leuke techniek, hoewel ik niet gek ben op de terracotta-rode kleur v/d ondergrond. En het 2e projectje gelijk begonnen, tussen het wachten door van ‘’nog een laag engobe’’. Kegelvormig lijf, en dan fantaseren; wat voor kop mag erop? Muisje? Kat? Draak of Zeepaardje? Een eerste aanzet is gemaakt, maar het werd te laat...Vlg. week...Nog 7 dagen om te bedenken ‘’doe ik dit, dat, of toch...’’Enfin, de lezer snapt; duizenden opties.

 

Vrijdagavond: het is glashelder: AKTIE! Dinsdag overleg met advocate, nu moet de druk op de gemeente maximaal opgevoerd worden. Nog meer aanklachten, informatie naar de betrokken instanties, folders/posters worden verspreid in/buiten dorp en via media/netwerken etc. En nog veel meer. We zijn er klaar mee. Zeker nadat het Platvorm werd beschuldigd van populisme en politiek a la Trump en Hitler en nog erger. We zijn de leugens v/d gemeente zat; zoethoudertjes en vertragingstactiek, want het loopt tegen de 6 maanden aan. En dan geeft de rechter waarschijnlijk het ‘’arme’’ bedrijfje de kans om op te starten, want er moet wel geld verdiend worden. Dat het dorp, het milieu, de landbouw en ons leven naar de kl.....gaat hierdoor, kan niet bommen. This is Spain, men! Ik kom naar huis met een waslijst aan wat ik moet doen; informatie op papier zetten, voorbereiden. Kortom, hoezo rustige avond?

 

Zondag eindelijk weer eens gezellig koken voor gasten. Over iets anders praten. Even rust. Maandag wil Joost wat spullen halen. Helaas...vanwege lokale feestdag is de grote bouwmark dicht. Zonder verder overigens nadere informatie hierover. Feesten? Kunnen ze hier wel.

 

Dinsdag is de bespreking met de advocate goed verlopen. Op heel korte termijn heel concrete acties, da’s wat nu moet gebeuren. De folders voor de brievenbussen i/h dorp liggen klaar. Donderdag na 22.00 uur gaan ze in de brievenbussen. En de dagen daarop in het buitengebied. En in de winkels.  De rondgestuurde update over de fabriek woensdagmorgen resulteert in een spoedvergadering voor donderdag, door de Gemeente. En het urenlange gechat gaat beginnen. Wat een geluk, dat ik niet kan chatten. Lang verhaal in’t kort; we gaan de brievenbussen vullen. En we draven niet op voor de vergadering. We verwachten een schriftelijke update van de gemeente.

 

Misschien moet ik ook maar kluizenaar worden. Weg van de nare wereld. Weg van asfalt, gedoe. Rust, ruimte, natuur en tijd voor lezen, bezinning, verbondenheid. Maar dan wel met zonder schijnheilig geloof; gewoon respect voor natuur, leven, en in harmonie willen leven, dunkt me al meer dan genoeg. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/25/stil-vredig-en-autonoom-word-kluizenaar-8413323-a1555995 . Maar nu eerst ontbijten. Want ge snapt, ik ben weer uit bed gevallen....Ook goedemorgen.

 

En natuurlijk, waarom zou het ook meezitten....Het EPDM is op verschillende plaatsen niet goed afgewerkt; dus hadden we bijna 3 weken geleden al aangedrongen op herstel. Niets. En nu? Het drupt. Joost had dinsdag met de kitspuit al wat gedaan, maar potverdrie...Morgen zou ie komen. Misschien. Ja hoor...stellen we de renovatie maar weer uit in de woonkamer...Catootje heeft het goed voor elkaar, we zien hem op een stoel met kleedje, onder de tafel, neergevleid. Goed zo, Catootje, blijf maar lekker op terras. Maxi, MIni en Zwartje lagen innig in elkaar gekruld op de bank. Ziezo, alle kattenpoezels binnen met dit pokken-miezelweer (2 mm). 

 

En als ik de docu op Zembla zie over adoptiekinderen in de VS? Dan begrijp ik de wereld, de mensen niet meer. Zit ik de verkeerde film? De verkeerde wereld? Want bevalt ‘’het kind’’ daar niet? Nou, dan organiseer je toch een ‘’show’’ om een nieuw gezin te zoeken? Of bied je’t voor geld aan. Alsof je een pak snoep koopt/verkoopt. Wegwerpkinderen...Overigens is dit big business voor malafide bemiddelingsbureaus en zo. Hoe bestaat het. Kluizenaar worden....steeds aantrekkelijker.