Nieuwtjes

Herstel, mieterse stress en koorddanser

De eerste verse nispero’s opgepeuzeld, (Japanse, goudgele fris zure mispel, niet te verwarren met de NL-mispel); en 11 porties liggen al in de diepvries. De groene asperges zijn afgelopen. Radijsjes superlekker. Volop sla. En de doperwtjes, die knallen er dit jaar uit!

 

Joost heeft de woonkamer-restauratie (deel plafond/muur) voortvarend ter hand genomen. Binnen 2 dagen en een paar lagen verder, ziet alles weer puik uit. Als je’t niet weet, zie je er niks van. Top! En de boeken staan weer in de boekenkast. He, he.

 

Asfalt: we werken nu met een advocate samen. Ze vindt het een mieters project. Als het niet om ons leven hier ging, zou ik het met haar eens zijn. Een aantal acties hebben inmiddels al geleid tot een reactie v/d gemeente. We blijven sceptisch; daden, niet woorden, willen we zien. Hoofd koel houden, af en toe even ‘’weg’’, balans blijft lastig.

 

Een hop. Op de lijn. Prachtig om te zien/te fotograferen. En 4 cactusbloemen; helaas, ze bloeien maar 1 dag. Je wordt er stil van. Oh ja, en een wespje aan het ‘’koorddansen’’....Leuk, die foto’s.

 

Er is weer gespoten met (bio-) Neem in de grote fruit/olijven/notentuin. Ik op de trekker, Joost met de spuit achteraan lopend, om de bomen heen. Niet te snel of te langzaam rijden, en vooral opletten, of er in de bomen nog cocons zijn van bidsprinkhaantjes (mantis). En jawel, een paar zijn gevonden. Daar spuit hij dus niet vlakbij. De brandstapel is waarschijnlijk voor het laatst in de fik gestoken, want na eind mei mag het tot oktober niet meer.

 

Het wordt hoog tijd voor onkruid wieden; maar ik kan me er even niet toe zetten. Weekend, beloof ik mezelf. Dan ga ik er tegenaan. Nu even niet.

 

Het heeft een poos geduurd, maar er is weer een nieuw kippendeurtje; vandaag bezorgd. Vanuit Engeland. Het vorige – nog in de garantietijd – wilde ineens niet meer omhoog. Dus elke ochtend moest een van ons de Chikkies eruit laten, en ’s avonds het deurtje weer dichtzetten. Nou, vlg. Joost werkt het allemaal weer, en kunnen we morgen uitslapen. Oh nee, ik moet op tijd op. Naar keramiekles. Nou ja, zaterdag dan. Uitslapen bedoel ik.