Nieuwtjes

Gedoe, volop goodies, een shotje

Vrijdag: de zaal moet geregeld. Maar ik wil toch echt gaan kleien; ik ben altijd de enige, die alles voor de asfaltfabriek opzij zet, maar dit wil ik gewoon niet missen! Lang verhaal = kort; om 11.30 bel ik Joost, nadat ik 3x met de gemeente tussendoor had gebeld; ja, het kan, maar ik  mot langskomen om de aanvraag schriftelijk in te dienen. En ik had ook al ’tig keer gevraagd ‘’wie kan dat doen want ik ben er niet’’. Oorverdovend stil. Non..d..j...moet ik terug? Ik bel Joost ‘’kom me maar halen’’. Weet ie te melden, dat ‘’ze’’ op de whatsapp (pc dus) vrolijk hebben gemeld, dat ze’t regelen. Enfin, mijn klei-ochtend was verprutst. Heb de klei mee naar huis genomen.

 

En alsof het nog niet genoeg was die ochtend;  werd ik me daar een portie uitgekafferd  door die Gemeente-tante, omdat ik de zaal wilde reserveren voor a.s. maandag voor de Platvorm-bijeenkomst. Moeilijk gedoe en veels te laat en zo. Alsof ik een kleuter was! Maar....dan komt er om 18.47 een mail van de gemeente binnen, dat ze diezelfde maandagavond om 20.00 met ons willen vergaderen. Pffff...ineens hebben ze haast. Vooral toen ze hoorden, dat wij vanaf 18.00 vergaderen..Maar 2 intensieve vergadering? Nee. Wordt dus vrijdag. We laten ons niet gek maken.  

 

Joost had vrijdag nog even wat plantjes gehaald: 12 tomatenplantjes (om de rij vol te maken); een 15 tal paprikaplantjes en een 20 tal slaplanten. Oh ja, en 6 grote peterselie-planten. Ziezo. Eerste abrikozen (we hebben 2 soorten; joekels, lekker friszuur-zoet, en kleintjes, die heel snel melig worden, maar op hun hoogtepunt zoet zijn). Laatste oogst nispero’s, en weer een ½ emmer doperwten; uren-karweitje onder het tv kijken door.  En de eerste perzik. Zo zalig!

 

En ja hoor, zondagavond. Roept Joost ineens ‘’kom snel’’ en gelijk ook ‘’iets leuks’’ (anders schrik ik altijd); wie zit er op de palmen-stam? Juist ja, Wippie. Natuurlijk. Hoog en droog. Maandagmorgen vroeg zat ze in de perenboom (nou ja, de gekapte versie dan); waar altijd de duifjes zitten.  Niet dat ze taalt naar verse vogeltjes, hoor...Maar zij zit liefst in de boom. Vooral die Bob-Ross. Prachtig.

 

Maandagmorgen eerst tuinwerk; dat bevalt uitstekend; voor het ontbijt werken. Nog 1 ½ rij te gaan. De rij voor de saffraan bollen is gemaakt; met het nieuwe hulpstuk voor achter de trekker was het karweitje zo gepiept door Joost. Kijk, dat scheelt een boel tijd! Dinsdag bollen erin, paaltjes, dichtharken en klaar.

 

Maandagavond was de bijeenkomst v/h Platvorm. Een 43-tal leden kwam en kreeg uitleg van de advocate en mij. Dinsdagmorgen zou ik de getekende documenten naar haar brengen, en daarna uitwaaien in de Sierra de Mariola. Na 1 ½ uur wandelen/fotograferen werden steentjes op zand mij fataal...ik viel. Kuitbeen fractuur, en knie/enkel in de kreukels. Naar ’t ziekenhuis dus...gipsspalk tot bijna onder bil, gestrekt en loeizwaar. Ik kan me niet verplaatsen/noch in/uit bed etc. zonder hulp van Joost en bureaustoel m/wieltjes en als ik weg moet, krukken ...enfin, Joost is nu beredruk; mij verzorgen, heerlijk eten koken zoals zalige ontbijtjes (maar dan kleinere portie) van abrikoos, perzik, aardbei, met vers sap, of brood met een eitje; heerlijke maaltijden. Plus huishouden, tuinwerk, dieren verzorgen, en elke middag krijg ik een ''shotje'' in de buik...Kortom, meer dan een dagtaak. Ik kan gelukkig ook liggend doperwten uit de peul halen, en boontjes doppen.  Maar verder lig ik maar te liggen...

 

Werken aan de pc was ondoenlijk, been half  onder bureau, scheef en half op de stoel. Totdat  zaterdag Joost e.e.a. zo installeerde, dat ik nu vanaf bed werk.. Vrijdag had ik het met hem erover ‘’waarom kan je niet gewoon een langere kabel aan monitor en zo zetten’’, omdat de slaapkamer direct achter de studeerkamer ligt...simpele digibeet, he...Nou, hij ging wel even op stap en hij kreeg het voor elkaar! Dus afgelopen met alleen maar liggen en tv kijken of slapen.  Notulen maken, correspondentie beantwoorden. En weer kranten lezen, schrijven, kortom, actie!