Nieuwtjes

Biologisch voedsel niet gezonder dan industrieel voedsel...

Het werd breed uitgemeten in de nieuwsberichten: biologisch eten is niet beter. Hooguit wat minder pesticiden, minder antibioticaresistente bacteriën en zo nog wat dingen, als je ten minste gaat googlen… Ik geef de voorkeur aan een koe welke op een natuurlijke weide zonder chemische kunstmest van vers gras en kruidjes geniet, zonder hormonen, antibiotica en mengvoer opgroeit. Geen plof kip van een paar weken, vol met water, maar een stevig landhoen van een paar kilo; met wat vet, maar vooral veel mals vlees. Geen watertomaten, maar tomaten, die langzaam in de volle zon hebben kunnen rijpen. Zonder bestrijdings/groei- en andere chemische middelen. En dan nog vers van het land, beter kan het vlg. mij echt niet. Maar ja, het zou natuurlijk funest zijn voor de reguliere producent en voedselindustrie – ook gezien de stijging van consumenten die overgaan op bio – als het biologische spul WEL gezonder was, want dan krijgen zij een probleem. Heb gisteren dus een paar uur nieuwsfeiten over welles/nietes gezocht, voor de geïnteresseerde heb ik zo’n 20 pag. aan facts and figures samengesteld. Daarin lees je dat vroegere onderzoeken die wel hogere vitamine/mineralen gehaltes aangaven of anderszins positief uitpakten, nu niet zijn meegenomen vanwege niet voldoen aan criteria (welke?)  De vraag is, wie, en met welk doel  al die zogenaamd wetenschappelijke onderzoeken heeft geïnitieerd.