Nieuwtjes

Oogst, werk en smullen

...vroegen ze vorige week bij de EHBO ook nog...’’heeft u een onbekende aandoening???’’....LOL....als ik een onbekende zou kennen, dan....juist...Na 1 week zijn we aardig ingespeeld op deze situatie; Joost doet het fantastisch; helpt me te verplaatsen; door het loeizware been kan ik zelf niet in/uit bed en zo, maar ik ‘’hijs’’ me op (armspieren groeien); en we zijn handig, vinden overal oplossingen voor. Vervelend, maar het is niet anders, dus maken we er het beste van. Tsjoeke tsjoek....En vooral ook heerlijk, dat ik de pc heb; mails, activiteiten v/d platvorm, maar ook kranten lezen, Pinterest, kortom, veel afwisseling, veel mogelijk, en niet alleen liggen/tv kijken/radio luisteren.

 

Maandagmorgen legt Joost 3 jasmijnbloemen bij me neer; oh, wat geuren die zalig. Al weken oogsten we de bloemen, laten ze drogen. Voor de groene thee met jasmijn. Wie dat wil nadoen; let op, er zijn maar 2 jasmijnsoorten geschikt, de rest is GIFTIG. Jasminus officinale is safe.  

 

Joost heeft zich weer wat bedacht; een ingenieus en eigenlijk toch heel simpel systeem, om de verschillende watergroepen in de tuin aan te sluiten op afgifte van meststoffen (vloeibaar); had ie gezien, enfin, besteld, en nu zijn al bijna alle groepen klaar. Met een 25 liter vat. Dat vind ik nou zo knap; hij kan dit effe zo met zijn praktische inslag regelen en aansluiten. Het gaat veel werk schelen, want het hoofdsysteem met een 200 liter tank was veel te traag, en dus was er de keus, gaan we investeren in een dure, krachtige pomp, of is er een alternatief. Als dit in de praktijk goed uitpakt, hebben we’t voor elkaar voor een fractie v/d prijs van een pomp.

 

Volop doperwten/bonen; om de dag lig ik e.e.a. te doppen/af te halen. Volop perzik, abrikoos, af en toe nog aardbei; zalig. Veel sla begint te schieten door hete temperaturen; Chikkies zijn er blij mee. Omdat ik veel minder eet (ik lig immers maar te liggen), maar als ‘’konijn’’ hou ik mijn reputatie hoog en Joost maakt heerlijke salades en verwent me met lekker eten.

 

De kattenpoezels zijn in de war. Waarom komt ze nou niet uit de deur, zoal altijd? Helaas. Als ik in de woonkamer ben (niet elke dag, bed ligt toch beter), komt Blacky even langs, de anderen niet. Maar ik zie ze door het slaapkamerraam, kan met ze kletsen als ze op tafel zitten. Het is me wat.

 

Over de asfaltfabriek zal ik u maar niet vervelen, beste lezer. De aanvankelijke bereidheid om gebruik te maken van de kennis van onze advocate door de gemeente lijkt vooralsnog niet echt gemeend. Men zegt ja, maar doet nee. Deze week is cruciaal. Plan B heb ik gisteren al voorbereid. Als het moet, bel ik naar CNN...

 

Dinsdag, om Joost te ontlasten, ‘’take away’’ Indiaas...in ons dorp zit er sinds kort een, waar ook onze wervelwind graag komt en het altijd vol is. Nou, voor 12,00 aten we ons buikje vol, afval weg, geen afwas. Prima alternatief voor een dagje niet koken. Bij de Chinees in Aspe, waar we 1 keer hebben gegeten, is ook af te halen. Doen we een volgende keer. Immers, het kost toch allemaal ook weer veel tijd, dat koken, en voor een keertje mag het best makkelijk! Joost is druk zat.

 

Woensdag is weer oogst dag: twee grote vergieten vol met abrikozen en perziken; een vol met bonen en een halve met doperwten. Mijn handjes mochten wapperen...’s avonds moest Joost helaas zelf met Neem spuiten; dus en op de trekker, en de spuit rondom de boom bewegen. En in je eentje duurt dat karweitje natuurlijk een stuk langer. Ondertussen ging ik teksten voorbereiden om naar de verschillende info punten m.b.t. asfaltgedoe klaar te hebben voor verzending, spullen besteld om de reparaties aan het dak, die de ‘’expert’’ verdomt om te doen, zelf maar aan te pakken, met advies van het bedrijf. Wordt het nog beter/mooier ook van. Correspondentie lag er, een aantal zaken vragen om opvolging. Geen minuut om me te vervelen, en zo hoort het ook....

 

Maar dan spookt de pc en kan ik het bericht niet verzenden, nadat ik alle adressen (meer dan 100) net nieuw erin had gezet. Flutseprutskluts...kijk, dat kan ik er nou net even niet bij hebben. Maar Joost was fruit aan het plukken, dus wat nu? De aanhouder wint. Nog eens op send. En nog eens. En verhip, ineens staat er ‘’verzonden’’.....!!!! He he, soms gaan dingen dus toch bijna als ‘’vanzelf’’

 

En weer werd ik getrakteerd op een heerlijke lunch: een clubsandwich met kipfilet, sla, komkommer, tomaat, ui, mayo, mosterd en kruiden. Superzalig. Netjes eten zit er niet bij, maar wat kan’t schelen.